22.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΠέτρος Λοχαΐτης 1933-1976

Σχετικές αναρτήσεις

Πέτρος Λοχαΐτης 1933-1976

Ο Πέτρος Λοχαΐτης γεννήθηκε το 1933, έγινε γνωστός στο κοινό από τους δεύτερους ρόλους που ερμήνευε κυρίως σε ταινίες με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Οι δύο ηθοποιοί εκτός από συνεργάτες ήταν και πολύ καλοί φίλοι. Οι πιο γνωστοί του ρόλοι ήταν στις ταινίες, “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια” και “Η αρχόντισσα και ο αλήτης”.

Στην πρώτη υποδύθηκε το καρφί του Λάμπρου Κωνσταντάρα (πατέρα της Βουγιουκλάκη) και στη δεύτερη τον ψευτοντετέκτιβ Νέστορα, που έψαχνε την εξαφανισμένη Βουγιουκλάκη για να κερδίσει την αμοιβή που θα έδινε ο πλούσιος πατέρας της.

loxaitis

Αν και οι ρόλοι του δεν ήταν πρωταγωνιστικοί, οι ερμηνείες του ξεχώρισαν. Ο ηθοποιός θα μπορούσε να έχει αφήσει μεγαλύτερη κινηματογραφική παρακαταθήκη, αν δεν έφευγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών.

Kατοικούσε στον Κολωνό με τη γυναίκα του και το μοναχογιό τους.
Η οικογένεια διατηρούσε εξοχικό σπίτι στον Θεολόγο Φθιώτιδας και το Μάιο του 1976 ο Λοχαΐτης κατευθυνόταν προς τα εκεί με το αυτοκίνητο του, όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε ένα βράχο. Η σύγκρουση ήταν πολύ δυνατή και μοιραία για τον ηθοποιό.

Μετά τον θάνατό του, άνθρωποι του περιβάλλοντος του, που τον γνώριζαν καλά και ήξεραν ότι συνήθιζε να καταναλώνει πολύ αλκοόλ, ανέφεραν πως αυτή ίσως να ήταν η αιτία που τον οδήγησε στον θάνατο.

Άλλοι υποστήριξαν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία και ότι ο ηθοποιός προκάλεσε μόνος του τη σύγκρουση, καθώς αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα. Οι φίλοι και οι συνεργάτες του τον περιέγραψαν σαν άνθρωπο κυκλοθυμικό, που δεν τα πήγαινε καλά με τον εαυτό του.

Ο Πέτρος Λοχαΐτης ήταν μόλις 43 ετών όταν έφυγε από τη ζωή. Ετάφη στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων στην Αττική. Οι ταινίες του, αλλά και τα ξύλινα καραβάκια που συνήθιζε να κατασκευάζει στο καμαρίνι του, έμειναν σαν ανάμνηση ενός ταλαντούχου καλλιτέχνη.

Πέτρος Λοχαΐτης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1962Τα Χέρια 
1965Περάστε την πρώτη του μηνός 
1966Διπλοπεννιές 
1966Η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια 
1966Ο εξυπνάκιας 
1967Ανάμεσα σε δυο γυναίκες 
1967Το Πιο Λαμπρό Αστέρι 
1968Η Αγάπη μας 
1968Η Αρχόντισσα κι’ ο Αλήτης 
1968Η Ζηλιάρα 
1968Το Κορίτσι του Λούνα παρκ 
1970Ένα Αστείο Κορίτσι 
1972Η Αλίκη Δικτάτωρ 
1972Μπουμ ταρατατζούμ 
1974Η Δίκη των Δικαστών 
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1954Το Αστέρι της Σεβίλλης 
1955Κολόμπ 
1955Οιδίπους Τύραννος 
1958Οιδίπους Τύραννος 
1958Οιδίπους Τύραννος 
1960Ηρακλής Μαινόμενος 
1963Κροίσος 
1963Σφήκες 
1964Κολόμπ 
1965Η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια 
1965Λυσιστράτη 
1965Πειρασμός 
1966Του Φτωχού τ’ αρνί 
1967Αχ Αυτή η Γυναίκα μου 
1967Ζητείται Νέα με Προίκα 
1968Γλυκειά μου Μπριζίτ 
1969Αυτό Που Ξέρει Κάθε Γυναίκα 
1973Ωραία μου Κυρία 
1974Μαντώ Μαυρογένους 

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Λογοθετίδης 1898-1960
Επόμενο άρθροΛυγίζος Μήτσος

Σχετικές αναρτήσεις

Καμπανέλλης Γιώργος

Ο Γιώργος Καμπανέλλης (1930 - 2010) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Αδερφός του σεναριογράφου Ιάκωβου Καμπανέλλη, διακρίθηκε σε ρόλους ζεν πρεμιέ στον κινηματογράφο.  Γεννήθηκε στη Νάξο το...

Όμηρος Αθηναίος 1928-2015

Ο Όμηρος Αθηναίος ήταν κονφερασιέ και στιχουργός που διέπρεψε από την δεκαετία του '50. Γεννήθηκε γύρω στο 1928 και η καριέρα του ξεκίνησε απρόσμενα, όταν...

Μπόγρης Δημήτρης

Με καταγωγή από τη Σαλαμίνα, ο Δημήτρης Μπόγρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1890. Από μικρός είχε καλλιτεχνικές τάσεις και ήθελε να σπουδάσει μουσική, αλλά...

Τελευταίες αναρτήσεις