23.5 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ελένη Προκοπίου: Ο επίγειος παράδεισος της στο Ξυλόκαστρο

Στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο και κυριολεκτικά πάνω στο...

Ήξερες ότι ο Θόδωρος Κατσαδράμης…

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στη Δόξα Αρκαδίας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Δυστυχώς άλλη μία απώλεια για τον καλλιτεχνικό...
ΑρχικήHθοποιοίΠυγμαλίων Δαδακαρίδης 1977-

Σχετικές αναρτήσεις

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης 1977-

- Advertisement -

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1977 στο Μάντσεστερ της Αγγλίας από πατέρα Έλληνα και μητέρα Αγγλίδα.

Έχει δύο μικρότερα αδέρφια, την Τζούλια, που ζει στο εξωτερικό και τον Θανάση, που ζει στην Ελλάδα. Αρχικά σπούδασε Computing και Marketing, αλλά τελικά στράφηκε προς την υποκριτική.

dadakaridis

Την καριέρα του ως ηθοποιός την ξεκίνησε στην Αγγλία, όπου μάλιστα στην πρώτη του οντισιόν πήγε παρακινούμενος από σχετική αγγελία σε εφημερίδα. Στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα για να συνεχίσει από το 1999 και μετά την καριέρα του εδώ.

Για την ερμηνεία του στην ταινία Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή, έλαβε το 2020 το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος
2005Λιούμπη
2006Πέντε λεπτά ακόμα
2007Η επιστροφή
2008Αυστηρώς κατάλληλο
2010Ζητείται ψεύτης
2014Κοινός Παρονομαστής
2016Έτερος Εγώ
ΈτοςΤίτλοςΚανάλι
1999-2002Για μια θέση στον ήλιοMega
2004-2005Τα παιδιά της ΝιόβηςΝΕΤ
2004-200710η εντολήAlpha
2005-2007Πενήντα-ΠενήνταMega
2005-2006Safe SexMega
2005-2006Κινούμενη άμμοςAlpha
2006-2008Οι ιστορίες του αστυνόμου ΜπέκαAlpha
2007-2008Κλεμμένη ΖωήAnt1
2008-2009Πάρης και ΕλένηAnt1
2009-2010Μαύρα μεσάνυχταMega
2009-2010Η οικογένεια βλάπτειMega
2013-2015Με τα παντελόνια κάτωMega
ΈτοςΤίτλος
1999-2000Η Σονάτα των Φαντασμάτων
2000-2001Δον Ζουάν
2004Φιλοκτήτης
2004-2005Εκτός έδρας
2005Στάχτη στα μάτια
2006-2008Σ’ αγαπώ, σε λατρεύω, χωρίζουμε
2007Θεσμοφοριάζουσες
2008-2010Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης
2009-2011Άγαμοι Θύται-“Ζυγός”
2010-2011Μαύρη κωμωδία
2011-2012Κατάδικός μου
- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Αστραπόγιαννος 1970-1971

Η ταινία, "Ο Αστραπόγιαννος" προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 391.874 εισιτήρια. Ήρθε στην 7η θέση σε 87 ταινίες.-Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερης...

Ο εχθρός του λαού 1971-1972

Η ταινία, "Ο εχθρός του λαού" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 218.888 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 90 ταινίες.-Η ταινία αποτελεί ελεύθερη...

Τηλέμαχος Εμμανουήλ 1938-2017

Ο Τηλέμαχος Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1938 στη Ρόδο και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βισμπάντεν Έσσης στη Γερμανία και στη Δραματική Σχολή Γρηγόρη Βαφιά (1965-1966)...

Τελευταίες αναρτήσεις