Ζαρκάδης Πέτρος

on

Ο Πέτρος Ζαρκάδης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1940 στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Ως μέλος του Σ.Ε.Η. ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Σ.Ε.Η. Την περίοδο 1986-1990 έζησε στη Νέα Υόρκη, όπου συνεργάστηκε ως σκηνοθέτης με το Κέντρον Ελληνικού Πολιτισμού στην παρουσίαση θεατρικών έργων.
Φιλμογραφία

Νιάτα στο πεζοδρόμιο (1964)
Αποστολή θανάτου (1968)
Γοργοπόταμος (1968)
Η ανταρσία των δέκα (1970)
Έμπαινε Μανωλιό (1970)
Ηδονή και εκδίκηση (1970)[Βαγγέλης Λέπουρας]
Ένας τρελός γλεντζές (1970)
Η σάρκα προστάζει (1971)
Ταξίδι στον έρωτα και στον θάνατο (1972)
Μέρες του ’36 (1972) [Λουκάς]
Αμαρτωλές σχέσεις (1972)
Ο κύκλος της αμαρτίας (1973)
Στα δίχτυα της ανωμαλίας (1973)
Αληθινή ηδονή (1974)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)
Η αμαρτία στο κορμί της (1974)[Πέτρος]
Διαστροφές (1974] [Μάνθος Λιαγκρής]
Ο θίασος (1975) [Ορέστης]
Γεύση από ηδονή (1975)[επιθεωρητής της αστυνομίας]
1922 (1978)
Αν μάθετε τίποτα (1979)
Ρεπό (1982) [Δρακάκος]
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Χωρίς μάρτυρες (1983) [εισαγγελέας]
Χούλιγκανς (κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα!) (1983) [Σάββας]
Τι έχουν να δουν τα μάτια μου (1984)[Νικηφόρος Δημόπουλος]
Εν πλω (1985) [πατέρας]
Το χάραμα – Dawn (1994)

Προηγούμενο άρθροΖαϊφίδης Γιώργος
Επόμενο άρθροΖάρπα Ζωζώ
Ελληνικός Κινηματογράφος Ζαρκάδης Πέτρος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
58,165ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,941ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Ρουσσέα Τζένη Ζαρκάδης Πέτρος

Ρουσσέα Τζένη

Η Τζένη Ρούσσεα, έχοντας διαγράψει μια πορεία 65 χρόνων στο θέατρο και τον κινηματογράφο, αποτελεί μια από τις μεγάλες Κυρίες της υποκριτικής τέχνης, που...
Μάριον Σίβα Ζαρκάδης Πέτρος

Μάριον Σίβα

Βουτσινά Ρένα Ζαρκάδης Πέτρος

Βουτσινά Ρένα

Κατερίνα Βασιλάκου Ζαρκάδης Πέτρος

Βασιλάκου Κατερίνα