27.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΑνθή Μηλιάδου 1889-1952

Σχετικές αναρτήσεις

Ανθή Μηλιάδου 1889-1952

- Advertisement -

Η Ανθή Μηλιάδου γεννήθηκε το 1889 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, κόρη των ηθοποιών Παντελή και Ελπινίκης Ρούσσου και αδερφή των επίσης ηθοποιών Ευαγγελίας Νίκα-Ρούσσου (1881-1902) και Χριστίνας Καλογερίκου.
Γαλουχημένη από την παιδική της ηλικία, όπως οι αδερφές της, με τα θεατρικά ιδεώδη, ακολούθησε την ίδια πορεία και εξελίχτηκε αργότερα σε μια έξοχη καρατερίστα της ελληνικής σκηνής.

Το 1905 εμφανίστηκε στο Θέατρο “Βαριετέ” με το όνομα Ανθή Μαρά.

Χωρίς να υπάρχουν εξακριβωμένες πληροφορίες, εκφράζεται με δισταγμό η γνώμη ότι επρόκειτο για ψευδώνυμο ή ότι είχε παντρευτεί κάποιον με αυτό το όνομα.

Στο “Βαριετέ” έπαιξε στο έργο του Γ. Βώκου “Η κατοχή”, όπου πρωταγωνιστούσε η αδερφή της Χριστίνα Κουκούλα (Καλογερίκου).

Στο μεταξύ, είχε παντρευτεί τον ηθοποιό Νίκο Μηλιάδη (πατέρα του Τάκη Μηλιάδη, που τον απέκτησε με τη δεύτερη σύζυγό του, την ηθοποιό Μαρίκα Ανθοπούλου) και αργότερα χώρισε.

Εντούτοις, κράτησε το όνομά του σε όλη την υπόλοιπη ζωή της.

Η Ανθή Μηλιάδου σκοτώθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1952 στη Λούτσα σε ηλικία 63 ετών, όταν το αυτοκίνητο που τη μετέφερε για συμπληρωματικό γύρισμα για τις ανάγκες της ταινίας “Εύα”, προσέκρουσε σε ξεχασμένη ισχυρή αντιαρματική νάρκη από τον πόλεμο.

Μαζί της σκοτώθηκε και ο παραγωγός της ταινίας Δημήτρης Κομίνης, ενώ ο νεαρός οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκε.

Ανθή Μηλιάδου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1943Η Θύελλα Πέρασε 
1943Το δρομάκι του παραδείσου 
1948Μαρίνος Κοντάρας 
1948Οχυρό 27
1950Τα αρραβωνιάσματα 
1951Η λύκαινα 
1951Νεκρή πολιτεία 
1951Το παιδί μου πρέπει να ζήσει 
1952Έτσι έσβυσε η ζωή μου 
1953Εύα 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Το αμαξάκι 1956-1957

Η ταινία, "Το αμαξάκι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1956-1957 και έκοψε 138.620 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 30 ταινίες. Η ταινία ήταν η...

Μιράντα Κουνελάκη 1939-2021

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ' όπου αποφοίτησε το 1961.Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές...

Το ποντικάκι 1953-1954

Η ταινία, "Το ποντικάκι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1953-1954 και έκοψε 32.558 εισιτήρια. Ήρθε στην 15η θέση σε 21 ταινίες.-Πρόκειται για την πρώτη ταινία που...

Τελευταίες αναρτήσεις