Ελληνικός Κινηματογράφος Καρύδης Ντίνος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΚαρλάτου Όλγα
Επόμενο άρθροΒασιλάκου Κατερίνα

Τυχαία Αρθρα

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Καρύδης Ντίνος

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τον πρωτοποριακό θίασο της ΔΩΔΕΚΑΤΗΣ ΑΥΛΑΙΑΣ στο έργο του Γ. Ανδρίτσου “Το σαλιγκάρι”, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γιαννιση.
Την ίδια περίοδο, συμμετείχε στην εμβληματική παράσταση Χατζιδάκι-Αργυράκη-Χορν, “Οδός ονείρων”, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού.
Με την αποστράτευσή του από το 1966 μέχρι το 1982, συνεργάστηκε με τους περισσότερους θιάσους της τότε θεατρικής Αθήνας, όπως Καρέζη/ Καζάκου- Βουγιουκλάκη/ Παπαμιχαήλ-Ρίζου- Χορν-Φωτόπουλου-Βουτσά-Ηλιόπουλου.
Το 1983 μαζί με την Τζούλια Αργυροπούλου -σύζυγό του- και άλλους εραστές της…
νεώτερης Ελληνικής Δραματουργίας, ίδρυσαν την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΛΑΙΑ.
Στην εικοσαετή και πλέον πορεία της η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΛΑΙΑ παρουσίασε με επιτυχία στην
Αθήνα και στην ευρύτερη περιφέρεια, έργα σημαντικών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων.
Ενδιάμεσα, συνεργάστηκε με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Βόλου, Βέροιας, Σερρών, Μοντέρνο θέατρο, θίασο Πέτρου Φιλιππίδη, Ανοιχτό θέατρο, θίασο Πέμης Ζούνη, Αμφιάρειο Ηρώς Μουκίου, F.S. Production του Φ. Συνοδινού- Β. Παναγόπουλου και με τη Θεατρική Εστία κ.α.
Έχει συμμετοχή σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, σε θέατρα Δευτέρας στην ΕΡΤ, σε θεατρόμορφες εκπομπές συνέχειας στο κρατικό ραδιόφωνο, καθώς και σε μεταγλωττισμένες τηλεοπτικές σειρές.

Φιλμογραφία
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961) [Νικόλαος Αποστόλου]
Αλλοίμονο στους νέους (1961) [στην ουρά για δουλειά]
Ο Γιάννης τα ‘κανε θάλασσα (1964)
Υπάρχει και φιλότιμο (1965)
Διπλοπεννιές (1966) [οικοδόμος]
Γαβριέλα, η αμαρτωλή της Αθήνας (1966)
Σύντομο διάλειμμα (1966) [Αλέκος, ηθοποιός]
Χωρισμός (1966)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966) [εργαζόμενος στο εργοστάσιο]
Ήθελε να γίνει βασιλιάς (1967) [Πέτρος]
Πανικός (1969) [Γιώργος Γεωργίου]
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)[αστυνομικός]
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Κατάχρησις εξουσίας (1971) [Αντώνης]
Μαντώ Μαυρογένους (1971) [Λεόν Μπαρά]
Αιχμάλωτοι του μίσους (1972) [Χέρμαν Ντίτριχ]
Αναζήτησις… (1972) [Πλατής]
Ερωτική συμφωνία (1972) [Κώστας]
Το αγκίστρι (1976) [(υπαστυνόμος) Πλατής]
Τα παιδιά της πιάτσας (1979) [«Βαλές»]
Αθώος ή ένοχος; (1989)
Μεταίχμιο – Border Line (1994)
Η γυναίκα είναι… σκληρός άνθρωπος (2005) [Εμμανουηλίδης]

Similar Articles

Αρθρα

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 632ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 632ο

Ηθοποιοί του παλιού κινηματογράφου που γύρισαν βιντεοταινίες

Ποιος/ποια ηθοποιός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου γύρισε τις περισσότερες βιντεοταινίες την δεκαετία του ΄80 και ποιος/ποια τις λιγότερες; Λάκης Κομνηνός: Ο ηθοποιός γύρισε...