Σπάνιες ηχογραφήσεις μέρος 2ο

ηχογραφήσεις
Advertisement

Σπάνιες ανέκδοτες ηχογραφήσεις και συνεντεύξεις με Μάνο Χατζιδάκι, Ξυλούρη, Νταλάρα, Κόκοτα, Πάριο, Αλεξίου, Γαλάνη, Καλογιάννη, Κωχ, Ανδρεάδη από τη δεκαετία του ’70.

Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου και Δήμητρα Γαλάνη στα «Δειλινά» της Γλυφάδας στις 10 Αυγούστου 1974.

Advertisement

Μεταφέρω αυτούσιο το σχόλιο του Louis Economopoulos κάτω από το βίντεο, γιατί παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: «Δεν θα μπορούσατε να βρείτε ένα τραπέζι στο τα Δειλινά νυχτερινό κέντρο στη Γλυφάδα το βράδυ του Σαββάτου (10 Αυγ, 1974), η πρώτη εμφάνιση του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα, μετά την επιστροφή του από το στρατό κατά τη διάρκεια του Ιουλίου επιστράτευση. Ο πλήθος των 2.000 αγωνία περίμεναν τον Νταλάρα να κάνει την εμφάνισή του.

Γιάννης Πάριος, η Δήμητρα Γαλάνη και η Χάρις Αλεξίου ζέσταναν το κοινό με τις επιτυχίες τους. Στη συνέχεια, τα φώτα χαμηλωμένα. Στις 2 το πρωί, την Κυριακή 11 Αυγούστου 1974, ο Γιώργος Νταλάρας ήταν στη σκηνή για άλλη μια φορά. Το πρώτο του τραγούδι “I Σμύρνη”από το δημοφιλές «Μικρά Ασία» άλμπουμ έφερε το πλήθος στα πόδια του.

Ακολούθησε με “ΗΤΑΝ Πέντε, ΗΤΑΝ Έξι» από το νέο του άλμπουμ “Μικρές πολιτείες”, και στη συνέχεια τροφοδοτείται το πλήθος αυτό που περίμεναν, τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. 45 λεπτά παρουσίασή του ήταν εξαιρετική και ο κόσμος το αγάπησε. Τραγούδησε μερικές επιλογές από Θεοδωράκη “18 Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας” με την Αλεξίου. Ο Νταλάρας επέστρεψε στις 3:30π.μ. να τραγουδήσει περισσότερο από τις επιτυχίες του καθώς και τραγούδια ζεϊμπέκικα με το πλήθος πάνω στη σκηνή. Εδώ είναι η μαγική νύχτα, κατά τη γνώμη μου, που έχει καταγραφεί από τότε. Απολαύστε το!»

Μια συνέντευξη με τον Γιάννη Πάριο στο νυχτερινό κέντρο «Τα Δειλινά» στην Γλυφάδα στις 7 Αυγούστου του 1974.

Μια συνέντευξη με τον τραγουδιστή Αντώνη Καλογιάννη που καταγράφεται έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1974.

Μια συνέντευξη με την Μαρίζα Κωχ στη μπουάτ «Αρχόντισσα» στην Πλάκα τον Αύγουστο του 1974.

Η Μαρίζα Κωχ τραγουδά στη μπουάτ «Αρχόντισσα» στην Πλάκα τον Αύγουστο του 1974.

Ο Θέμης Ανδρεάδης τραγουδά στη μπουάτ «Αρχόντισσα» στην Πλάκα τον Αυγουστο του 1974

Μια συνέντευξη με τον Σταμάτη Κόκοτα στο νυχτερινό κέντρο «Αθηναία» στο Φάληρο τον Αύγουστο του 1974.

Ο Νίκος Ξυλούρης τραγουδά «Ήτανε Μια Φορά» στη μπουάτ «Αρχόντισσα» στην Πλάκα, τον Αύγουστο του 1974.

Μια συνέντευξη με τον Μάνο Χατζιδάκι στο Ελληνικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ στο Holmdel του New Jersey στις 20 Σεπτέμβρη, 1975

VIDEO

 
ogdoo.gr

Προηγούμενο άρθροΟι εραστές του ονείρου 1974-1975
Επόμενο άρθροΟι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές 1972-1973