29.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Άγνωστες πτυχές της ταινίας, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Η ταινία, "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" προβλήθηκε τη...

Ήξερες ότι η Άννα Παναγιωτοπούλου…

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και...

Ποια ηθοποιός κάνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις με τις ταινίες της

Ο Χρήστος Κωνσταντίνου αποκαλύπτει ποια ηθοποιός της...
ΑρχικήHθοποιοίΚαζής Νίκος

Σχετικές αναρτήσεις

Καζής Νίκος

- Advertisement -

Ο Νίκος Καζής γεννήθηκε το 1927 και ήταν Έλληνας ηθοποιός, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Έκανε το ντεμπούτο του το 1948 με τον θίασο Μιράντας Μυράτ – Λάμπρου Κωνσταντάρα στο έργο του Ασημάκη Γιαλαμά «Σβήσε το φως», στο θέατρο «Μακεδονικό» της Θεσσαλονίκης (τον ίδιο χρόνο έγινε μέλος του ΣΕΗ). Έπαιξε πολλούς και ποικίλους ρόλους σε κωμωδίες, δράματα και αρχαίες τραγωδίες. Συνεργάστηκε με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Βασίλη Λογοθετίδη, Νίκο Χατζίσκο, Αντιγόνη Βαλάκου, Κώστα Χατζηχρήστο κ.ά. Με το Εθνικό Θέατρο συνεργάστηκε τα διαστήματα (1954-1957, 1960-1964, 1966-1975) σε βασικούς ρόλους όπως: Πολυνείκης στις Φοίνισσες, Ίων στο ομώνυμο έργο, Ορέστης στην Ηλέκτρα (Ευριπίδη), Αχιλλέας στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Ετεοκλής στους Επτά επί Θήβας, λόρδος Γκόρινγκ στο «Ενας ιδανικός σύζυγος», λόρδος Ντάρλιγκτον στη «Βεντάλια της λαίδης Ουίντερμιρ» κ.ά.
Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες «Οι ουρανοί είναι δικοί μας», «Γκόλφω», «Στουρνάρα 288», «Αντιγόνη», «Οσο υπάρχουν γυναίκες» κ.ά. Τη δεκαετία του ’60 συμμετείχε σε αρκετά θεατρικά έργα στο ραδιόφωνο. Μια σχετικά άγνωστη δραστηριότητά του ήταν αυτή του τραγουδιστή (σε ηλικία 15-17 χρόνων εμφανιζόταν τα χρόνια της Κατοχής σε βαριετέ όπως «Όασις», «Αλκαζάρ», «Σίνε-Νιους»). Ήταν αυτός που έβγαλε στο θέατρο τον Βασίλη Μαλούχο.
Έφυγε από τη ζωή στις 01 Οκτωβρίου του 2006.
Φιλμογραφία
Αγάπη που δεν σβήνει ο χρόνος (1966)
Ο άχρηστος της κοινωνίας (1965)
Συγχώρεσέ με αγάπη μου (1964)
Ο Μιχαλιός του 14ου συντάγματος (1962) [Λοχαγός Τάσος]
Αντιγόνη (1961) [Αίμων]
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) [Μίμης Παπαφρονιμόπουλος]
Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)[Μίμης]
Σαρακατσάνισσα (1959)[Δρόσος Μαρκώνης]
Κερένια κούκλα (1958) [Νίκος]
Μανούλα, θέλω να ζήσεις (1957)[αδελφός Τζένης]
Ο θείος της Βιολέτας (1957) [Φλώρος Κόρακας]
Έχει θείο το κορίτσι (1957) [Φλώρος]
Δολάρια και όνειρα (1956)
Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο (1956)
Ο ζηλιαρόγατος (1956) [Πίπης]
Γκόλφω (1955) [Τάσος]
Η άγνωστος )1954)
Σάντα Τσικίτα (1953) [Ανδρέας Δελακοβίας]
Ωρκίστηκα εκδίκηση (1952)[Παντελής Βατράς]
Λυπηθείτε το παιδί μου (1950)
Χαμένοι Άγγελοι (1948) [Ανδρέας]
Παιδιά της Αθήνας (1947)[Νώντας, φίλος Αλέκου]

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Βουτσάς 1931-2020

Ο Κώστας Βουτσάς διέγραψε τεράστια, επιτυχημένη καριέρα 70 ετών. Ήταν από τους σταρ που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο.Σπουδαίος κωμικός, άφησε ανεξίτηλο στίγμα στο ρόλο...

Αικατερίνη Παναγιώτου

Η Αικατερίνη Παναγιώτου ήταν από τις πρώτες επαγγελματίες Ελληνίδες ηθοποιούς.Καταγόταν από την Ήπειρο, αλλά έμενε στην Αθήνα όπου δούλευε σαν εργάτρια μεταξουργείου.Τον Σεπτέμβρη του...

Μυλωνάς Θανάσης

Ο Θανάσης Μυλωνάς (1938 - 4 Ιανουαρίου 1989) ήταν Έλληνας ηθοποιός.Γεννήθηκε το 1938. Έπαιξε σε κωμωδίες κυρίως, όπως στο «Της κακομοίρας». Πέθανε στις 4...

Τελευταίες αναρτήσεις