18.2 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΘειόπουλος Μίμης

Σχετικές αναρτήσεις

Θειόπουλος Μίμης

Ο Μίμης Θειόπουλος γεννήθηκε το 1929. Ερμήνευε πάντα πολύ μικρούς ρόλους στις ταινίες που συμμετείχε, ενώ στις βιντεοταινίες, έπαιζε περισσότερο.
Ήταν πετυχημένος στιχουργός και συνδέθηκε πολύ με τον Τόλη Βοσκόπουλο,αφού ήταν αυτός που έγραψε τους στίχους στις μεγάλες του επιτυχίες ”Πριν χαθεί το όνειρό μας”, ”Αποκοιμήθηκα”,, ”Οι αναμνήσεις” κλπ, ενώ συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες, όπως με τους Χατζηνάσιο, Ζαμπέτα, Κατσαρό, Παπαδημητρίου, Νικολόπουλο κλπ .
Στις 8 Απριλίου 2010 άφησε την τελευταία του πνοή, αφού τον παρέσυρε μια μηχανή στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
Φιλμογραφία
Πολιτικη κουζίνα (2003) [Θωμάς]
Αιώνιος φοιτητής (2001)
Ο χαρτοπαίκτης (1990)
Η μάνα της φόνισσας (1989)
Η εκδίκηση του πατέρα (1989) [Βίκτωρ Ανθόπουλος]
Οι ομοφυλόφιλοι (1988)
Παλικάρι στα θρανία (1987)
Ράκος Νο 14 και ο πρώτος μπουνάκιας (1986) [Αντωνίου]
Έλα να… αγαπηθούμε ντάρλινγκ (έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγκ) (1986)
Μάθε παιδί μου μπάσκετ (1986)
Ο προφήτης με την πυρηνική κεφαλή (1985)
Όταν οι ρόδες χορεύουν (1984)
Καμικάζι αγάπη μου (1983)
Ο Πούσκας των Πετραλώνων (1972)
Μαριχουάνα stop! (1971)
Η ταξιτζού (1970)
Για την αγάπη του παιδιού μου (1963)
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)
Ο διαιτητής (1963)
Οι τρεις σωματοφύλακες (1962)
Τέρμα τα δίφραγκα (1962)[Λελέκος, οδοντίατρος]
Μερικοί το προτιμούν κρύο…(1962)
Δράκουλας και σία (1959)
Ο θείος από τον Καναδά (1959)
Γκολ στον έρωτα (1954)[Λελές]

Προηγούμενο άρθροΝτίνος Ηλιόπουλος 1913-2001
Επόμενο άρθροΘεοδωρόπουλος Άγγελος

Σχετικές αναρτήσεις

Νικολινάκος Μιχάλης

Ο Μιχάλης Νικολινάκος γεννήθηκε στα Άλικα Λακωνίας το 1923, αλλά από μικρός εγκαταστάθηκε στον Πειραιά.Μετά το 1946, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και φοίτησε παράλληλα...

Χριστόπουλος Γιώργος

Ο Γιώργος Χριστόπουλος ήταν ηθοποιός,συγγραφέας και θεατρικός σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1939 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Το 1960 μαθητής ακόμα έκανε...

Η βίλλα με τα νούφαρα (1945-1946)

Η ταινία, “Η βίλλα με τα νούφαρα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1945-1946.-Η βίλλα με τα νούφαρα είναι ελληνική ταινία που χαρακτηρίστηκε για τη σημαντική πρόοδο...

Τελευταίες αναρτήσεις