30.1 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚουνελάκη Μιράντα

Σχετικές αναρτήσεις

Κουνελάκη Μιράντα

Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1961.

Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη.

Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Πολύπλευρο ταλέντο διακρίθηκε στο δράμα, την κωμωδία αλλά και την μιμική και συγκρότησε αρκετές φορές θιάσους οπερέτας, μουσικών κωμωδιών καθώς και επιθεωρήσεων, με μεγάλα ονόματα.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.ά.

Επίσης ήταν εξαιρετική μίμος.

Φιλμογραφία

Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses ‘Gaze (1995)
Ο Μεγαλέξανδρος (1980)
Ισιδώρα (1975)[Μαρία Μπάουζμερ]
Αντάρτες των πόλεων (1972) [Πόπη]
Η χαραυγή της νίκης (1971) [Μάρθα Καλογερή]
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Κάθριν]
Ζήσε για την αγάπη μας (1968)[Μαρίνα Χατζή]
Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
Ο νικητής (1965) [Λένα Βασιλειάδου-Ντάβαρη]
Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)[Μαίρη]
Πικρή μου, Αγάπη (1964)[Ρένα Σιδέρη]
Ο λουστράκος (1962) [Μαρία Χαράτου]
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Μαίρη Μπαρατέλα]
Η υπέροχη οπτασία (1962)
Η απολύτρωση (1961)
Άτλας (1961)
Για σένα την αγάπη μου (1960) [Μαρούλα]
Η λίμνη των στεναγμών (1959)

Προηγούμενο άρθροΚουμαριανού Ειρήνη
Επόμενο άρθροΚρεβατά Μαρίκα

Σχετικές αναρτήσεις

Η Κόρη του Ήλιου (1971-1972)

Η ταινία, "Η Κόρη του Ήλιου" προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 315.258 εισιτήρια. Ήρθε στην 7η θέση σε 90 ταινίες. Πρόκειται για την 37η...

Μιράντα Ζαφειροπούλου 1945-

Η Μιράντα Ζαφειροπούλου γεννήθηκε το 1945 στη Θεσσαλονίκη και τελέιωσε το Πειραϊκό Θέατρο. Στα 21 της χρόνια στέφθηκε Σταρ Ελλάς για το 1968. Εκείνη τη...

Καίτη Θεοχάρη (Χλόη)

Η Καίτη Θεοχάρη γεννήθηκε στην Ξάνθη και είναι πρώην Ελληνίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και τραγουδίστρια. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Ελληνικό κινηματογράφο στα μέσα...

Τελευταίες αναρτήσεις