Προηγούμενο άρθροΓεωργίτσης Φαίδων
Επόμενο άρθροΓιαννακοπούλου Μαρία

Γεωργούλη Αλίκη

Η ηθοποιός Αλίκη Γεωργούλη γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1931 και πέθανε από καρκίνο στην Αθήνα στις 25 Ιουλίου 1995.

Έπαιξε στο σινεμά δίπλα στον Αλέκο Αλεξανδράκη (σύζυγός της από το 1956 έως το 1965) κ.ά.

Μέχρι λίγο καιρό πριν πεθάνει, έπαιζε στο θέατρο «Αποθήκη» στου Ψυρή.

Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Γιος της είναι ο φωτογράφος Γιώργος Καλφαμανώλης..
Φιλμογραφία
Κάποιος που να ζει (1990)
Τοπίο στην ομίχλη (1988)
Ρόζα (1982) [η πασιονάρια]
Μελόδραμα (1980)
Οι κυνηγοί (1977) [η γυναίκα του εκδότη]
Ο θίασος (1975) [μητέρα Ηλέκτρας]
Σατανικές ερωμένες (1974) [Ρέα]
Θρίαμβος (1962) [Νταίζη Ευφραίμογλου]
Συνοικία το “όνειρο” (1961) [Στεφανία (Έφη)]
Έγκλημα στα παρασκήνια (1960) [Μαίρη Λαμπρινού]
Είμαι αθώος (1960)
Ο Ηλίας του 16ου (1959) [Τασία Μπέρμπερη του Παντελή]
Το αγοροκόριτσο (1959) [Τζένη]
Το νησί των γενναίων (1959) [Μαρία]
Ο δρόμος με τις ακακίες (1954)
Εύα (1953) [Άννα]

Τυχαία Αρθρα

Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Η Παριζιάνα

Η Παριζιάνα είναι ελληνική κωμική ταινία του 1969, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σκηνοθεσία-σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός,...

Παύλος Ευαγγελόπουλος

Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κέδρος της Καρδίτσας στις 15 Ιανουαρίου του 1962 και είναι Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Αποτέλεσε...

Χειροκροτήματα

Η ταινία, "Χειροκροτήματα" προβλήθηκε ξανά στο "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης" το Νοέμβριο του 1994. Τα "Χειροκροτήματα" είναι δραματική-μουσική ταινία του 1944, σε σενάριο και σκηνοθεσία...

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 655ο

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Γεωργούλη Αλίκη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Αγάπη για πάντα

Η ταινία, "Αγάπη για πάντα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 266.826 εισιτήρια. Ήρθε στην 23η θέση σε 99 ταινίες. Μετά από 9 χρόνια συνεργασίας...

Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 656ο

Τις ερωτήσεις επιμελήθηκε o δημοσιογράφος, Χρήστος Κωνσταντίνου.Facebook: Xristos KonstantinouInstagram: xristoskp Για περισσότερα κουίζ πατήστε εδώ. Κουίζ Ελληνικού Κινηματογράφου Μέρος 656ο

Εννιά αποκαλύψεις για την ταινία Η αρχόντισσα κι ο αλήτης

Η "Η αρχόντισσα κι ο αλήτης" είναι αισθηματική κωμωδία του 1968, παραγωγής της κινηματογραφικής εταιρείας Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο...