6.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤόνια Καζιάνη 1945-

Σχετικές αναρτήσεις

Τόνια Καζιάνη 1945-

Η Τόνια Καζιάνη γεννήθηκε το 1945 στην Κέρκυρα (άλλη πηγή αναφέρει την Άνδρο).
Υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Γιώργου Τζώρτζη με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Ευγενία.
«Συναντήθηκε» καλλιτεχνικά με τον σύζυγο της στον «Αγνωστο πόλεμο», αφού η σειρά άρχισε να προβάλλεται μετά τη γνωριμία τους, το 1971.

Η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 2007 στη σειρά «Τυφλόμυγα» του ΑΝΤ1.
Οι περισσότερες κινηματογραφικές της συμμετοχές σημειώνονται τη δεκαετία του ’70, σε φιλμ που άφησαν το δικό τους στίγμα, όπως τα «Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά», στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου, και «Επαναστάτης ποπολάρος» με συμπρωταγωνιστή τον γόη Κώστα Πρέκα.

Τόνια Καζιάνη: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
19665.000 ψέμματα
1970Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα 
1970Τρελά κορίτσια απίθανα αγόρια 
1971Αδέλφια μου αλήτες πουλιά 
1971Διακοπές στην Κύπρο μας 
1971Ο Επαναστάτης “Ποπολάρος” 
1972Ο μάγκας με το τρίκυκλο 
1973Τα χρόνια της οργής 
1977Ο Κυρ Γιώργης Εκπαιδεύεται 
1984Αδέξιος εραστής 
1985Το θεατρινάκι 
1987Άγνωστος Πόλεμος 2: Ο Άνθρωπος με τα Δυο Πρόσωπα
1987Ο κουρδιστός εραστής 
1987Ταξίδι… στη Μπανγκόκ 
1988Ο άνθρωπος που ήρθε από το πουθενά 
1988Στον δάσκαλο μας με απάτη 
1989Θανάσιμο δίλημμα 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1971|1971Ο Άγνωστος Πόλεμος ΥΕΝΕΔ
1972|1972Η Γειτονιά μας ΥΕΝΕΔ
1973|1973Οι γιοί του Κάιν ΕΙΡΤ
1977|1977Ο Δρόμος ΥΕΝΕΔ
1980|1980Η Τελευταία Νύχτα της Γης ΥΕΝΕΔ
1988|1988Ο άγνωστος ΕΤ2
1990|1990Άγνωστος Πόλεμος ΑΝΤ1
1990|1990Φόνος Χωρίς Ταυτότητα Mega 
1993|1993Καλημέρα Ζωή ΑΝΤ1
1993|1993Πάθος ΕΤ1
2007|2007Τυφλόμυγα Alpha

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΚαζάν Βαγγέλης
Επόμενο άρθροΚακαρελίδου Σοφία

Σχετικές αναρτήσεις

Εκάλη Σώκου 1927-2014

Η Εκάλη Σώκου, πραγματικό όνομα Εκάλη Μπουκογιάννη γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις  20 Ιανουαρίου του 1927 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Επέλεξε ως "θεατρικό" όνομα το πατρικό επώνυμο της μητέρας της...

Στρατηγού Στέλλα

Hθοποιός από τα... γεννοφάσκια της, πρωτοεμφανίστηκε στο σανίδι σε ηλικία 7 ετών στο έργο «Γενοβέφα» με τον περιοδεύοντα θίασο των γονιών της, Bασιλείου και...

Βαρθολομαίου Άντα

Η Άντα Βαρθολομαίου πρωταγωνίστρια soft ερωτικών ταινιών της δεκαετίας του ‘70. Έπαιξε στο πλευρό πολλών γνωστών ηθοποιών όπως ο Αντρέας Μπάρκουλης (Σπίτι στους βράχους -...

Τελευταίες αναρτήσεις