33.2 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήHθοποιοίΚαλέση Ισμήνη

Σχετικές αναρτήσεις

Καλέση Ισμήνη

- Advertisement -

Η Ισμήνη Καλέση (Ισμήνη Καλεσοπούλου) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.
Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Θεοδοσιάδη.

Αργότερα θα παρακολουθήσει και μαθήματα χορού αλλά και πιάνου, αν και η υποκριτική κέρδιζε συνεχώς έδαφος έναντι όλων των άλλων ενδιαφερόντων της. Κι έτσι τον Μάρτιο του 1979 θα εξασφαλίσει τον πρώτο της καλό ρόλο, ως παρουσιάστρια δηλαδή του θρυλικού τηλεοπτικού πολυπροϊόντος «Λούνα Παρκ».

Η Ισμήνη Καλέση θα περάσει από τα κινηματογραφικά πλατό τόσο με τις «Φανταρίνες» (1979) του Δαδήρα, δίπλα στους Ηλιόπουλο και Βλαχοπούλου, όσο και την αξέχαστη «Γκαρσονιέρα για 10» (1981), του ίδιου σκηνοθέτη, που δεν την είχε ξεχάσει προφανώς.

Η φήμη της θα εξαργυρωθεί και με το παραπάνω στο -εξίσου θρυλικό με το πρωτότυπο- sequel της «Ρόδας, τσάντας και κοπάνας» (1983), όταν θα καθιερωθεί ως η νέα φαντασίωση του Έλληνα. Ο οποίος τσακωνόταν τώρα στα καφενεία και τα πηγαδάκια για το ποια ήταν πιο καυτή, η Καλέση ή η Ασίκη!

Θα εμφανιστεί σε μερικές από τις ελάχιστες κινηματογραφικές παραγωγές του καιρού, όπως στο «Άρπα Colla» (1982) του Περάκη, στον «Σερίφη τον Μηχανοφάγο» (1983), πλάι στον Βουτσά, στον «Τσιτσιολίνο» (1987), στο πλευρό του Μουστάκα, αλλά και στους «Αθηναίους» (1990) του Αλεξάκη.


Φιλμογραφία
Οι Αθηναίοι (1990)
Ο Τσιτσιολίνος (1987) [Ανδρούλα Σπανομαρία]
Ρόδα τσάντα & κοπάνα νο2 (1983) [Ανίτα]
Σερίφης ο ‘μηχανοφάγος’ (1983)
Άρπα-Colla (1982)
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [Άντζελα Τσιμπλίδου]
Οι φανταρίνες (1979) [Μαργαρίτα]
Τζακ ο καβαλλάρης (1979)
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965) [μικρή]

- Advertisement -

Σχετικές αναρτήσεις

Γυμνοί στο δρόμο 1968-1969

Η ταινία, "Γυμνοί στο δρόμο" προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 335.054 εισιτήρια. Ήρθε στην 17η θέση σε 108 ταινίες.-Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά...

Τζόλυ Γαρμπή 1913-2002

Τζόλυ Γαρμπή: Η ψυχομάνα του ελληνικού κινηματογράφου που πέθανε μόνη και ξεχασμένη σε γηροκομείο.Ως άλλη μια μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, η Τζόλυ Γαρμπή...

Συντρίμμια της ζωής 1963-1964

Η ταινία, "Συντρίμμια της ζωής" προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 50.236 εισιτήρια. Ήρθε στην 64η θέση σε 92 ταινίες.-Αστυνομική ταινία του 1963 παραγωγής...

Τελευταίες αναρτήσεις