20.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιώργος Διαλεγμένος 1940-

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Διαλεγμένος 1940-

Ο Γιώργος Διαλεγμένος είναι ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1962.

Γιώργος Διαλεγμένος 1940-
ΟΓιώργος Διαλεγμένος.

Πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο και στη συνέχεια φεύγει για το Παρίσι.

Πολύ σύντομα γίνεται πασίγνωστος σαν φωτομοντέλο και επιστρέφει στην Ελλάδα αρχίζοντας ουσιαστικά τη θεατρική του σταδιοδρομία.

Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Σκηνοθέτησε έργα του στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Ιωαννίνων και Κρήτης.

Γιώργος Διαλεγμένος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1965Κατηγορώ τους ανθρώπους
1967Εκείνος κι εκείνη
1967Οι βοσκοί της συμφοράς
1970Οι γενναίοι του Βορρά
1970Βλέπε Λουκιανός
1973Κρανίου τόπος
1974Τα χρώματα της ίριδος
1978Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας
1995Ζωή
1999Αυτή η νύχτα μένει
2000Εφήμερη πόλη
2002Το μυστικό του Νοέμβρη
2006Πανδώρα
2008Τρεις στιγμές

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚίμων Δημόπουλος 1938-2005
Επόμενο άρθροΔιαλυνά Ρίκα

Σχετικές αναρτήσεις

Καρράς Κώστας

Ο Κώστας Καρράς ήταν από τους πιο αγαπητούς Έλληνες ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου. Διέγραψε σπουδαία καριέρα, διακρινόμενος για την ικανότητά του να...

Αλέκος Αλεξανδράκης (1928)

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν Έλληνας ηθοποιός, που διακρίθηκε στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, ενώ από νωρίς καθιερώθηκε σε ρόλους ζεν πρεμιέ. Με τη...

Δεστούνης Ηλίας

Ηλίας ΔεστούνηςΟ Ηλίας Δεστούνης γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1889.Ξεκίνησε την καριέρα του το 1920 με το "Θέατρο Ωδείου" και στη συνέχεια συνεργάστηκε με...

Τελευταίες αναρτήσεις