15 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΘανάσης Τσαλταμπάσης 1981-

Σχετικές αναρτήσεις

Θανάσης Τσαλταμπάσης 1981-

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15 Δεκεμβρίου του 1981 όπου και μεγάλωσε. Από μικρός έπαιρνε μέρος σε θεατρικές ομάδες της γειτονιάς του.

Το 1996, έπαιξε στη “Μελωδία της Ευτυχίας” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη Θεσσαλονίκη. Το 1999, πέρασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Εκεί έπαιζε σε διάφορες ερασιτεχνικές παραστάσεις αλλά και επαγγελματικά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.

Παράλληλα έκανε χιουμοριστικές εκπομπές σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου είχε την συνολική επιμέλεια της τηλεοπτικής εκπομπής (κείμενα, παρουσίαση, σκηνοθεσία, μοντάζ). Το 2005 ήρθε στην Αθήνα. Φοίτησε στη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδoσιάδη. Από το 2006 ασχολείται επαγγελματικά ως ηθοποιός.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις για γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας, ενώ έχει παίξει στις σειρές “Λούφα και Παραλλαγή (σειρά)” (ΝΕΤ), “Επτά Θανάσιμες Πεθερές” (Mega), “Η Πολυκατοικία” (Mega), “Ευτυχισμένοι μαζί” (Mega), “Λάκης ο γλυκούλης” (Mega), “Πίσω στο Σπίτι” (Mega) Daddy Cool (ANT1).

Στον κινηματογράφο έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες “Λούφα και απαλλαγή, Ι4” του Β. Κατσίκη, “Ο Ηλίας του 16ου” του Ν. Ζαπατίνα με τον Πέτρο Φιλιππίδη και “Λάρισα εμπιστευτικό” του Στ. Μαρκίδη.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης έχει δανείσει την φωνή του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές κινούμενων σχεδίων, όπως “Ψηλά στον Ουρανό”, “Μπομπ ο Σφουγγαράκης”, “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” και “Εγώ, ο Απαισιότατος”.

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
2008Λούφα και απαλλαγή Άι Φορ (Ι4)
2008Ο Ηλίας του 16ου
2010The flight of the swan 
2012Λάρισα Εμπιστευτικό 
2014Πέμπτη & 12
2019Περιμένοντας τη νονά 
2019Τσάρλι 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
2006|2006Λούφα και παραλλαγή ΝΕΤ
2007|20077 θανάσιμες πεθερές: Η Κεφαλλονίτισσα πεθεράMega
2007|2007Ευτυχισμένοι μαζί Mega
2008|2008Η πολυκατοικία Mega
2008|2008Λάκης ο γλυκούλης Mega
2010|2010Η γενιά των 592€Mega
2010|2010Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος Mega
2011|2011Πίσω στο σπίτι Mega 
2013|2013Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα Alpha
2016|2016Daddy cool ΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Γαβριηλίδης 1908-1982

Ο Γιώργος Γαβριηλίδης γεννήθηκε το 1908. Είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου, έγινε από τους πιο σημαντικούς δευτερο-ρολίστες σε αγαπημένες ελληνικές ταινίες. Γεννήθηκε...

Στήσε την δική σου ποδοσφαιρική ομάδα με τους αγαπημένους σου ηθοποιούς

Επιλέξτε την δική σας ποδοσφαιρική ομάδα με τους αγαπημένους ηθοποιούς του Ελληνικού κινηματογράφου.Η δική μου επιλογή είναι η εξής...Διάταξη: 4-3-3. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας μπροστά από...

Ψηλός λιγνός και ψεύταρος 1985-1986

Η ταινία, “Ψηλός λιγνός και ψεύταρος” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την σεζόν 1985-1986. -Η σκηνοθεσία της ταινίας ήταν του Γιάννη Χαρτοματζίδη, η μουσική του Ζακ...

Τελευταίες αναρτήσεις