15.9 C
Athens

Θειόπουλος Μίμης

Παρόμοια αρθρα

Ο Μίμης Θειόπουλος γεννήθηκε το 1929. Ερμήνευε πάντα πολύ μικρούς ρόλους στις ταινίες που συμμετείχε, ενώ στις βιντεοταινίες, έπαιζε περισσότερο.
Ήταν πετυχημένος στιχουργός και συνδέθηκε πολύ με τον Τόλη Βοσκόπουλο,αφού ήταν αυτός που έγραψε τους στίχους στις μεγάλες του επιτυχίες ”Πριν χαθεί το όνειρό μας”, ”Αποκοιμήθηκα”,, ”Οι αναμνήσεις” κλπ, ενώ συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες, όπως με τους Χατζηνάσιο, Ζαμπέτα, Κατσαρό, Παπαδημητρίου, Νικολόπουλο κλπ .
Στις 8 Απριλίου 2010 άφησε την τελευταία του πνοή, αφού τον παρέσυρε μια μηχανή στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
Φιλμογραφία
Πολιτικη κουζίνα (2003) [Θωμάς]
Αιώνιος φοιτητής (2001)
Ο χαρτοπαίκτης (1990)
Η μάνα της φόνισσας (1989)
Η εκδίκηση του πατέρα (1989) [Βίκτωρ Ανθόπουλος]
Οι ομοφυλόφιλοι (1988)
Παλικάρι στα θρανία (1987)
Ράκος Νο 14 και ο πρώτος μπουνάκιας (1986) [Αντωνίου]
Έλα να… αγαπηθούμε ντάρλινγκ (έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγκ) (1986)
Μάθε παιδί μου μπάσκετ (1986)
Ο προφήτης με την πυρηνική κεφαλή (1985)
Όταν οι ρόδες χορεύουν (1984)
Καμικάζι αγάπη μου (1983)
Ο Πούσκας των Πετραλώνων (1972)
Μαριχουάνα stop! (1971)
Η ταξιτζού (1970)
Για την αγάπη του παιδιού μου (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)
Ο διαιτητής (1963)
Οι τρεις σωματοφύλακες (1962)
Τέρμα τα δίφραγκα (1962)[Λελέκος, οδοντίατρος]
Μερικοί το προτιμούν κρύο…(1962)
Δράκουλας και σία (1959)
Ο θείος από τον Καναδά (1959)
Γκολ στον έρωτα (1954)[Λελές]

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθροΗλιόπουλος Ντίνος
Επόμενο άρθροΘεοδωρόπουλος Άγγελος

Περισσότερα άρθρα

Σε αυτη κατηγορία

Σοφιανός Φίλιππος

Ο Φίλιππος Σοφιανός γεννήθηκε το 20/1/1957 στο Πεταλίδι της Καλαμάτας.Το 1964 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα,όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα.Φοίτησε στο Α' Γυμνασιο στην...

Παπαγεωργίου Μαργαρίτα

Η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1935 στο Νέο Φάληρο. Το σπίτι της ήταν πολύ κοντά στο σπίτι του επίσης Νεοφαληριώτη μεγάλου μας κωμικού Θανάση...

Γιαννακοπούλου Μαρία

Η Μαρία Γιαννακοπούλου γεννήθηκε το 1918 στην Αθήνα και ήταν ηθοποιός, του θεάτρου και του κινηματογράφου.Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1938 με το θίασο του...

Τελευταία άρθρα