26.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚουνελάκη Μιράντα

Σχετικές αναρτήσεις

Κουνελάκη Μιράντα

Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1961.

Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη.

Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Πολύπλευρο ταλέντο διακρίθηκε στο δράμα, την κωμωδία αλλά και την μιμική και συγκρότησε αρκετές φορές θιάσους οπερέτας, μουσικών κωμωδιών καθώς και επιθεωρήσεων, με μεγάλα ονόματα.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.ά.

Επίσης ήταν εξαιρετική μίμος.

Φιλμογραφία

Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses ‘Gaze (1995)
Ο Μεγαλέξανδρος (1980)
Ισιδώρα (1975)[Μαρία Μπάουζμερ]
Αντάρτες των πόλεων (1972) [Πόπη]
Η χαραυγή της νίκης (1971) [Μάρθα Καλογερή]
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Κάθριν]
Ζήσε για την αγάπη μας (1968)[Μαρίνα Χατζή]
Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
Ο νικητής (1965) [Λένα Βασιλειάδου-Ντάβαρη]
Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)[Μαίρη]
Πικρή μου, Αγάπη (1964)[Ρένα Σιδέρη]
Ο λουστράκος (1962) [Μαρία Χαράτου]
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Μαίρη Μπαρατέλα]
Η υπέροχη οπτασία (1962)
Η απολύτρωση (1961)
Άτλας (1961)
Για σένα την αγάπη μου (1960) [Μαρούλα]
Η λίμνη των στεναγμών (1959)

Προηγούμενο άρθροΚουμαριανού Ειρήνη
Επόμενο άρθροΚρεβατά Μαρίκα

Σχετικές αναρτήσεις

Δόξα Μπέμπα

Η Μπέμπα Δόξα (Αγγελική Αγγελοπούλου), ήταν αυτοδίδακτη Πειραιώτισσα «σουμπρέτα», γεννήθηκε το 1919 και πέθανε στις 10 Οκτωβρίου 2000. Ήταν κόρη ηθοποιών και πήρε το βάπτισμα...

Πολύ αργά για δάκρυα (1967-1968)

Η ταινία, "Πολύ αργά για δάκρυα" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 234.992 εισιτήρια. Ήρθε στην 29η θέση σε 99 ταινίες Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική...

Ζωή Λάσκαρη 1940-2017

Η Ζωή Λάσκαρη υπήρξε ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου την δεκαετία του εξήντα, ενώ τα επόμενα χρόνια...

Τελευταίες αναρτήσεις