27.6 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΓαλανός Νίκος

Σχετικές αναρτήσεις

Γαλανός Νίκος

- Advertisement -

Ο Νίκος Γαλανός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου 1945(πραγματικό όνομα, Νίκος Σουπιωνάς). Σπούδασε δραματική τέχνη στη Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη.
Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο, με το Θίασο Καρέζη και αμέσως μετά στο Θίασο Βουγιουκλάκη, όπου έπαιξε στα έργα: “Βασίλισσα Αμαλία”, “Ωραία μου κυρία”, “Θεατρίνα”, “Κόκαλα και ρόπαλα”, “Πειρασμός” και “Καμπαρέ”.
Αργότερα συνεργάστηκε με το Θίασο Μουσούρη στα έργα, “Καλοκαίρι και καταχνιά”, “Διαβολεμένη γυναίκα” και σε μονόπρακτα της Μητροπούλου. Ακολούθησε η συνεργασία του για δύο χρόνια με το Εθνικό Θέατρο (Θεσ/νίκη, Κρήτη, Αγρίνιο) και μετά επέστρεψε στο ελεύθερο θέατρο.
Παράλληλα με τη θεατρική του καριέρα ξεκίνησε και η κινηματογραφική.
Ο σκηνοθέτης Νίκος Φώσκολος, τον επέλεξε το 1968 για την ταινία του, Λεωφόρος του μίσους, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Μετά την πρώτη αυτή εμφάνιση, γύρισε με τη Φίνος Φιλμ, περίπου 25 ταινίες. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε με τη σειρά, “Το ταξίδι” και ακολούθησαν οι “Ιστορίες αγάπης”, “Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα”, “Ανατολικός άνεμος”, “Δίκαιοι”, “Το τραστ”, “Η μάχη των πελαργών”, “Ιερόσυλοι” κ.ά. Δίδαξε στη Δραματική Σχολή Τριβιζά.
Μερικοί χαρακτηριστικοί ρόλοι: Λεωφόρος του Μίσους, Εν Ονόματι του Νόμου, Ένα Αστείο Κορίτσι, Ορατότης Μηδέν, Σ’ Αγαπώ, Η αμαρτία της Ομορφιάς, Η Ρένα είναι Οφ-Σάϊντ.
Έχει υπάρξει 2 φορές παντρεμένος, την πρώτη όταν ήταν 18 χρονών και τη δεύτερη όταν ήταν 35. Δυστυχώς, όμως, και οι δύο γάμοι του δεν κράτησαν παρά λίγους μήνες.
Η πρώτη σύζυγος του δεν ήταν κάποια επώνυμη κυρία από τη σόουμπιζ, ενώ η δεύτερη ήταν συνάδελφος του, η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Μαραγκού.

Φιλμογραφία

Κραυγή (1964)
Η λεωφόρος του μίσους (1968) [Πέλος Γεωργίου]
Ορατότης μηδέν (1969) [Κωστής Κρεούζης]
Πανικός (1969) [Δημήτρης]
Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969) [Αλέκος Παπαθεοδώρου]
Εν ονόματι του νόμου (1970) [Ρούσσος Ευελπίδης]
Ένα αστείο κορίτσι (1970) [Αλέκος Βενιέρης]
Ο Αστραπόγιαννος (1970) [Γιάγκος Βελούσης]
Η κόρη του ήλιου (1971) [Παντελής Καρατζάς]
Σ’ αγαπώ (1971) [Χρήστος]
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [Πέτρος]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972) [Αλέκος Βλαστός]
Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972) [Χούλιο Μπάλμας]
Ερωτισμός (1974) [Βύρων]
Η βαλίτσα του παπά (1978) [Νίκος Μαυρίδης]
Τελευταία πτήση (1978) [Τέλης Έξαρχος]
Απίθανοι αλλοιώτικοι κι ωραίοι …. (1981) [Ιάσων]
Το κόκκινο τρένο (1982) [Μέμος]
Τελευταίος διάλογος (1982) [Βασίλης]

- Advertisement -

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Δάκρυα για έναν αλήτη 1971-1972

Η ταινία, "Δάκρυα για έναν αλήτη" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 78.661 εισιτήρια. Ήρθε στην 54η θέση σε 90 ταινίες.Περίληψη της ταινίας, "Δάκρυα...

Η νεράιδα και το παληκάρι 1969-1970

Η ταινία, “Η νεράιδα και το παληκάρι” προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 626.540 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 99 ταινίες.-Μια πολύ επιτυχημένη...

Νανά Γκάτση 1920-1991

Η Νανά Γκάτση (Κατσιώτου) γεννήθηκε στην Αθηνά το 1920.Σουμπρέτα, η οποία διακρίθηκε ως «νουμερίστα» σε επιθεωρήσεις και «βαριετέ».Το καλοκαίρι του 1944 εμφανίστηκε με επιτυχία...

Τελευταίες αναρτήσεις