31.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιώργος Διαλεγμένος 1940-

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Διαλεγμένος 1940-

Ο Γιώργος Διαλεγμένος είναι ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1962.

Γιώργος Διαλεγμένος 1940-
Ο Γιώργος Διαλεγμένος.

Πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο και στη συνέχεια φεύγει για το Παρίσι.

Πολύ σύντομα γίνεται πασίγνωστος σαν φωτομοντέλο και επιστρέφει στην Ελλάδα αρχίζοντας ουσιαστικά τη θεατρική του σταδιοδρομία.

Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Σκηνοθέτησε έργα του στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Ιωαννίνων και Κρήτης.

Γιώργος Διαλεγμένος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1965Κατηγορώ τους ανθρώπους
1967Εκείνος κι εκείνη
1967Οι βοσκοί της συμφοράς
1970Οι γενναίοι του Βορρά
1970Βλέπε Λουκιανός
1973Κρανίου τόπος
1974Τα χρώματα της ίριδος
1978Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας
1995Ζωή
1999Αυτή η νύχτα μένει
2000Εφήμερη πόλη
2002Το μυστικό του Νοέμβρη
2006Πανδώρα
2008Τρεις στιγμές

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚίμων Δημόπουλος 1938-2005
Επόμενο άρθροΡίκα Διαλυνά 1934-

Σχετικές αναρτήσεις

Καμπερίδης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Καμπερίδης γεννήθηκε στην Δράμα το 1946 και ήταν Έλληνας ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη. Σπουδαστής...

Πέτρος Φυσσούν 1933-2016

O Πέτρος Φυσσούν γεννήθηκε στις 05 Οκτωβρίου του 1933 στο Αγρίνιο από πατέρα πρόσφυγα από τη Ρωσία, που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά την Οκτωβριανή...

Ζαϊφίδης Γιώργος

Ο Γιώργος Ζαϊφίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 (άλλη πηγή αναφέρει το 1937) σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και Πέλου Κατσέλη...

Τελευταίες αναρτήσεις