Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές

Παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Πρεμιέρα: 12 Δεκεμβρίου 1973
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Συγγραφέας: Νίκος Φώσκολος
Σεναρίο: Νίκος Φώσκολος

Πολεμική
1973

Ηθοποιοί: Άγγελος Αντωνόπουλος, Γκέλυ Μαυροπούλου, Νίκος Δενδρινός, Ζωή Ρίζου, Νατάσα Ασίκη, Γιώργος Νέζος, Καίτη Γρηγοράτου, Κυριάκος Δανίκας, Κώστας Ρήγας, Τζένη Στεφανάκου, Ζώρας Τσάπελης, Κάρολος Καρόλου

Περίληψη: Στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής, η κυρία Δήμητρα, χήρα του αεροπόρου Νικηφόρου Αυγέρη, ζει με την κόρη της Νατάσσα και την πεθερά της. Κάποια μέρα συναντά τυχαία τον σαλταδόρο Χάρη, ο οποίος μοιάζει εκπληκτικά με τον μακαρίτη άνδρα της, και του ζητάει να παίξει το ρόλο του συζύγου της για χάρη της κόρης της. Ο Χάρης δέχεται και για κάποιο διάστημα ζουν μαζί. Οι Γερμανοί όμως, πιστεύοντας ότι είναι ο αληθινός Αυγέρης, τον συλλαμβάνουν, αλλά εκείνος δεν αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητα, διακινδυνεύοντας ακόμα και την ζωή του.
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 132.356 εισιτήρια. Ήρθε στην 12η θέση σε 64 ταινίες.
-Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική διασκευή της τηλεοπτικής επιτυχίας του Νίκου Φώσκολου “Ο Άγνωστος Πόλεμος”.

Ελληνικός Κινηματογράφος Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΟι εραστές του ονείρου
Επόμενο άρθροΟι εχθροί

Similar Articles

Comments