12.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΚαρυοφυλλιά Καραμπέτη 1959-

Σχετικές αναρτήσεις

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη 1959-

- Advertisement -

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη γεννήθηκε στο Διδυμότειχο στις 4 Ιουλίου 1958 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη γεννήθηκε στην Δόξα Έβρου. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Άρχισε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έχει εργαστεί τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στα έργα: Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ, Η παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη, Ρασομόν των Μ. και Φ. Κάνιν με το θεατρικό εργαστήρι Θεσσαλονίκης: Η δολοφονία του Μαρά του Πέτερ Βάις, Με το ίδιο μέτρο του Σαίξπηρ, με το Αεικίνητο: Οι αλλοπαρμένοι των Μίντλετον και Ρόουλεϊ.

Από το 1984 μέχρι το 1992 η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη υπήρξε στέλεχος του Ανοιχτού Θεάτρου και έπαιξε στις παραστάσεις του: Πολύ κακό για το τίποτα του Σαίξπηρ, Οι γάμοι του Φίγκαρο του Μπωμαρσαί, Κρίμα που είναι πόρνη του Τζον Φορντ, Η Τρικυμία του Σαίξπηρ, Ο πελεκάνος του Στρίνμπεργκ, Λούλου του Βέντεκιντ, Τρεις αδερφές του Τσέχωφ, Ανθή του Αντρέγιεφ, Βάτραχοι του Αριστοφάνη, Άμλετ του Σαίξπηρ.

karampeti 1

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πάτρας η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συμμετείχε στις παραστάσεις του Θεατρικού Αναλογίου: Μαντάμ ντε Σαντ του Μίσιμα και Μπλε βαθύ, σχεδόν μαύρο του Θανάση Βαλτινού.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας: Τρωίλος και Χρυσηίδα του Σαίξπηρ, με το θέατρο Αθήναιον: Η όπερα της πεντάρας του Μπρέχτ, με την Κάτια Δανδουλάκη: Ο Γλάρος του Τσέχωφ, με το Γιώργο Κιμούλη: Δεσποινίς Τζούλια του Στρίντμπεργκ και Μάκβεθ του Σαίξπηρ, με την Εταιρία Θεάτρου Μηχανή: Decadence του Στήβεν Μπέρκοφ, με το θέατρο του Νότου: Ελένη του Ευριπίδη και Η Δούκισσα του Μάλφι του Τζον Γουέμπστερ.

Με το Εθνικό Θέατρο η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έχει συνεργαστεί ως μέλος χορού στις τραγωδίες του Ευριπίδη: Ορέστης, Ιππόλυτος, Βάκχες, Ηλέκτρα και έπαιξε τους ομώνυμους ρόλους στις τραγωδίες Αντιγόνη του Σοφοκλή, Μήδεια του Ευριπίδη και Ηλέκτρα του Σοφοκλή. Από τον Νοέμβριο του 1997 μέχρι τον Ιούλιο του 1999 συμμετείχε στη μεγάλη περιοδεία του Εθνικού Θεάτρου με τη Μήδεια και την Ηλέκτρα ανά τον κόσμο: Τουρκία, Γαλλία, Αυστραλία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Η.Π.Α, Καναδά, Δανία, Βουλγαρία, Κίνα, Ιαπωνία.

Σε συνεργασία με τον παραγωγό Γιώργο Κυπραίο έχει ανεβάσει τα έργα: Skriker της Κάρυλ Τσέρτσιλ και Η μνήμη του νερού της Σήλα Στήβενσον.

Φωτογραφίες της Καραμπέτη (απο θεατρικές παραστάσεις αρχαίων τραγωδιών) έχουν μπει στα βιβλία του μαθήματος Ελένη της Γ’ Γυμνασίου. Όσον αφορά τη προσωπική της ζωή, από το 2006 μέχρι σήμερα, είναι ζευγάρι με τον Βούλγαρο ηθοποιό Κρις Ραντάνοφ.

Το 1992, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ενώ ήταν καλεσμένη στον “Πρωινό Καφέ”, παρότρυνε τους τηλεθεατές να συγκρατήσουν το όνομα της Καραμπέτη, καθώς το μέλλον τής επιφύλασσε, μία λαμπρή καριέρα.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1984Ο έρωτας του Οδυσσέα 
1986Ο Μελισσοκόμος 
1987120 ντεσιμπέλ
1989Το πέρασμα 
1989Σκοτεινές πλευρές του έρωτα 
1995Ελεύθερη Κατάδυση 
1998Black Out P.S. Red Out 
2000Ο Εργένης 
2011Ανοιχτά μικρόφωνα 
2014Electra 
2019Ευτυχία 
2021Ο Άνθρωπος του Θεού 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1986|1986Ο έρωτας του Οδυσσέα ΕΡΤ
1989|1989Ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας: Κραυγή στο σκοτάδι ΕΤ2
1989|1989Ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας: Το μαύρο δωμάτιο ΕΤ2
1989|1989Ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας: Το τελευταίο γεύμα ΕΤ2
1990|1990Ο Κίτρινος Φάκελος ΑΝΤ1
1992|1992Ανατομία ενός εγκλήματος: Η διπλή αλήθεια ΑΝΤ1
1992|1992Ανατομία ενός εγκλήματος: Τυφλή εκδίκηση ΑΝΤ1
1992|1992Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά ΑΝΤ1
1994|1994Ανατομία ενός εγκλήματος: Η τρίτη εντολή ΑΝΤ1
1994|1994Οι Αγνοημένοι: Το πέρασμα ΑΝΤ1
1994|1994Το τελευταίο αντίο Mega
1997|1997Η αγάπη άργησε μια μέρα ΕΤ1
1998|1998Ο Μεγάλος Θυμός Mega
2000|2000Κόκκινος κύκλος: Επίγειος θεός Alpha
2002|2002Ασθενείς και οδοιπόροι ΕΤ1
2002|2002Κόκκινος κύκλος: Θέλω μια χάρη Alpha
2005|200510η εντολή: Cherchez la femmeAlpha
2005|200510η εντολή: Σε στενό οικογενειακό κύκλοAlpha
2005|2005Μωβ-Ροζ ΑΝΤ1
2006|200610η εντολή: ΜαινάδεςAlpha
2006|2006Η Τελευταία Παράσταση Alpha
2010|2010Ο 3ος νόμος: Η μυρωδιά του κτήνουςMega
2015|201510η εντολή: ΘηρίοAlpha
2015|201510η εντολή: ΣιωπήAlpha
2019|2019Η ζωή εν τάφω ΕΡΤ1
2022|2022Αγάπη Παράνομη ΕΡΤ1
2022|2022Φλόγα και Άνεμος ΕΡΤ1
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Κλεώ Σκουλούδη 1938-

Η Κλεώ Σκουλούδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Απόφοιτος της Σχολής Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα δραματικής τέχνης στο Παρίσι (Cours...

Μπέσυ Μάλφα 1966-

Η Μπέσυ Μάλφα είναι Ελληνίδα ηθοποιός και γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1966. Το αληθινό της όνομα είναι Παναγιώτα (γιορτάζει στις 15 Αυγούστου) Βασιλοπούλου,...

Άλκηστις Γάσπαρη 1928-2005

Η Άλκηστις Γάσπαρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928 και πέθανε στην ίδια πόλη το 2005.Σπούδασε στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Σπουδών, παράλληλα με το Γυμνάσιο και...

Τελευταίες αναρτήσεις