27.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΚώστας Ρηγόπουλος 1930-2001

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Ρηγόπουλος 1930-2001

- Advertisement -

Ο Κώστας Ρηγόπουλος (του Φανουρίου) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και παράλληλα θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου του 1930 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1953).

Εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή στο Θέατρο Κυβέλη στο έργο «Μια γυναίκα χωρίς σημασία» του Όσκαρ Ουάλιντ όπου εκεί γνώρισε την 18χρονη τότε Κάκια Αναλυτή την οποία πολύ σύντομα παντρεύτηκε. Απέκτησαν μία κόρη, τη Ζωή Ρηγοπούλου, η οποία είναι κι αυτή ηθοποιός.

Στη συνέχεια συνεργάσθηκε με πολλούς θιάσους όπως της Λαμπέτη, της Κατερίνας, του Κατράκη, του Χορν κ.ά. Από το 1962 δημιούργησε δικό του θίασο με τη σύζυγό του, στο Θέατρο Διάνα ενώ ένα χρόνο αργότερα δημιουργούν το δικό τους Θέατρο Αναλυτή.

rigopoulos analiti
Ο Κώστας Ρηγόπουλος με την Κάκια Αναλυτή

Τα έργα που ανέβασε κατά σειρά ήταν: «Μια πόρτα δρχ. …500» (των Β. Σκουφά και Β. Ανδρεόπουλου), «Η Βίλα των οργίων» (Γερασ. Σταύρου), «Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι» (Πάβελ Κόχοουτ), «Αν ο κόσμος μας έβλεπε μαζί» (Κλωντ Μπαλ), «Η Κυρία του Μαξίμ» (Ζωρζ Φεϋντώ), “Η Ζωντοχήρα” (του Ιμπροχώρη- Γ. Παπά) «Αγάπη μου Ουάουα» (του Φρανουά Καμπώ που υπήρξε και η μεγαλύτερη και μακροβιότερη θεατρική επιτυχία της εποχής, 1967-1972), «Το αυτί του Αλέξανδρου» (Κ. Μουρσελά), «Δάφνες πικροδάφνες», «Σούκι Γιάκι» (των Στόουν – Κούνεϋ, επίσης μεγάλη επιτυχία), «Παραμύθι χωρίς όνομα» (Καμπανέλη), «Βασιλικός» (Κ. Μάτεσι) κ.ά.

Αλλά και στην κινηματογραφική σκηνή η παρουσία του Κώστα Ρηγόπουλου δεν είναι μικρή. Με το έργο «Το προξενιό της Άννας» (Παντ. Βούλγαρη) κερδίζει το Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Επίσης συνεργάσθηκε και με την τηλεόραση σημειώνοντας επιτυχία στα σήριαλ «Αξιωματικός Υπηρεσίας», «Βίβα Κατερίνα», «Χαμογελάστε παρακαλώ» ενώ το 1988 παρουσίαζε και το τηλεπαιχνίδι «Εσείς τι λέτε».

Ο Κώστας Ρηγόπουλος, μόνιμος κάτοικος Παλαιού Φαλήρου, μιλούσε Αγγλικά και Γαλλικά. Έφυγε από τη ζωή στις 14 Ιανουαρίου του 2001 μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη μήνες πριν.

Κώστας Ρηγόπουλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1959Ανθισμένη αμυγδαλιά 
1959Ματωμένο ηλιοβασίλεμα 
1960Μια του κλέφτη 
1960Σταχτοπούτα 
1960Το Κορίτσι του Δρόμου 
1960Το ραντεβού της Κυριακής 
1961Τα Σαράντα Παλληκάρια 
1961Τα νιάτα θέλουν έρωτα 
1962Αγάπη γραμμένη με αίμα 
1962Η Ελληνίδα και ο έρωτας 
1962Πεζοδρόμιο 
1963Λίγο πριν ξημερώσει 
1963Ο κος πτέραρχος 
1963Χωρίς ταυτότητα 
1964Έκλεψα τη γυναίκα μου 
1964Διαζύγιο αλά ελληνικά 
1964Οι κολασμένοι 
1965Καημοί στη φτωχογειτονιά 
1965Και οι 14 ήταν υπέροχοι
1965Πράκτορες 005 εναντίον χρυσοπόδαρου
1967Ζητώντας την τύχη στα ξένα 
1967Ο κόσμος τρελλάθηκε 
1968Για μια τρύπια δραχμή 
1969Εικοσιτέσσερις ώρες ζωντοχήρα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1972Εχθρός ενός λαού 
1972Ο μάγκας με το τρίκυκλο 
1972Το προξενιό της Άννας 
1973Ο φαντασμένος 
1974Αγάπη μου Ουά-Ουά 
1980Πονηρό Θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα 
1980Ρένα να η ευκαιρία 
1983Ο άνθρωπος που το ‘παιζε πολύ 
1986Ζωή και κότα 
1986Ο εραστής της γυναίκας μου 
1986Ο τσιφούτης 
1987Ο Κέρβερος και το δόλωμα 
1987Ο αναρχικός 
1993Γυναίκες δηλητήριο 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Άρης Δημόπουλος 1939-

Ο Άρης Δημόπουλος γεννήθηκε το 1939. Διέγραψε μια σύντομη πορεία στον κινηματογράφο όπου εκτός από ηθοποιός ασχολήθηκε ως βοηθός σκηνοθέτη, συνεργαζόμενος κυρίως με τον...

Βούλα Χαριλάου 1932-

Η Βούλα Χαριλάου είναι ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.Γεννήθηκε το 1932 (σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου).Έπαιξε κυρίως σε δραματικές ταινίες, όπως στο...

Γιώργος Τσιτσόπουλος 1929-2006

Ο Γιώργος Τσιτσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929 και ήταν Έλληνας ηθοποιός.Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Ξεκίνησε τη θεατρική του καριέρα στο...

Τελευταίες αναρτήσεις