14.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΤζώνυ Θεοδωρίδης 1962-

Σχετικές αναρτήσεις

Τζώνυ Θεοδωρίδης 1962-

Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης γεννήθηκε το 1962 στο Λίβανο, όπου και έζησε τα πρώτα εφτά χρόνια της ζωής του και είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του σινεμά και της τηλεόρασης.

Η μητέρα του ήταν Ελληνίδα και ο πατέρας του Λιβανέζος. Μετά τον χωρισμό των γονιών του εγκαταστάθηκε με την μητέρα του στην Αθήνα, αρχικά΄στο Αιγάλεω και έπειτα στην πλατεία Αμερικής. Το πραγματικό του όνομα είναι Ζαν Πιέρ Καϊρούς. Το καλλιτεχνικό του επώνυμο, το Θεοδωρίδης, είναι το επώνυμο του Έλληνα παππού του.

Εμφανίσθηκε σε πολλές ταινίες της μεγάλης οθόνης από την αρχή της δεκαετίας του ’80, ενώ ερμήνευσε χαρακτηριστικούς ρόλους και σε τηλεοπτικές σειρές, κυρίως του Νίκου Φώσκολου κατά τη δεκαετία του ’90, από τους οποίους έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό.

Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης εμφανίσθηκε στην πρώτη ταινία μικρού μήκους του Βασίλη Μαζωμένου και σε πολλές ταινίες της μεγάλης οθόνης από την αρχή της δεκαετίας του ’80, ενώ ερμήνευσε χαρακτηριστικούς ρόλους και σε τηλεοπτικές σειρές, κυρίως του Νίκου Φώσκολου κατά τη δεκαετία του ’90. Με αφορμή, ωστόσο, την προβολή στο εξωτερικό κάποιων επεισοδίων αυτών των σειρών, ο ηθοποιός ενεπλάκη σε δικαστική διαμάχη με το σκηνοθέτη, διεκδικώντας μερίδιο αμοιβής του για πνευματικά δικαιώματα, το οποίο δεν του καταβλήθηκε.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί από τον χώρο του θεάματος και πλέον είναι επιχειρηματίας (είχε ένα μπαράκι στην Αγία Παρασκευή μαζί με τον Λάμπη Λιβιεράτο και όταν έκλεισαν την επιχείρηση, ο ηθοποιός δραστηριοποιήθηκε μόνος στο Χαλάνδρι όπου το 2013 εγκαινίασε ένα καφέ μπαρ, το οποίο έχει γίνει στέκι καλλιτεχνών)

Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία με τη Βίκυ Πουλάκη με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Μελίτα. Στα τέλη του 2015 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με την γιατρό σύντροφό του.

Τζώνυ Θεοδωρίδης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1990|1990ΠαγίδεςΑΝΤ1
1991|1991Η ΛάμψηΑΝΤ1
1991|1991Ο επισκέπτης της ομίχληςMega
1993|1993Τμήμα ηθών: ΦυγήΑΝΤ1
1994|1994Ταύρος με Τοξότη: Ο αυτόπτης μάρτυςΑΝΤ1
1994|1994Ταύρος με Τοξότη: Ο ληστής και η φωτογραφίαΑΝΤ1
1994|1994Τμήμα ηθών: Απόλυτη προτεραιότηταΑΝΤ1
1995|1995Δρόμοι της πόλης: Ο τελευταίος μπάτσοςΑΝΤ1
1998|1998Κωνσταντίνου και ΕλένηςΑΝΤ1
1999|1999Ερωτευμένος άγγελοςΕΤ1
2000|2000Αέρινες ΣιωπέςMega
2001|2001Η σειρήνα και ο μπάτσοςΑΝΤ1
2003|2003ΦιλοδοξίεςMega
2013|2013Ο προσκυνητήςS-web tv
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1981Τα τσακάλια: Ένα κοινωνικό πρόβλημα
1982Βασικά… καλησπέρα σας: Οι ραδιοπειρατές
1982Μπλου τζιν και πέτσινα μπουφάν
1983Καμικάζι αγάπη μου
1984Νιάτα στη λάσπη
1985Θηριοτροφείο αρρένων εναντίον θηλέων
1985Τα παιδιά μας οι άγγελοι
1985Μούτρο το μουτράκι
1986Τηλεκανίβαλοι
1986Η κόμπρα του σούπερ μάρκετ
1986Κορίτσια στο βούρκο
1986Μάρθα: Το χρονικό ενός βιασμού
1987Νυχτερινός επισκέπτης
1987Παλικάρι στα θρανία
1987Τα λιονταράκια της νύχτας
1987Το λύκειο με τις τρελές
1988Και δειλός και τολμηρός
1988Ένας χρυσός άγγελος
1988Έρωτας στα κύματα
1988Όρμα Ρένα στην αρένα
1988Βαγγελίτσα πάρ…τη γκλίτσα
1988Επαναστάτης χωρίς αστεία
1988Μια τρελή τρελή ζωντοχήρα
1989Λούφες θρανία και τρελλά σχολεία
1989Ναρκωτικά στα θρανία
1989Ο πρωτάρης και η Ρίτα
1989Οι τελευταίοι Πασοκράτορες
1989Παγίδες
1989Το χρέος του μπάτσου
1989Φοιτήτριες
1990Η νύχτα της μυστικής συνάντησης
1991Το τελευταίο express
1993Έναστρος Θόλος
1998Μοναξιά μου όλα
2015Λύσσα Κακιά

Πληροφορίες από το el.wikipedia.org

Προηγούμενο άρθροΝτίνος Ηλιόπουλος 1913-2001
Επόμενο άρθροΘεοδωρόπουλος Άγγελος

Σχετικές αναρτήσεις

Μπιμπίλας Σπύρος

Ο Σπύρος Μπιμπίλας γεννήθηκε στον Πειραιά στις 26 Ιανουαρίου 1956 και είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και ηθοποιός φωνής. Ο πατέρας...

Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν γεννήθηκε στη Καλαμαριά, στις 7 Μαΐου 1940 και το πραγματικό του όνομα ήταν, Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Ήταν Έλληνας κωμικός και σατιρικός ηθοποιός,...

Μυλωνάς Θανάσης

Ο Θανάσης Μυλωνάς (1938 - 4 Ιανουαρίου 1989) ήταν Έλληνας ηθοποιός.Γεννήθηκε το 1938. Έπαιξε σε κωμωδίες κυρίως, όπως στο «Της κακομοίρας». Πέθανε στις 4...

Τελευταίες αναρτήσεις