25.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΘάνος Δαδινόπουλος 1938-1998

Σχετικές αναρτήσεις

Θάνος Δαδινόπουλος 1938-1998

Ο Θάνος Δαδινόπουλος γεννήθηκε το 1938 και υπήρξε ένας σεμνός και ακούραστος εργάτης του θεάτρου. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο.

Έπαιξε εξαίρετα τον κορυφαίο του Χορού στον “Οιδίποδα επί Κολωνώ”, με το θίασο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ήταν αδελφός του Νίκου Δαδινόπουλου. Από το 1961 έως το 1997 έλαβε μέρος σε 70 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Θάνος Δαδινόπουλος εισήχθη στο νοσοκομείο νομίζοντας πως έπασχε από κολικό του νεφρού, αλλά δυστυχώς ήταν ανεύρυσμα αορτής, από το οποίο προήλθε και ο θάνατός του. Έφυγε από τη ζωή στις 20 Δεκεμβρίου του 1998 σε ηλικία 60 ετών. Η κηδεία του έγινε στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΗ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το θάνατο του συναδέλφου τους, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός χάρη στο ήθος, τη σεμνότητα και την ευαισθησία του.

Θάνος Δαδινόπουλος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1967Σ’ έχω πάντα στην καρδιά μου
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1963Οι Φυσικοί
1963Σφήκες
1963Το ατλαζένιο γοβάκι
1964Ο Βασιλικός
1965Οιδίπους Τύραννος
1966Οιδίπους Τύραννος
1967Φιλοκτήτης
1969Αντιγόνη
1969Λυσιστράτη
1970Ηρακλείδες
1975Δον Κάρλος, Ινφάντης της Ισπανίας
1979Όρνιθες
1995Αχαρνής
1995Ο Έμπορος της Βενετίας
1996Εκκλησιάζουσες
1998Λεωφορείον ο Πόθος

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΔαδακαρίδης Πυγμαλίων
Επόμενο άρθροΔαμασιώτης Γιώργος

Σχετικές αναρτήσεις

Μέδουσα 1998-1999

Η ταινία, "Μέδουσα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1998-1999. -Ο τίτλος της ταινίας είναι βγαλμένος από την ελληνική μυθολογία. -Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1996,...

Αντώνης Αντύπας

Ο Αντώνης Αντύπας είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Θεάτρου τέχνης ''Κάρολου Κουν'' το 1966. Ανέβασε το πρώτο του έργο...

Μαυρομάτης Βασίλης

Ο Βασίλης Μαυρομάτης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1957. Ίδρυσε...

Τελευταίες αναρτήσεις