34.1 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜιράντα Ζαφειροπούλου 1945-

Σχετικές αναρτήσεις

Μιράντα Ζαφειροπούλου 1945-

Η Μιράντα Ζαφειροπούλου γεννήθηκε το 1945 στη Θεσσαλονίκη και τελέιωσε το Πειραϊκό Θέατρο.

Στα 21 της χρόνια στέφθηκε Σταρ Ελλάς για το 1968. Εκείνη τη χρονιά, κέρδισε και τον τίτλο του «κοριτσιού με το ωραιότερο μαυρισμένο χρώμα», ένα ειδικό βραβείο που προσέφερε σειρά καλλυντικών.

Μιράντα Ζαφειροπούλου 1945-
Η Μιράντα Ζαφειροπούλου.

Μετά τον διαγωνισμό πήρε ως έπαθλο ένα πολυτελές διαμέρισμα αξίας 240.000 δραχμών και δώρα συνολικής αξίας 300.000 δραχμών.

Με το τέλος της βραδιάς έπρεπε να ετοιμαστεί για να ταξιδέψει στο Παρίσι και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα έπαιρνε μέρος στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος. Ωστόσο, παραλίγο να μην καταφέρει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, καθώς είχε υποχρεώσεις στο θίασο που συμμετείχε. Τις περισσότερες φορές, οι εστεμμένες μεταπηδούσαν στον χώρο της υποκριτικής, όμως η Μιράντα Ζαφειροπούλου ήταν ήδη ηθοποιός όταν εξελέγη Σταρ Ελλάς.

Εκείνο τον μήνα θα πρωταγωνιστούσε στην παράσταση του Δημήτρη Ροντήρη στο «Πειραϊκό». Μετά το τέλος του διαγωνισμού, ο Ροντήρης δεν της παραχωρούσε την άδεια να ταξιδέψει στο Παρίσι και στην Αμερική επειδή υπήρχαν προγραμματισμένες παραστάσεις στο Ηρώδειο. Μάλιστα έκανε προσφυγή στην Επιτροπή Αδείας εξασκήσεως του επαγγέλματος του ηθοποιού κατά της Ζαφειροπούλου.

Εκείνο τον μήνα θα πρωταγωνιστούσε στην παράσταση του Δημήτρη Ροντήρη στο «Πειραϊκό». Μετά το τέλος του διαγωνισμού, ο Ροντήρης δεν της παραχωρούσε την άδεια να ταξιδέψει στο Παρίσι και στην Αμερική επειδή υπήρχαν προγραμματισμένες παραστάσεις στο Ηρώδειο. Μάλιστα έκανε προσφυγή στην Επιτροπή Αδείας εξασκήσεως του επαγγέλματος του ηθοποιού κατά της Ζαφειροπούλου.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κρίτα, η Μιράντα Ζαφειροπούλου επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε πρόβες για τη θεατρική παράσταση «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, όπου υποδυόταν την Άρτεμη.

Ο Ροντήρης δεν δίσταζε να της δείχνει την αντιπάθεια του μπροστά σε όλους τους ηθοποιούς. Μάλιστα σε μια περιοδεία του θιάσου στο Σάο Πάολο ο Ροντήρης έγινε έξαλλος μαζί της. Όταν έφτασαν στη Βραζιλία, η Βραζιλιάνα που είχε ανακηρυχθεί «Μις Υφήλιος» διαφήμιζε την Ζαφειροπούλου στον τύπο.

Και εκείνη με τη σειρά της ανέφερε τον λόγο που ταξίδεψε στη Βραζιλία, διαφημίζοντας τις παραστάσεις του θιάσου. Ο Ροντήρης πίστευε ότι η προβολή μιας Σταρ Ελλάς ως ηθοποιού αρχαίας τραγωδίας στον θίασο του μείωνε το κύρος της παράστασης.

Η Μιράντα Ζαφειροπούλου συμμετείχε στις ταινίες, «Ο Τυχεράκιας» με τον Κώστα Χατζηχρήστο και στη «Λεωφόρο του Μίσους» με τον Κώστα Καζάκο.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 έπαιξε στην ταινία, «Ο Αχαΐρευτος» με τον Σωτήρη Μουστάκα και στο «Μαριχουάνα Στοπ» με τη Ζωή Λάσκαρη.

Ηταν μια όμορφη γυναίκα με εντυπωσιακό ύψος. Παράλληλα έπαιζε και σε θεατρικές παραστάσεις.

Αργότερα, συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές, όπως «Τα παιδιά της Νιόβης» όπου υποδυόταν τη Δανάη Ιωαννίδου.

Μιράντα Ζαφειροπούλου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1968Ο τυχεράκιας
1970Ο αχαΐρευτος
1971Η λεωφόρος του μίσους
1971Μαριχουάνα stop!
1976Η Ελένη του Χαμέρη
1977Τζίνα του Μαυροειδή
1978Παναγής Λελόνης
ΈτοςΤίτλος σειράς
1991|1991Ο πύργος των Μοσκώφ
1992|1992Πλάκας μέλαθρον
1993|1993Οι μεν και οι δεν
1993|1993Τμήμα ηθών: Αουτσάιντερ
1994|1994Το κόκκινο φεγγάρι
1995|1995Μια ζωή για την Έλσα
1996|1996Εκείνες & Εγώ (1996)
1997|1997Καραμπόλα
1998|1998Για σένα (1998)
1999|1999Baby style
2000|2000Άρωμα Γυναίκας
2000|2000Πες το ψέματα
2004|2004Τα παιδιά της Νιόβης
2005|2005Μείνε δίπλα μου
2005|2005Σαν γλυκό του κουταλιού
2008|20087 Ζωές
Προηγούμενο άρθροΕλένη Ζαφειρίου 1914-2004
Επόμενο άρθροΖέζα Δήμητρα

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Χριστόπουλος 1946-

Ο Γιάννης Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στο Περιστέρι το 1946.Ηθοποιός, χορευτής, χορογράφος. Έκανε μαθήματα χορού με τις κυρίες Κική Μανιάτη, Αλίκη Βέμπο και Αγάπη...

Τούλα Δράκου 1912-

Η Τούλα Δράκου-Σαραντοπούλου (Γεωργίου) γεννήθηκε το 1912 και το 1929 ήδη φοιτούσε στο Ωδείο. Εμφανίστηκε νωρίς στο μουσικό θέατρο και την «πρόζα» (μέλος του ΣΕΗ...

Η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιό ελληνικής καταγωγής

Το 1958 η Φίνος Φιλμ παρουσιάζει την πιο ακριβή παραγωγή της μέχρι τότε, το «Μια Ζωή Την Έχουμε» με τη διάσημη Ιταλίδα ηθοποιό ελληνικής...

Τελευταίες αναρτήσεις