22.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...
ΑρχικήHθοποιοίΜάκης Ρευματάς 1935-2012

Σχετικές αναρτήσεις

Μάκης Ρευματάς 1935-2012

- Advertisement -

Ο Μάκης Ρευματάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 ήταν Έλληνας ηθοποιός.
Είχε πολύ χαρακτηριστική φωνή και είχε συμμετάσχει σε αρκετές ταινίες αλλά και σε μεταγλωττίσεις. Σύζυγός του είναι η ηθοποιός Έλλη Κωνσταντίνου (Αθήνα, 1937). Κόρη του η επίσης ηθοποιός, Έφη Ρευματά.

Ο Μάκης Ρευματάς έφυγε από τη ζωή στις 17 Νοεμβρίου του 2012 από λέμφωμα σε ηλικία 77 ετών.
Ο γνωστός ηθοποιός μερικούς μήνες πριν φύγει από τη ζωή είχε μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας του.

Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ και πέρασα μεγάλη αγωνία, γιατί τρεις ολόκληρους μήνες ήμουν σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων και δεν έβρισκαν τι έχω. Ήμουν ο πιο γερός ασθενής. Έκανα τόσες εξετάσεις, που δεν έχει κάνει άλλος και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ένα θετικό, να ξέρω τι έχω, τίποτα. Ώσπου πρήστηκε ένας αδένας πίσω από το αφτί.

revmatas

Απευθύνθηκα σε έναν καταπληκτικό αιματολόγο, τον πανεπιστημιακό Παναγιώτη Παναγιωτίδη, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο οποίος βρήκε ότι έχω λέμφωμα. Απλώς ήταν μπελαλίδικο, γιατί έπρεπε να κάνω οκτώ χημειοθεραπείες. Και επειδή φορτώνεται ο οργανισμός με κορτιζόνη αισθάνεσαι κάποια μικροζάλη.

Όταν οι λεμφαδένες παρουσιάζουν ένα είδος διόγκωσης εξωτερικό και εσωτερικό, ο θεράπων γιατρός σου πρέπει να έχει μια εμπειρία σαν του κ. Παναγιωτίδη, για να ανακαλύψει αμέσως με μια απλή εξέταση τι έχεις και να σου δώσει την κατάλληλη χημειοθεραπεία», είχε πει ο Μάκης Ρευματάς για την ασθένειά του.

Μάκης Ρευματάς: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1958Γαλήνη 
1964Αμφιβολίες 
1964Απαγωγή 
1964Διωγμός 
1964Η Κύπρος στις φλόγες 
1965Η Μοίρα Ενός Αθώου 
1965Στοργή 
1966Ο πόνος του μπεκρή 
1966Χαμένη ευτυχία 
1967Αυτή η γη είναι δική μας 
1967Κοντσέρτο για Πολυβόλα 
1968Η Ώρα της Οργής 
1969Όταν η Πόλις Πεθαίνη 
1969Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά 
1969Η ώρα της αλήθειας 
1969Ο Άγιος Νεκτάριος: Ο προστάτης των φτωχών 
1969Ο μπλοφατζής 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Ένας τρελός γλεντζές 
1970Αγάπη για πάντα 
1970Η σκλάβα 
1971Η Μεγάλη Στιγμή του ’21: Παπαφλέσσας
1971Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή 
1974Η Δίκη των Δικαστών 
1974Παύλος Μελάς 
1977Αλέξανδρος ο μέγας 
1978Αγώνας χωρίς τέλος 
1979Προσκλητήριο στη μάνα 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1981Κατάσκοπος Νέλλη 
1982Κομάντος και μανούλια 
1984Αδέξιος εραστής 
1985Τα πρόσωπα του Θεού 
1987Καλάβρυτα: Ποτέ πια 
1987Άγνωστος Πόλεμος 1: Καταδικασμένη σε Θάνατο
1987Η γυναίκα της πρώτης σελίδας 
1987Ταξίδι για το θάνατο 
1989Βία & γοητεία 
1989Ο σύντροφος και ο μπάτσος 
1997Η Θεσσαλονίκη στον 20ο αιώνα
1998Κόκκινος Δράκος 
1998Οι Αριθμημένοι 
2009Μοιραία σχέση 
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Φίλιππος Γκιώνης

Ο Φίλιππος Γκιώνης σπούδασε στην επαγγελματική σχολή θεάτρου του Νίκου Μπίνα και αποφοίτησε το 1982.Εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες και βιντεοκασέτες.Έπαιξε στο θέατρο με το...

Απόλλων Γαβριηλίδης

Ο Απόλλων Γαβριηλίδης ήταν χορογράφος και χορευτής, παρτενέρ της Τούλας Δημητρίου. Πέθανε το 1966.ΦιλμογραφίαΩς ηθοποιός Ο θείος από τον Καναδά (1959) Σαν θέλει η νύφη κι...

Γιώργος Παπαζήσης 1938-2018

Ο Γιώργος Παπαζήσης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 03 Μαρτίου του 1938. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του «Ελληνικού Ωδείου» και στη Μουσική Σχολή του Μ....

Τελευταίες αναρτήσεις