4.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΈλντα Πανοπούλου 1961-

Σχετικές αναρτήσεις

Έλντα Πανοπούλου 1961-

Η Έλντα Πανοπούλου γεννήθηκε στις 03 Μαρτίου του 1961 στην Αθήνα όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια και είναι είναι Ελληνίδα ηθοποιός, μουσικός, παρουσιάστρια, δημοσιογράφος, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε μουσική και υποκριτική.

Η Έλντα Πανοπούλου έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση το 1983 δίπλα στον Ανδρέα Μπάρκουλη στην κοινωνική σειρά, “Αστέρια από χώμα”. Συνέχισε την πορεία της ως ηθοποιός, ασχολούμενη με το θέατρο, συμμετέχοντας αρκετά σε διάφορες επιθεωρήσεις τη δεκαετία του ’80 ενώ εμφανίστηκε στις σειρές, “Αληθινές ιστορίες”, “Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα”, “Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες”, “Φώτα παρακαλώ” και “Τζόνι και Ναντίν”.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό με το ρόλο της Χαρούλας Πεπονάκη στην κωμική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη, “Το ρετιρέ” στο Mega Channel. Εκεί πρωταγωνίστησε τις σεζόν 1990-1992 ενώ λόγω των συνεχών επαναλήψεων της σειράς, μέχρι και 30 χρόνια μετά, έχει συνδυάσει το όνομά της με τη σειρά.

Το Ρετιρέ,
Η Έλντα Πανοπούλου μαζί με τον Τάσο Κωστή στη σειράς, “Το ρετιρέ”.

Ακολούθησε ο ρόλος της Ευρυδίκης στην κωμική σειρά, “Συγκάτοικοι στην τρέλλα” στον ANT1 τη σεζόν 1992-1993. Από το 1993 μέχρι το 1995 έπαιξε μαζί με τις Αθηνά Ζαφόλια, Τατιάνα Λύγαρη και Νατάσα Τσακαρισιάνου στην κωμική σειρά, “Το ροζ συννεφάκι” στο Mega Channel.

Τον Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβαν μαζί με τη Σοφία Βόσσου την παρουσίαση της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του Mega Channel, “Μεταξύ μας”. Παρέμειναν στην παρουσίαση της πρωινής ζώνης του σταθμού για τρεις τηλεοπτικές σεζόν μέχρι και το 1998.

Ακολούθησε η συνεργασία της με την κρατική τηλεόραση. Εκεί από το 1998 μέχρι το 2000 παρουσίασε την απογευματινή infotainment εκπομπή 6 με την Έλντα στην ΕΤ1. Μετά από μία σεζόν τηλεοπτικής αποχής, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το Star Channel. Εκεί τη σεζόν 2001-2002 παρουσίασε την καθημερινή κοινωνική εκπομπή, “Με την Έλντα” στη μεσημεριανή ζώνη του σταθμού.

Η Έλντα Πανοπούλου επέστρεψε τηλεοπτικά ως ηθοποιός τη σεζόν 2003-2004 στη κομεντί, “Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου”. Από το 2004 μέχρι το 2005 έπαιξε μαζί με την Ισαβέλλα Βλασιάδου στη κωμική σειρά, “Τζένη και Ευανθία” στον Alpha.

Το 2008 έπαιξε στο επεισόδιο, “Πράσινη κάρτα” της κωμικής σειράς, “Το κόκκινο δωμάτιο”. Τη σεζόν 2012-2013 η Έλντα Πανοπούλου παρουσίασε την ψυχαγωγική μουσική εκπομπή, “Ο παλιός είναι αλλιώς” στο GR TV. Την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή με την ίδια εκπομπή στο νεοσύστατο τηλεοπτικό σταθμό epsilontv.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με το θέατρο, τη μουσική και τη σκηνοθεσία.

Έλντα Πανοπούλου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1988Σιχτίρεια 88
1989Ελλάς κατόπιν αορτής 
1989Ερωτικό ταξίδι: Τζώννυ και Ναντίν 
1993Πάνω κάτω και πλαγίως 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1983|1983Αστέρια από χώμα ΕΡΤ
1984|1984Αληθινές ιστορίες ΕΡΤ
1984|1984Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα: Η ταράτσα στον άνεμο ΕΡΤ2
1984|1984Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα: Ο σιδεράς ΕΡΤ2
1988|1988Σιγά… η πατρίδα κοιμάται ΕΤ1
1988|1988Φώτα παρακαλώ ΕΤ1
1990|1990Η μικρή μας επιθεώρηση ΕΤ2
1990|1990Τζόνι και Ναντίν ΕΤ2
1990|1990Το Ρετιρέ Mega
1991|1991Μάλιστα κύριε: Κοίτα ποιος μιλάει… ΑΝΤ1
1992|1992Συγκάτοικοι στην τρέλλα ΑΝΤ1
1995|1995Έναν ελληνικό ΑΝΤ1
1995|1995Το Ροζ Συννεφάκι Mega
2003|2003Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου Mega
2004|2004Τζένη και Ευανθία Alpha

Πληροφορίες άρθρου: el.wikipedia.org, retrodb.gr

Προηγούμενο άρθροΚώστας Φλωράτος
Επόμενο άρθροΒασίλης Ζωνόρος

Σχετικές αναρτήσεις

Γεράρδου Μαργαρίτα

Η Μαργαρίτα Γεράρδου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου 1930 και πέθανε στις 31 Μαρτίου 2014. Σε ηλικία μόλις 20 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία...

Πόνεσα πολύ για σένα 1964-1965

Η ταινία, “Πόνεσα πολύ για σένα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965.Περίληψη της ταινίας, "Πόνεσα πολύ για σένα"Μια γυναίκα αφήνει το σπίτι και την κόρη της,...

Χαριλάου Βούλα

Η Βούλα Χαριλάου είναι ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.Γεννήθηκε το 1932 (σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου).Έπαιξε κυρίως σε δραματικές ταινίες, όπως στο...

Τελευταίες αναρτήσεις