21.3 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΓιώργος Διαλεγμένος 1940-

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Διαλεγμένος 1940-

- Advertisement -

Ο Γιώργος Διαλεγμένος είναι ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1962.

Γιώργος Διαλεγμένος 1940-
ΟΓιώργος Διαλεγμένος.

Πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο και στη συνέχεια φεύγει για το Παρίσι.

Πολύ σύντομα γίνεται πασίγνωστος σαν φωτομοντέλο και επιστρέφει στην Ελλάδα αρχίζοντας ουσιαστικά τη θεατρική του σταδιοδρομία.

Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Σκηνοθέτησε έργα του στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Ιωαννίνων και Κρήτης.

Γιώργος Διαλεγμένος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1965Κατηγορώ τους ανθρώπους
1967Εκείνος κι εκείνη
1967Οι βοσκοί της συμφοράς
1970Οι γενναίοι του Βορρά
1970Βλέπε Λουκιανός
1973Κρανίου τόπος
1974Τα χρώματα της ίριδος
1978Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας
1995Ζωή
1999Αυτή η νύχτα μένει
2000Εφήμερη πόλη
2002Το μυστικό του Νοέμβρη
2006Πανδώρα
2008Τρεις στιγμές

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Πάνος Νικολακόπουλος 1933-

Ο Πάνος Νικολακόπουλος γεννήθηκε 1933 στους Χράνους Αρκαδίας και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Άγγελου Γιαννούλη, από όπου αποφοίτησε το 1962. Σύμφωνα με πληροφορία στο...

Τάκης Βουλαλάς 1935-2012

Ο Τάκης Βουλαλάς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και αποφοίτησε το 1963 από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.Πρώτος του σημαντικός ρόλος την επόμενη χρονιά...

Ίκαρος Κανελλόπουλος 1920-1993

Ο Ίκαρος Κανελλόπουλος, κοινά γνωστός περισσότερο με το μικρό του όνομα, Ίκαρος, ήταν πολυσχιδής προσωπικότητα.Ο Ίκαρος Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1920. Μεγάλωσε στα Πετράλωνα της...

Τελευταίες αναρτήσεις