27 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιώργος Διαλεγμένος 1940-

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Διαλεγμένος 1940-

Ο Γιώργος Διαλεγμένος είναι ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1962.

Γιώργος Διαλεγμένος 1940-
Ο Γιώργος Διαλεγμένος.

Πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο και στη συνέχεια φεύγει για το Παρίσι.

Πολύ σύντομα γίνεται πασίγνωστος σαν φωτομοντέλο και επιστρέφει στην Ελλάδα αρχίζοντας ουσιαστικά τη θεατρική του σταδιοδρομία.

Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Σκηνοθέτησε έργα του στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Ιωαννίνων και Κρήτης.

Γιώργος Διαλεγμένος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1965Κατηγορώ τους ανθρώπους
1967Εκείνος κι εκείνη
1967Οι βοσκοί της συμφοράς
1970Οι γενναίοι του Βορρά
1970Βλέπε Λουκιανός
1973Κρανίου τόπος
1974Τα χρώματα της ίριδος
1978Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας
1995Ζωή
1999Αυτή η νύχτα μένει
2000Εφήμερη πόλη
2002Το μυστικό του Νοέμβρη
2006Πανδώρα
2008Τρεις στιγμές

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚίμων Δημόπουλος 1938-2005
Επόμενο άρθροΡίκα Διαλυνά 1934-

Σχετικές αναρτήσεις

Βασίλης Αφεντάκης

Ο Βασίλης Αφεντάκης συνεργάστηκε κατά καιρούς με την «Ελληνική Οπερέτα» του Ι. Παπαϊωάννου.Το 1911 πήρε μέρος στην οπερέτα του Άισλερ «Έρως πριγκίπων» (με τον...

Ιωακειμίδης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Ιωακειμίδης  γεννήθηκε στις  7 Μαΐου του 1939 και μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία, ήταν Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός για την εμβληματική ερμηνεία...

Τηλέμαχος Εμμανουήλ 1938-

Ο Τηλέμαχος Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1938 στη Ρόδο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βισμπάντεν Έσσης στη Γερμανία και στη Δραματική Σχολή, Γρηγόρη Βαφιά (1965-1966)...

Τελευταίες αναρτήσεις