Ποια είναι η νύφη της φωτογραφίας

νύφη
Advertisement

Η πανευτυχής νύφη της φωτογραφίας είναι μόλις 18 χρονών. Ο σύζυγός της ήταν βοηθός του σκηνοθέτη Μαρκ Αλεγκρέ, που είδε την τότε 14χρονη κοπέλα στο εξώφυλλο του περιοδικού Elle και τον έστειλε στο σπίτι της, για να της προτείνει να παίξει σε ταινία του.

Advertisement

Η κοπέλα πήρε το ρόλο, αλλά η παραγωγή διακόπηκε. Ούτε η κοπέλα, ούτε ο μετέπειτα σύζυγός της το έβαλαν κάτω. Οι συντηρητικοί γονείς της κοπέλας αντιπαθούσαν τον 22χρονο νεαρό. Πίστευαν ότι θα ήταν εμπόδιο στην εξέλιξη της. Εξάλλου ο πατέρας της ήταν βιομήχανος και είχε φροντίσει να αποκτήσει εφόδια για μια πιο άνετη ζωή. Έτσι του απέκλεισαν κάθε σκέψη για γάμο. Όμως όταν ενηλικιώθηκε η κοπέλα, αγνόησε τις οικογενειακές αντιρρήσεις και επισημοποίησε το δεσμό της.

Bardot 1

Νύχτα γάμου

Δεν είχαν δικό τους σπίτι και έτσι πέρασαν την πρώτη νύχτα του γάμου στο πατρικό της. Μετά από εντολή των γονιών της, η κοπέλα κοιμήθηκε στο δωμάτιό της και ο σύζυγός της, στον καναπέ του σαλονιού. Δεν τους ένοιαζε. Είχαν ήδη «ολοκληρώσει» το γάμο τους, χρόνια πριν. Το 1956, κυκλοφόρησε η ταινία που την έκανε διάσημη.

Σκηνοθέτης ήταν ο σύζυγός της, που έδωσε στη νεαρή γυναίκα του μία «θεϊκά» πλασμένη μορφή. Η ομορφιά και η σεξουαλικότητά της ήταν εμφανής, αλλά με την καθοδήγηση του συζύγου της, η κοπέλα μεταμορφώθηκε στο απόλυτο σύμβολο του σεξ που στιγμάτισε μια ολόκληρη δεκαετία. Ο σκηνοθέτης Ροζέρ Βαντίμ ήταν ο «Θεός που έπλασε τη γυναίκα» και η γυναίκα δεν ήταν άλλη απ’ την Μπριζίτ Μπαρντό.

Bardot 2

Όταν το φιλμ παίχτηκε στη Γαλλία, δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία. Αντιθέτως, όταν κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 1957 έγινε χαλασμός και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Για την διαφήμιση φρόντισε η αμερικανική λογοκρισία καθώς η ταινία απαγορεύτηκε σε μερικές Πολιτείες. Ετσι ο μύθος B.B. εξαπλώθηκε και στη Γαλλία, μετατρέποντας την ταινία σε θρίαμβο. Αυτό ήταν το αποχαιρετιστήριο δώρο του Βαντίμ προς τη Μπριζίτ, καθώς λίγο καιρό μετά χώρισαν.

Ο ίδιος αναλύοντας την φιλοσοφία του είπε «δεν θα τολμούσες να ζητήσεις από τον Ροντέν να κάνει ένα άσχημο γλυπτό ή από εμένα να κάνω ταινία με μια άσχημη γυναίκα». Αυτός συνέχισε την πορεία του και παντρεύτηκε την Τζέιν Φόντα. Η Μπαρντό δεν έδειξε να πτοείται και αμέσως άρχισε να εμφανίζεται στο πλευρό του συμπρωταγωνιστή της Ζαν Λουί Τρεντινιάν με το οποίο φαίνεται ότι είχε ήδη σχέση.

Προηγούμενο άρθροΗ Αλίκη στο ναυτικό 1960-1961
Επόμενο άρθροΔεν κάνει ούτε για ζήτω