10.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚαρύδης Ντίνος

Σχετικές αναρτήσεις

Καρύδης Ντίνος

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τον πρωτοποριακό θίασο της ΔΩΔΕΚΑΤΗΣ ΑΥΛΑΙΑΣ στο έργο του Γ. Ανδρίτσου “Το σαλιγκάρι”, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γιαννιση.
Την ίδια περίοδο, συμμετείχε στην εμβληματική παράσταση Χατζιδάκι-Αργυράκη-Χορν, “Οδός ονείρων”, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού.
Με την αποστράτευσή του από το 1966 μέχρι το 1982, συνεργάστηκε με τους περισσότερους θιάσους της τότε θεατρικής Αθήνας, όπως Καρέζη/ Καζάκου- Βουγιουκλάκη/ Παπαμιχαήλ-Ρίζου- Χορν-Φωτόπουλου-Βουτσά-Ηλιόπουλου.
Το 1983 μαζί με την Τζούλια Αργυροπούλου -σύζυγό του- και άλλους εραστές της…
νεώτερης Ελληνικής Δραματουργίας, ίδρυσαν την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΛΑΙΑ.
Στην εικοσαετή και πλέον πορεία της η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΛΑΙΑ παρουσίασε με επιτυχία στην
Αθήνα και στην ευρύτερη περιφέρεια, έργα σημαντικών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων.
Ενδιάμεσα, συνεργάστηκε με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Βόλου, Βέροιας, Σερρών, Μοντέρνο θέατρο, θίασο Πέτρου Φιλιππίδη, Ανοιχτό θέατρο, θίασο Πέμης Ζούνη, Αμφιάρειο Ηρώς Μουκίου, F.S. Production του Φ. Συνοδινού- Β. Παναγόπουλου και με τη Θεατρική Εστία κ.α.
Έχει συμμετοχή σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, σε θέατρα Δευτέρας στην ΕΡΤ, σε θεατρόμορφες εκπομπές συνέχειας στο κρατικό ραδιόφωνο, καθώς και σε μεταγλωττισμένες τηλεοπτικές σειρές.

Φιλμογραφία
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961) [Νικόλαος Αποστόλου]
Αλλοίμονο στους νέους (1961) [στην ουρά για δουλειά]
Ο Γιάννης τα ‘κανε θάλασσα (1964)
Υπάρχει και φιλότιμο (1965)
Διπλοπεννιές (1966) [οικοδόμος]
Γαβριέλα, η αμαρτωλή της Αθήνας (1966)
Σύντομο διάλειμμα (1966) [Αλέκος, ηθοποιός]
Χωρισμός (1966)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966) [εργαζόμενος στο εργοστάσιο]
Ήθελε να γίνει βασιλιάς (1967) [Πέτρος]
Πανικός (1969) [Γιώργος Γεωργίου]
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)[αστυνομικός]
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Κατάχρησις εξουσίας (1971) [Αντώνης]
Μαντώ Μαυρογένους (1971) [Λεόν Μπαρά]
Αιχμάλωτοι του μίσους (1972) [Χέρμαν Ντίτριχ]
Αναζήτησις… (1972) [Πλατής]
Ερωτική συμφωνία (1972) [Κώστας]
Το αγκίστρι (1976) [(υπαστυνόμος) Πλατής]
Τα παιδιά της πιάτσας (1979) [«Βαλές»]
Αθώος ή ένοχος; (1989)
Μεταίχμιο – Border Line (1994)
Η γυναίκα είναι… σκληρός άνθρωπος (2005) [Εμμανουηλίδης]

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Σκούρα Δάφνη

Η Δάφνη Σκούρα γεννήθηκε στις 5 ή 7 Νοεμβρίου 1928 στην Αθήνα και μεγάλωσε στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας (Παγκράτι, Βύρωνα, Υμηττό), με μια...

Πολίτου Όλγα

Η Όλγα Πολίτου γεννήθηκε στην Πάτρα από Επτανήσιους γονείς και είναι απόφοιτη της Θεατρικής σχολής Εθνικού Θεάτρου. Ξεκίνησε την Θεατρική της θητεία από το...

Μιχάλης Μουστάκας 1956-

Ο ηθοποιός Μιχάλης Μουστάκας γεννήθηκε στη Κύπρο το 1956 και είχε θείο το "μεγάλο" ηθοποιό, Σωτήρη Μουστάκα ενώ έχει ξαδέρφη την, επίσης ηθοποιό, Αλεξία...

Τελευταίες αναρτήσεις