Ζαφειροπούλου Μιράντα

on

Η Μιράντα Ζαφειροπούλου ήταν ηθοποιός με μεγάλη καριέρα στο θέατρο.
Γεννήθηκε το 1945 στη Θεσσαλονίκη και τελέιωσε το Πειραϊκό Θέατρο.
Στα 21 της χρόνια στέφθηκε Σταρ Ελλάς για το 1968. Εκείνη τη χρονιά, κέρδισε και τον τίτλο του «κοριτσιού με το ωραιότερο μαυρισμένο χρώμα», ένα ειδικό βραβείο που προσέφερε σειρά καλλυντικών.
Ήταν ήδη πρωταγωνίστρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και πολύ όμορφη.
Την επόμενη μέρα, η Μιράντα Ζαφειροπούλου αναχώρησε για το Μαϊάμι, όπου θα διεξαγόταν ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της “Μις Υφήλιος”, όπου κατάφερε να προκριθεί στην τελική δεκαπεντάδα.
Η Μιράντα Ζαφειροπούλου συμμετείχε στις ταινίες «Ο Τυχεράκιας» με τον Κώστα Χατζηχρήστο και στη «Λεωφόρο του Μίσους» με τον Κώστα Καζάκο.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 έπαιξε στην ταινία «Ο Αχαΐρευτος» με τον Σωτήρη Μουστάκα και στο «Μαριχουάνα Στοπ» με τη Ζωή Λάσκαρη.
Ηταν μια όμορφη γυναίκα με εντυπωσιακό ύψος. Παράλληλα έπαιζε και σε θεατρικές παραστάσεις.
Αργότερα, συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές, όπως «Τα παιδιά της Νιόβης» όπου υποδυόταν τη Δανάη Ιωαννίδου.

Διαβάστε επίσης: Σπάνια Φωτογραφία Απο Την Συνάντηση Της Αλίκης Βουγιουκλακη Και Της Ζωής Λασκαρη Με Τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ
Φιλμογραφία
Παναγής Λελόνης (1978)
Τζίνα του Μαυροειδή (1977) [Τζίνα]
Η Ελένη του Χαμέρη (1976) [Ελένη]
Η λεωφόρος του μίσους (1971)
Μαριχουάνα stop! (1971) [Μελίτα Καμβύση]
Ο αχαΐρευτος (1970) [Πόπη]
Ο τυχεράκιας (1968) [1968]

www.ellinikoskinimatografos.gr
Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΖαφειρίου Ελένη
Επόμενο άρθροΖέζα Δήμητρα
Ελληνικός Κινηματογράφος Ζαφειροπούλου Μιράντα
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,308ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,968ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Φυσσούν Πέτρος Ζαφειροπούλου Μιράντα

Φυσσούν Πέτρος

Ο Πέτρος Φυσσούν είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1933 στη Ρωσία (άλλες πηγές αναφέρουν στο Αγρίνιο), γιος πρόσφυγα απο τη Ρωσία...
Ζακυνθινός Δημήτρης Ζαφειροπούλου Μιράντα

Ζακυνθινός Δημήτρης

Τατιάνα Παπαμόσχου Ζαφειροπούλου Μιράντα

Τατιάνα Παπαμόσχου

Τσιάνος Κώστας Ζαφειροπούλου Μιράντα

Τσιάνος Κώστας