Η κόρη μου η σοσιαλίστρια

Παραγωγής: Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης
Πρεμιέρα: 01 Ιανουαρίου 1966
Παραγωγός:
Φωτογραφία: Δήμος Σακελλαρίου
Συγγραφέας: Αλέκος Σακελλάριος
Σεναρίο: Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία
1966

Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη (Λίζα Δέλβη), Δημήτρης Παπαμιχαήλ (Γιώργος Νικολαϊδης), Λάμπρος Κωνσταντάρας (Αντώνης Δέλβης), Σταύρος Ξενίδης (Σπύρος), Νικήτας Πλατής (Δημήτρης Δημητρίου), Πέτρος Λοχαϊτης (Πέτρος Δαράκης), Χρόνης Εξαρχάκος, Αλίκη Ζαβερδινού, Χρύσα Κοζίρη, Χρήστος Μάντζαρης, Μάκης Γιαννόπουλος, Νίκος Τσούκας, Ντίνος Καρύδης, Γιώργος Μεσσάλας, Αλέκος Ζαρταλούδης, Γιώργος Γιολδάσης, Ανδρέας Τσάκωνας, Γιάννης Μάττης, Γιάννης Σαββαϊδης, Χρήστος Νάτσιος, Σάκης Τσολακάκης, Κώστας Καφάσης, Αλέκος Σακελλάριος, Φιλήμων Μεθυμάκης, Ντίνος Δουλγεράκης, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Σπύρος Γουριώτης (εξεγερμένος εργάτης εργοστασίου)

Περίληψη: Ένας επιχειρηματίας υποδέχεται την κόρη του από το εξωτερικό που είχε πάει για σπουδές προκείμενου να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης. Στο εργοστάσιο όμως δουλεύει και ένας υπάλληλος ο οποίος δεν είναι και τόσο ευπρόσδεκτος στα αφεντικά του. Η κατάσταση χειροτερεύει για αυτόν όταν έρχεται σε σύγκρουση για διάφορα θέματα με την νέα αφεντικίνα. Όμως μέσα από αυτές τις συγκρούσεις θα γεννηθεί ο έρωτας…
Παρασκήνιο: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 659.671 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 117 ταινίες.

Ελληνικός Κινηματογράφος Η κόρη μου η σοσιαλίστρια
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Similar Articles

Comments