Καλέση Ισμήνη

on

Η Ισμήνη Καλέση (Ισμήνη Καλεσοπούλου) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.
Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Θεοδοσιάδη.

Αργότερα θα παρακολουθήσει και μαθήματα χορού αλλά και πιάνου, αν και η υποκριτική κέρδιζε συνεχώς έδαφος έναντι όλων των άλλων ενδιαφερόντων της. Κι έτσι τον Μάρτιο του 1979 θα εξασφαλίσει τον πρώτο της καλό ρόλο, ως παρουσιάστρια δηλαδή του θρυλικού τηλεοπτικού πολυπροϊόντος «Λούνα Παρκ».

Η Ισμήνη Καλέση θα περάσει από τα κινηματογραφικά πλατό τόσο με τις «Φανταρίνες» (1979) του Δαδήρα, δίπλα στους Ηλιόπουλο και Βλαχοπούλου, όσο και την αξέχαστη «Γκαρσονιέρα για 10» (1981), του ίδιου σκηνοθέτη, που δεν την είχε ξεχάσει προφανώς.

Η φήμη της θα εξαργυρωθεί και με το παραπάνω στο -εξίσου θρυλικό με το πρωτότυπο- sequel της «Ρόδας, τσάντας και κοπάνας» (1983), όταν θα καθιερωθεί ως η νέα φαντασίωση του Έλληνα. Ο οποίος τσακωνόταν τώρα στα καφενεία και τα πηγαδάκια για το ποια ήταν πιο καυτή, η Καλέση ή η Ασίκη!

Θα εμφανιστεί σε μερικές από τις ελάχιστες κινηματογραφικές παραγωγές του καιρού, όπως στο «Άρπα Colla» (1982) του Περάκη, στον «Σερίφη τον Μηχανοφάγο» (1983), πλάι στον Βουτσά, στον «Τσιτσιολίνο» (1987), στο πλευρό του Μουστάκα, αλλά και στους «Αθηναίους» (1990) του Αλεξάκη.


Φιλμογραφία
Οι Αθηναίοι (1990)
Ο Τσιτσιολίνος (1987) [Ανδρούλα Σπανομαρία]
Ρόδα τσάντα & κοπάνα νο2 (1983) [Ανίτα]
Σερίφης ο ‘μηχανοφάγος’ (1983)
Άρπα-Colla (1982)
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [Άντζελα Τσιμπλίδου]
Οι φανταρίνες (1979) [Μαργαρίτα]
Τζακ ο καβαλλάρης (1979)
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965) [μικρή]

Προηγούμενο άρθροΚαλαμίδου Ηλέκτρα
Επόμενο άρθροΚαλλέργης Λυκούργος
Ελληνικός Κινηματογράφος Καλέση Ισμήνη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,115ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,526ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Σμαρούλα Γιούλη Καλέση Ισμήνη

Σμαρούλα Γιούλη

Η Σμαρούλα Γιούλη ήταν μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική προσωπικότητα, που ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί-θαύμα και κατάφερε να διακριθεί τόσο στο θέατρο όσο και...
Βερλέκης Νίκος Καλέση Ισμήνη

Βερλέκης Νίκος

giannis gkionakis Καλέση Ισμήνη

Γκιωνάκης Γιάννης

Μανίσαλη Νατάσα Καλέση Ισμήνη

Μανίσαλη Νατάσα