17.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιώργος Χαραλαμπίδης 1938-2016

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Χαραλαμπίδης 1938-2016

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στους Ασωμάτους το 1938 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1960. Ήταν Έλληνας θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Ήταν ιδρυτής του θιάσου «Νέα Πορεία», με στόχο τη διαμόρφωση ενός αντιπροσωπευτικού λαϊκού ελληνικού Θεάτρου. Ο θίασος στεγάστηκε σε διάφορα θέατρα και περιόδευσε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης υπήρξε, επίσης, υπεύθυνος αρχαιολογικής και λαογραφικής έρευνας για τον γυναικείο μοναχισμό, με αντίστοιχη τηλεοπτική εργασία στην ΕΡΤ2 με τον τίτλο «Γυναικεία μοναστήρια» (1995-1997).

Πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του παλιού και νέου ελληνικού κινηματογράφου όπως ”Υπολοχαγός Νατάσσα”, ”Μια Ελληνίδα στο χαρέμι”, ”Μαντώ Μαυρογένους”, ”El Greco”, ”Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι”, ενώ συμμετείχε και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως ”Παράλληλοι Δρόμοι”, ”Οι Αταίριαστοι”, ”Το Κόκκινο Δωμάτιο”, ”Ματωμένα Χώματα”.

Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2016, ο ηθοποιός Γιώργος Χαραλαμπίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έπασχε εδώ και αρκετά χρόνια από Αλτσχάιμερ. Η κηδεία του έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στους Ασωμάτους Ροδόπης.

Γιώργος Χαραλαμπίδης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1963Αμόκ
1965Καημοί στη φτωχογειτονιά
1965Οι νέοι θέλουν να ζήσουν
1965Οι εχθροί
1966Μέχρι το πλοίο
1966Το κορίτσι με τα βουρκωμένα μάτια
1967Πυρετός στην άσφαλτο
1967Μέχρι το πλοίο
1968Η ώρα της οργής
1968Ο μεγάλος διχασμός
1969Η νεράιδα και το παληκάρι
1969Το λεβεντόπαιδο
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1970Βαβυλωνία
1970Μια γυναίκα στην αντίσταση
1970Υπολοχαγός Νατάσσα
1970Βαβυλωνία
1971Εσχάτη προδοσία
1971Η κόρη του ήλιου
1971Μαντώ Μαυρογένους
1971Μια Ελληνίδα στο χαρέμι
1971Οι αμαρτωλοί
1977Ιφιγένεια
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1982Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι
1984Αντίστροφη μέτρηση
1984Εις μνήμην Χάρρυ Κλυνν
1985Μπορντέλο
1991Κοράκια
1992Σιωπητήριο
1992Κρυστάλλινες νύχτες
1999Ο ανθός της λίμνης
2004Είναι ο Θεός μάγειρας;
2007El Greco
2012Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι
ΈτοςΤίτλος σειράς
1975Περίπλους
1980Αργώ
1982Οι δεσμώτες
1982Οι δικηγόροι
1982Ορκιστείτε παρακαλώ
1986Κεφαλλονίτικες ιστορίες
1988Βεγγαλικά
1989Ασημίνα Λαϊου
1989Το χωριό εκπαιδεύεται
1990Η πόλη
1992Παράλληλοι δρόμοι
2001Δροσουλίτες
2002Εκπαιδεύοντας τον Μπάμπη
2003Μια αγάπη μια ζωή
2004Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα
2005Οι αταίριαστοι
2007Το κόκκινο δωμάτιο
2008Ματωμένα χώματα

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΦωτίου Έλλη
Επόμενο άρθροΧατζηαργύρη Ελένη

Σχετικές αναρτήσεις

Αντωνόπουλος Άγγελος

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 16 Ιανουαρίου του 1932. Μεγάλωσε στα Ταμπούρια και στην Αρχαία Ολυμπία. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου...

Δάνης Γιώργος

Ο Γιώργος Δάνης (Γαβρηιλίδης Δανιήλ) γεννήθηκε το 1920 και πέθανε το 1995. Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Σούλας Αθανασιάδη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιαννούλη...

Μάνος Κατράκης 1908-1984

Ο Μάνος Κατράκης ήταν κορυφαίος πρωταγωνιστής και θιασάρχης, γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου 1908 στο Καστέλι Κισσάμου της Κρήτης. Ο Μάνος Κατράκης ήταν το μικρότερο από...

Τελευταίες αναρτήσεις