27.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚαλέση Ισμήνη

Σχετικές αναρτήσεις

Καλέση Ισμήνη

Η Ισμήνη Καλέση (Ισμήνη Καλεσοπούλου) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.
Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Θεοδοσιάδη.

Αργότερα θα παρακολουθήσει και μαθήματα χορού αλλά και πιάνου, αν και η υποκριτική κέρδιζε συνεχώς έδαφος έναντι όλων των άλλων ενδιαφερόντων της. Κι έτσι τον Μάρτιο του 1979 θα εξασφαλίσει τον πρώτο της καλό ρόλο, ως παρουσιάστρια δηλαδή του θρυλικού τηλεοπτικού πολυπροϊόντος «Λούνα Παρκ».

Η Ισμήνη Καλέση θα περάσει από τα κινηματογραφικά πλατό τόσο με τις «Φανταρίνες» (1979) του Δαδήρα, δίπλα στους Ηλιόπουλο και Βλαχοπούλου, όσο και την αξέχαστη «Γκαρσονιέρα για 10» (1981), του ίδιου σκηνοθέτη, που δεν την είχε ξεχάσει προφανώς.

Η φήμη της θα εξαργυρωθεί και με το παραπάνω στο -εξίσου θρυλικό με το πρωτότυπο- sequel της «Ρόδας, τσάντας και κοπάνας» (1983), όταν θα καθιερωθεί ως η νέα φαντασίωση του Έλληνα. Ο οποίος τσακωνόταν τώρα στα καφενεία και τα πηγαδάκια για το ποια ήταν πιο καυτή, η Καλέση ή η Ασίκη!

Θα εμφανιστεί σε μερικές από τις ελάχιστες κινηματογραφικές παραγωγές του καιρού, όπως στο «Άρπα Colla» (1982) του Περάκη, στον «Σερίφη τον Μηχανοφάγο» (1983), πλάι στον Βουτσά, στον «Τσιτσιολίνο» (1987), στο πλευρό του Μουστάκα, αλλά και στους «Αθηναίους» (1990) του Αλεξάκη.


Φιλμογραφία
Οι Αθηναίοι (1990)
Ο Τσιτσιολίνος (1987) [Ανδρούλα Σπανομαρία]
Ρόδα τσάντα & κοπάνα νο2 (1983) [Ανίτα]
Σερίφης ο ‘μηχανοφάγος’ (1983)
Άρπα-Colla (1982)
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [Άντζελα Τσιμπλίδου]
Οι φανταρίνες (1979) [Μαργαρίτα]
Τζακ ο καβαλλάρης (1979)
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965) [μικρή]

Προηγούμενο άρθροΗλέκτρα Καλαμίδου 1916-
Επόμενο άρθροΚαλλέργης Λυκούργος

Σχετικές αναρτήσεις

Χαριτίνη Καρόλου

Η Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη με καταγωγή από τον Βόλο, αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πατέρας της ήταν δικαστικός και είχε άλλα επτά...

Βαβάτσικος Τώνης

Τώνης Βαβάτσικος Ο Τώνης Βαβάτσικος ήταν γνωστός σύγχρονος τραγουδιστής και τραγουδοποιός της ελαφρο-λαϊκής μουσικής γεννημένος το 1930 στον Βόλο, με πολυετή προσφορά στο Τραγούδι και...

Εγωισμός (1964-1965)

Η ταινία, "Εγωισμός" προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 344.675 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 93 ταινίες. -Ο Σπύρος Φωκάς, είχε μόλις γυρίσει από...

Τελευταίες αναρτήσεις