Προηγούμενο άρθροΒουγιουκλής Γιάννης
Επόμενο άρθροΒουρνάς Λευτέρης

Βούλγαρη-Βέμπο Μαρία

Η Μαρία Βούλγαρη – Βέμπου γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Σύζυγός της υπήρξε ο Ανδρέας Βέμπος αδελφός της Σοφίας Βέμπο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1960 και απέκτησαν δυο γιους, το 1963 και 1966. Απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1952 στη παράσταση ”Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”. Έλαβε μέρος σε λίγες κινηματογραφικές ταινίες ερμηνεύοντας δεύτερους ρόλους.
Φιλμογραφία
Ο αλύγιστος (1968)
Ο ατσίδας (1962) [Βούλα Μαυροφρύδη]
Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Κλειώ]
Έξω οι κλέφτες (1961) [Τριανταφυλλιά Αδάμαντα]
Το έξυπνο πουλί (1961) [Ηρώ Δαλέζη]
Σαρακατσανισσα (1959)[Αγγέλα, αποπλανημένη μητέρα από τον Δήμο Σκαφίδα]
Ο δρόμος με τις ακακίες (1956)

Τυχαία Αρθρα

Πολύβιος Βασιλειάδης

Ο Πολύβιος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1922 και είναι Έλληνας θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός. Στο ξεκίνημά του συνεργάσθηκε με διάφορα περιοδικά σαν συγγραφέας...

Ποιος ηθοποιός των 80ς γύρισε τις πιο πολλές βιντεοταινίες

Στάθης Ψάλτης: 6Αν και πολλοί πιστευουν πως ο Στάθης Ψάλτης γύρισε πάρα πολλές βιντεοταινίες κάνουν λάθος καθώς ο αγαπημένος αυτός ηθοποιός γύρισε μόνο έξι....

Γιάννης Φλερύ

O Γιάννης Φλερύ (το πραγματικό όνομά του, Γιάννης Παπαντωνόπουλος) γεννήθηκε το 1914 στην Πάτρα, όπου παρέμεινε μέχρι τα 14 χρόνια του και ήταν Έλληνας...

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 656ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 656ο

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Βούλγαρη-Βέμπο Μαρία
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 636ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 636ο

Επιχείρησις Απόλλων

Η ταινία, "Επιχείρησις Απόλλων" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 316.511 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 99 ταινίες. Η ταινία είναι Ελληνοσουηδικής παραγωγής και...

Ποιος ηθοποιός των 80ς γύρισε τις πιο πολλές βιντεοταινίες

Στάθης Ψάλτης: 6Αν και πολλοί πιστευουν πως ο Στάθης Ψάλτης γύρισε πάρα πολλές βιντεοταινίες κάνουν λάθος καθώς ο αγαπημένος αυτός ηθοποιός γύρισε μόνο έξι....