14.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜίμης Θειόπουλος 1929-2010

Σχετικές αναρτήσεις

Μίμης Θειόπουλος 1929-2010

Ο Μίμης Θειόπουλος γεννήθηκε το 1929. Ερμήνευε πάντα πολύ μικρούς ρόλους στις ταινίες που συμμετείχε, ενώ στις βιντεοταινίες, έπαιζε περισσότερο.
Ήταν πετυχημένος στιχουργός και συνδέθηκε πολύ με τον Τόλη Βοσκόπουλο,αφού ήταν αυτός που έγραψε τους στίχους στις μεγάλες του επιτυχίες ”Πριν χαθεί το όνειρό μας”, ”Αποκοιμήθηκα”,, ”Οι αναμνήσεις” κλπ, ενώ συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες, όπως με τους Χατζηνάσιο, Ζαμπέτα, Κατσαρό, Παπαδημητρίου, Νικολόπουλο κλπ .

Στις 08 Απριλίου 2010 άφησε την τελευταία του πνοή, αφού τον παρέσυρε μια μηχανή στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Μίμης Θειόπουλος: Φιλμογραφία

Πολιτικη κουζίνα (2003) [Θωμάς]
Αιώνιος φοιτητής (2001)
Ο χαρτοπαίκτης (1990)
Η μάνα της φόνισσας (1989)
Η εκδίκηση του πατέρα (1989) [Βίκτωρ Ανθόπουλος]
Οι ομοφυλόφιλοι (1988)
Παλικάρι στα θρανία (1987)
Ράκος Νο 14 και ο πρώτος μπουνάκιας (1986) [Αντωνίου]
Έλα να… αγαπηθούμε ντάρλινγκ (έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγκ) (1986)
Μάθε παιδί μου μπάσκετ (1986)
Ο προφήτης με την πυρηνική κεφαλή (1985)
Όταν οι ρόδες χορεύουν (1984)
Καμικάζι αγάπη μου (1983)
Ο Πούσκας των Πετραλώνων (1972)
Μαριχουάνα stop! (1971)
Η ταξιτζού (1970)
Για την αγάπη του παιδιού μου (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)
Ο διαιτητής (1963)
Οι τρεις σωματοφύλακες (1962)
Τέρμα τα δίφραγκα (1962)[Λελέκος, οδοντίατρος]
Μερικοί το προτιμούν κρύο…(1962)
Δράκουλας και σία (1959)
Ο θείος από τον Καναδά (1959)
Γκολ στον έρωτα (1954)[Λελές]

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Ζαβραδινός

Ο Γιάννης Ζαβραδινός γεννήθηκε στην Αθήνα και ο τόπος καταγωγής του είναι η Ζάκυνθος. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών – Γεωργίου Θεοδοσιάδη. Πριν ακόμα...

Φέρτης Γιάννης

Ο Γιάννης Φέρτης είναι ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Πρωταγωνιστής από τη δεκαετία του 1960 έως και σήμερα σε...

Δημήτρης Ζακυνθινός 1939-

Ο Δημήτρης Ζακυνθινός γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του"Εθνικού Θεάτρου". Αποφοίτησε επίσης από την "Ανώτερη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου"....

Τελευταίες αναρτήσεις