1.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΘάνος Δαδινόπουλος 1938-1998

Σχετικές αναρτήσεις

Θάνος Δαδινόπουλος 1938-1998

Ο Θάνος Δαδινόπουλος γεννήθηκε το 1938 και υπήρξε ένας σεμνός και ακούραστος εργάτης του θεάτρου. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο.

Έπαιξε εξαίρετα τον κορυφαίο του Χορού στον “Οιδίποδα επί Κολωνώ”, με το θίασο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ήταν αδελφός του Νίκου Δαδινόπουλου. Από το 1961 έως το 1997 έλαβε μέρος σε 70 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

ΟΘάνος Δαδινόπουλος εισήχθη στο νοσοκομείο νομίζοντας πως έπασχε από κολικό του νεφρού, αλλά δυστυχώς ήταν ανεύρυσμα αορτής, από το οποίο προήλθε και ο θάνατός του. Έφυγε από τη ζωή στις 20 Δεκεμβρίου του 1998 σε ηλικία 60 ετών. Η κηδεία του έγινε στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΗ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το θάνατο του συναδέλφου τους, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός χάρη στο ήθος, τη σεμνότητα και την ευαισθησία του.

Θάνος Δαδινόπουλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1967Σ’ έχω πάντα στην καρδιά μου
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1963Οι Φυσικοί
1963Σφήκες
1963Το ατλαζένιο γοβάκι
1964Ο Βασιλικός
1965Οιδίπους Τύραννος
1966Οιδίπους Τύραννος
1967Φιλοκτήτης
1969Αντιγόνη
1969Λυσιστράτη
1970Ηρακλείδες
1975Δον Κάρλος, Ινφάντης της Ισπανίας
1979Όρνιθες
1995Αχαρνής
1995Ο Έμπορος της Βενετίας
1996Εκκλησιάζουσες
1998Λεωφορείον ο Πόθος

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΔαδακαρίδης Πυγμαλίων
Επόμενο άρθροΔαμασιώτης Γιώργος

Σχετικές αναρτήσεις

Αντωνάκης Γιώργος

Ο Γιώργος Αντωνάκης ήταν Τεχνικός (Διευθυντής φωτογραφίας, βοηθός οπερατέρ) ο οποίος εμφανίστηκε περιστασιακά ως ηθοποιός.Έλαβε τιμητική διάκριση στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1969 ως συμπαραγωγός...

Κάππης Γιώργος

Ο ηθοποιός Γιώργος Κάππης γεννήθηκε το 1928, στην Θεσσαλονίκη και έγινε γνωστός από δεύτερους ρόλους σε κωμωδίες του κινηματογράφου.Εμφανίστηκε σε ταινίες του Δαλιανίδη και...

Αλίκη Γεωργούλη 1931-1995

Η Αλίκη Γεωργούλη ήταν ελληνίδα ηθοποιός, με σημαντική καριέρα στο θέατρο και επιλεγμένες εμφανίσεις στον κινηματογράφο. Υπήρξε η τρίτη σύζυγος του Αλέκου Αλεξανδράκη και...

Τελευταίες αναρτήσεις