13.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΟρφέας Παπαδόπουλος 1986-

Σχετικές αναρτήσεις

Ορφέας Παπαδόπουλος 1986-

Ο Ορφέας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1986 στην Αθήνα και μεγαλώνοντας δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί με κάτι άλλο πέρα από την υποκριτική και γενικά με τον καλλιτεχνικό χώρο.

Το ντεμπούτο του ως ηθοποιός έγινε το 2005 στην κοινωνική καθημερινή σειρά του Mega, “Απαγορευμένη αγάπη” και ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο αφού την επόμενη κιόλας χρονιά βρέθηκε στο βασικό καστ δύο εβδομαδιαίων σειρών διαφορετικών καναλιών, του Αντ1 και του Mega.

Πρώτη έκανε πρεμιέρα η κωμωδία του Ant1, “Οι βαρβάτοι” που έγραφε ο Λευτέρης Καπώνης και σκηνοθετούσε ο Αντώνης Τέμπος. Σε αυτή υποδυόταν τον γιο του Τάσου Χαλκιά τον Σταύρο Ηριδανό.

Στην άλλη σειρά, επίσης κωμωδία συνεργάστηκε με τον Μέμο Μπεγνή και τον αδικοχαμένο ηθοποιό Κωνσταντίνο Παπαχρόνη ενώ ο Παναγιώτης Κράββας υπέγραφε την σκηνοθεσία. Τίτλος της “Πάλι απ’ την αρχή”.

papadopoulos orfeas

Έλαβε όμως μέρος και σε δύο επεισόδια (84 & 88) της επιτυχημένης κωμικής σειράς του Mega, “Η ώρα η καλή”.

Την ίδια σεζόν όμως συμμετείχε για λίγα επεισόδια στον 2ο κύκλο της κωμικής σειράς του Mega, “Singles 2”. Ήταν ο Τζίνιους ο ατίθασος και φευγάτος αδερφός της “Λίλας” που υποδύοταν η Σάννυ Χατζηαργύρη.

Η παρουσία του στην μικρή οθόνη συνεχίστηκε και την σεζόν 2007 – 2008 μέσα από την συχνότητα του Αντ1 όταν ανέλαβε τον ρόλο του στην σειρά του Κώστα Βαρελίδη, “Τα κορίτσια του μπαμπά”.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέμεινε στο ίδιο κανάλι και έγινε ο συνεσταλμένος “αδερφός” της Σοφίας Φαραζή στην αισθηματική σειρά, “Λίτσα.com”.

Η μεγάλη όμως ευκαιρία στην καριέρα του του χτύπησε την πόρτα όταν στα μέσα του 2009 ο Δημήτρης Αρβανίτης του πρότεινε τον ρόλο του πλούσιου και γοητευτικού νεαρού, “Φάνη Καλλιφατίδη” στην καθημερινή σειρά, “Η ζωή της άλλης” που ετοίμαζε για λογαριασμό του Mega.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2009 και η τόσο μεγάλη η επιτυχία που είχε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο εκτόξευσε στα ύψη την δημοτικότητα όλων των ηθοποιών που συμμετείχαν σε αυτή. Ανάμεσα τους και του Ορφέα Παπαδόπουλου που στην επόμενη δουλειά του ίδιου σκηνοθέτη τα “Κλεμμένα όνειρα” ο νεαρός ταλαντούχος ηθοποιός χρίστηκε πρωταγωνιστής στο πλευρό αξιόλογων συναδέλφων του όπως ήταν ο Αλέξανδρος Σταύρου, η Ελισάβετ Μουτάφη και ο Νίκος Γαλανός.
Εκεί υποδύθηκε τον πλούσιο και κακομαθημένο, “Άρη Μαλτέζο”.

Μαζί με τους Γιώργο Νινιό, Φίλιππο Σοφιανό, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Πέτρο Λαγούτη κι άλλους εξαιρετικούς συναδέλφους του συμπρωταγωνιστούν στην κοινωνική δραματική σειρά του ΣΚΑΙ, “Προδοσίες”.

Το 2013 εμφανίστηκε και στο σινεμά στην ταινία του Δημήτρη Αρβανίτη, “Μια νύχτα στην Αθήνα” και το 2015 συμμετείχε στο ριμέικ της κωμωδίας, “Οι γαμπροί της Ευτυχίας” που σκηνοθέτησε ο Στράτος Μαρκίδης.

Η τελευταία του έως τώρα συμμετοχή σε κάποια τηλεοπτική σειρά είναι στην κωμωδία του Αντ1, “Κάτι χωρισμένα παλικάρια” το 2018.

Κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Ορφέας Παπαδόπουλος είναι από τους πολύ τυχερούς ηθοποιούς της γενιάς του αφού από την πρώτη του τηλεοπτική δουλειά κατάφερε να ξεχωρίσει και αγαπηθεί από το κοινό.

Συνεχίζει μέχρι και σήμερα να είναι ενεργός στον χώρο της υποκριτικής ενώ το 2019 ασχολήθηκε και με την μουσική αφού μέσα από την Satellite Records κυκλοφόρησε το αγγλόφωνο τραγούδι, “Lucid dream” σε σύνθεση του Γιώργου Αρβανίτη ή Arva όπως είναι περισσότερο γνωστός.

Το 2020 ο αγαπημένος ηθοποιός συμμετείχε και στο “Just the two of us” αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με τις εξαιρετικές φωνητικές του ικανότητες στο πλευρό της Άρτεμις Ματαφιά.

Την περίοδο αυτή συμπρωταγωνιστεί με τους Θανάση Τσαλταμπάση, Νίκο Ορφανό, Νικολέτα Βλαβιανού κι άλλους, στην παράσταση, “Κατα φαντασίαν ασθενής” που διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Κώστας Γάκης για λογαριασμό του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα μέσα από τα social media μας έχει αποκαλύψει άλλο ένα ταλέντο του που δεν είναι άλλο από την ζωγραφική. Δημιουργεί όμορφα και περίτεχνα έργα που ξεχειλίζουν από καλαισθησία και φαντασία. Ενώ του τελευταίους μήνες χρησιμοποιώντας το ανθρώπινο σώμα ως καμβά έχει αποδείξει πως είναι και ένας εξαιρετικός tattoo artist.

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Πως ο Ορφέας Παπαδόπουλος είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που έχει αποδείξει πως το ταλέντο δεν έχει όρια.

Ορφέας Παπαδόπουλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
2013Μια νύχτα στην Αθήνα
2015Οι γαμπροί της Ευτυχίας
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
2004|2004Η ώρα η καλή Mega
2004|2005Απαγορευμένη Αγάπη  Mega
2006|2006S1ngles 2Mega
2006|2006Οι βαρβάτοι ΑΝΤ1
2006|2006Πάλι Από την Αρχή Mega
2007|2007Τα κορίτσια του μπαμπά ΑΝΤ1
2008|2008Ιατρικό απόρρητο ΑΝΤ1 Satellite
2008|2008Λίτσα.com ΑΝΤ1
2009|2009Η Ζωή της Άλλης Mega
2011|2011Κλεμμένα Όν3ιραMega
2014|2014Δικαίωση Mega
2016|2016Προδοσίες Sigma TV
2017|2017Κάτι χωρισμένα παλικάρια ΑΝΤ1
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Παπαδίστικη κομπανία 1983-1984

Η ταινία, "Παπαδίστικη κομπανία" προβλήθηκε τη σαιζόν 1983-1984 και έκοψε 92.758 εισιτήρια. Ήρθε στην 11η θέση σε 33 ταινίες. Περίληψη της ταινίας, "Παπαδίστικη κομπανία" Ο Κάβουρας...

Τηλέμαχος Εμμανουήλ 1938-

Ο Τηλέμαχος Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1938 στη Ρόδο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βισμπάντεν Έσσης στη Γερμανία και στη Δραματική Σχολή, Γρηγόρη Βαφιά (1965-1966)...

Γιώργος Δάνης 1920-1995

Ο Γιώργος Δάνης (Γαβρηιλίδης Δανιήλ) γεννήθηκε το 1920 και πέθανε το 1995. Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Σούλας Αθανασιάδη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιαννούλη...

Τελευταίες αναρτήσεις