Προηγούμενο άρθροΑλατζάς Πέτρος
Επόμενο άρθροΑλεξάντερ Πάρις

Αλεξανδρίδης Γιάννης

Ο Γιάννης Αλεξανδρίδης γεννήθηκε το 1933. Έλαβε μέρος σε 100 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Ενσάρκωσε πάρα πολλές φορές τον κατώτερο αστυνομικό.
Φιλμογραφία
Οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες (1984) [Σπύρος]
Σερίφης ο ”μηχανοφάγος”(1983)
Άγρια νιάτα (1982)[Λευτέρης]
Ρένα… να η ευκαιρία (1980)
Άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
Τρίτη επαφή στο σεξ (1976) [Κώστας]
Βρώμικες κυρίες (1975)
Υποταγή στη σάρκα (1975) [Μιλτιάδης Μαρέτας]
Αιμιλία η διεστραμμένη (1974)
Διεστραμμένοι πόθοι (1974)
Μιρέλλα η σάρκα της ηδονής (1973)
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1973)
Έρωτας και προδοσία (1972)
Ανήλικες αμαρτωλές (1972)
Κολασμένη φύση (1972) [Γιάννης]
Υπέροχες νύφες…κορόιδα γαμπροί (1972)[αστυνομικός]
Κυνηγημένοι εραστές (1972)[αστυνομικός]
Το ξενοδοχείο των διεφθαρμένων (1972)[γκαρσόνι]
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει (1971)
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971)[αστυνομικός]
Η ζαβολιάρα (1971)
Ηλιογέννητη (1971)
Ο αγαθιάρης και η ατσίδα (1971)
Ο αήττητος (1971)
Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971)[γιατρός]
Η αρχόντισσα του κάμπου (1971)[αστυνομικός]
Η κόρη της φόνισσας (1971)
Ο καουμπόϊ του Μεταξουργείου (1971)[Ελληνοαμερικάνος]
Οι εγωϊστές (1971)
Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη (1971)
Δάκρυα για έναν αλήτη (1971)[παρέα Δαδινόπουλου]
Εθελοντής στον έρωτα (1971)
Ο καμαριέρης της μπουζουξούς (1971)
Η κραυγή της αλήθειας (1971)
Μια βοσκοπούλα αγάπησα (1971)
Τα βήματα της φωτιάς (1971)
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970)[αστυνομικός]
Ο Αστραπόγιαννος (1970)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)[κομιτατζής]
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970)
Αγάπησα μια άγνωστη (1970)[φίλος Δαδινόπουλου]
Η αριστοκράτισσα κι ο αλήτης (1970)
Έμπαινε Μανολιό (1970)
Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970)
Γύρω μας γκρεμίστηκαν όλα (1970)
Χριστινιώ (1970) [Λιάς]
Κατηγορώ τους δυνατούς (1970) [αστυνομικός]
Ο παιχνιδιάρης (1970)
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969)[ποδοσφαιριστής Πύραυλου]
Ο μπλοφατζής (1969)
Ο παραμυθάς (1969)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)[Κρυπτοχριστιανός]
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)[πατριώτης]
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969)[αστυνομικός]
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)[μεθυσμένος]
Η μεγάλη Ανάσταση (1969)[Κυριάκος]
Η σφραγίδα του Θεού (1969)
Φίλησε με πριν φύγεις για πάντα (1969)[αστυνομικός]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Ο τρελλός τάχει 400 (1968)[αστυνομικός]
Ο πεθερόπληκτος (1968)
Κατηγορούμενη απολογήσου (1968)[στη παρέα του Ανδρέα στα μπουζούκια]
Οι μνηστήρες της Πηνελόπης (1968)
Το κανόνι και τ΄αηδόνι (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Η λυγερή (1968)
Όλγα αγάπη μου (1968)[παρέα Γεωργίτση]
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968)
Βυζαντινή ραψωδία (1968)
Η ζηλιάρα (1968)[αστυνομικός]
Ο αλύγιστος (1968)[φίλος Φυσσούν]
Η θυρωρίνα (1968)[νέος θυρωρός]
Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
Κίτσος μίνι και σουβλάκι (1968)
Ένα κορίτσι αλλιώτικο απ΄τα’ άλλα (1968)[πηγαίνει στο νοσοκομείο]
5 γυναίκες για έναν άνδρα (1967)
Ο αχόρταγος (1967)[εργαζόμενος]
Το κορίτσι της οργής (1967)
Η ώρα της δικαιοσύνης (1967)[παρέα Φέρτη]
Ο μόδιστρος (1967)[μπάρμαν]
Δρόσω η αρχοντοπούλα (1967)
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)
Κλεμένη αγάπη (1966)
Ο αδελφός μου ο τρελάρας (1966)
Δοσατζού: Επιχείρηση γαμπρός (1966)
Κλεμμένη αγάπη (1966)[κ. Ελεμόπουλος ή κάτι τέτοιο]
Οι στιγματισμένοι (1966)
Δοκιμασία (1966)
Κούνια που σε κούναγε (1966)[φίλος Βρασιβανόπουλου]
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)
Ενώνει ο πόνος δυο καρδιές (1965)
Μόνο για σένα (1965)
Πάρε το δάκρυ μου (1965)
Αστέρια στο βούρκο (1963)
Το νησί των πειρασμών (1961)
Αντίο ζωή (1960)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Είμαι αθώος (1960)[στο δικαστήριο]
Στη Κύπρο άρχισε η αγάπη μας (1960)[αρχηγός ομάδας Ελληνοκύπριων πετριωτών]
Οι άσοι των γηπέδων (1956)[τραγουδά μαζί με τους διεθνείς]
Λατέρνα,φτώχεια και φιλότιμο (1955)[στο πανηγύρι]

Τυχαία Αρθρα

Γιάννης Φλερύ

O Γιάννης Φλερύ (το πραγματικό όνομά του, Γιάννης Παπαντωνόπουλος) γεννήθηκε το 1914 στην Πάτρα, όπου παρέμεινε μέχρι τα 14 χρόνια του και ήταν Έλληνας...

Άλκις Κούρκουλος

Ο Άλκης Κούρκουλος είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 1967. Ο πατέρας του ήταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρκουλος και η...

Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Η Παριζιάνα

Η Παριζιάνα είναι ελληνική κωμική ταινία του 1969, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σκηνοθεσία-σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός,...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 634ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 634ο

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Αλεξανδρίδης Γιάννης
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 635ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 635ο

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 630ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 630ο

Οι άσσοι του γηπέδου

Η ταινία, "Οι άσσοι του γηπέδου" προβλήθηκε την σαιζόν 1955-1956 και έκοψε 19.726 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 24 ταινίες. Η πρώτη ταινία...