Λουκέα Χάρις

on

Η Χάρις Λουκέα ήταν ηθοποιός του θεάτρου και ειδικά της επιθεώρησης. Γεννήθηκε το 1937 (ή το 1936) και σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 12/01/1978 στο 60ο χλμ της επαρχιακής οδού Φαρσάλων – Μικροθηβών όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε (με προορισμό τη Χαλκίδα για να δώσει παράσταση με το θίασό της), βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε στύλο του Ο.Τ.Ε. Στο τροχαίο τραυματίστηκαν οι ηθοποιοί Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Μιχαλάκος (οδηγός), Πόπη Λάζου και Μίνα Πολίτη-Αντουλάκη.

Φιλμογραφία
Γκόλφω (1955)
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955)
Γλέντι – λεφτά κι αγάπη (1955)
Θυσία της μάνας (1956)
4 νύφες 1 γαμπρός (1958) [Κατίνα]
Η κυρά μας η μαμμή (1958)
Αν ήξερες παιδί μου (1960)
Ο άρχοντας του κάμπου (1961)
Δέσπω (1962) [Δέσπω]
Για την αγάπη του παιδιού μου (1963) [Βάσω]
Η βαλίτσα με ο πτώμα (1963)[Καίτη Παναγοπούλου]
Μας ενώνει ο πόνος (1964) [Τζούλια]
Και οι… 14 ήταν υπέροχοι! (1965)
Η φωνή μιας αθώας (1965)
Μιράντα αγάπη μου (1966)

Προηγούμενο άρθροΛογοθετίδης Βασίλης
Επόμενο άρθροΛυγίζος Μήτσος
Ελληνικός Κινηματογράφος Λουκέα Χάρις
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,199ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,949ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Διαμαντόπουλος Βασίλης Λουκέα Χάρις

Διαμαντόπουλος Βασίλης

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Νοεμβρίου του  1920 και απεβίωσε στις 5 Μαΐου του 1999.Ήταν ο πρώτος ηθοποιός που εμφανίστηκε ζωντανά στην ελληνική τηλεόραση, στο μονόπρακτο Αυτός...
Στεφανίδου Σμάρω Λουκέα Χάρις

Στεφανίδου Σμάρω

Κοκκίνου Νικόλ Λουκέα Χάρις

Κοκκίνου Νικόλ

Χαϊκάλης Παύλος Λουκέα Χάρις

Χαϊκάλης Παύλος