10.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚωνσταντά Τέτα

Σχετικές αναρτήσεις

Κωνσταντά Τέτα

Η Τέτα Κωνσταντά, κατά κόσμον Ελισσάβετ Κωνσταντοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα.
Η μητέρα της εργαζόταν ως ταξιθέτρια σε θέατρα, όπου εμφανίζονταν σπουδαίοι πρωταγωνιστές.
Έτσι, το νεαρό τότε κορίτσι ήρθε από νωρίς σε επαφή με τον χώρο της υποκριτικής, γνώρισε την… μαγεία της σκηνής και των παρασκηνίων και ενώ ένα από τα πράγματα που την εντυπωσίασαν ήταν το γεγονός ότι οι ηθοποιοί είχαν τη δυνατότητα να μεταμορφώνονται και να ανεβαίνουν στο σανίδι ακόμη και σε μεγάλη ηλικία.
Το… σαράκι του ηθοποιού είχε μπει μέσα της από πολύ μικρή ηλικία.
Η Τέτα Κωνσταντά αγαπήθηκε πολύ από το κοινό κυρίως λόγω των κινηματογραφικών ταινιών (πάνω από 70 στο σύνολο), στις οποίες πρωταγωνίστησε.
Μαζί με ηθοποιούς όπως ο Σταμάτης Γαρδέλης, η Σοφία Αλιμπέρτη, τα αδέλφια Ντούζου, ο Παύλος Ευαγγελόπουλος και ο Πάνος Μιχαλόπουλος αποτέλεσαν την ελίτ των νεανικών -κωμικών ή κοινωνικών- φιλμ της εποχής της. «Άγρια νιάτα», «Τα τσακάλια», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», «Ο Παπασούζας φαντομάς» και «Ο ροζ γάτος» ήταν μερικές από τις παραγωγές που μέχρι και σήμερα τις αγαπάει ο κόσμος από την δεκαετία του ’80.
Καλλιτεχνικός «νονός» της ήταν ο Όμηρος Ευστρατιάδης, ο οποίος «έκοψε» το Ελισσάβετ Κωνσταντοπούλου (σ.σ. όπως ήταν το κανονικό της ονοματεπώνυμο) σε Τέτα Κωνσταντά.
Η μεγάλη άγαπη της Τέτας Κωνσταντά με τον επίσης ηθοποιό αλλά και ζωγράφο και σκηνογράφο Γιάννη Ματαράγκα, την οδήγησε στο να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Ο γιος της, Γιώργος, μάλιστα ακολουθεί σήμερα τα βήματα των γονιών του.

Διαβάστε επίσης: Έφη Πίκουλα: Αρνήθηκα Να Δουλέψω Με Την Αλίκη Γιατί Ήμουν Ήδη Στην Οικογένεια
Φιλμογραφία
Άγρια νιάτα (1982)
Αδέξιος εραστής (1985)
Αδελφή μου αγάπη μου (1987)
Θηλυκό θηριοτροφείο (1984)
Θηριοτροφείο αρρένων εναντίον θηλέων (1985)
Και κλάμα στα σχολεία (1984)
Ο Παπασούζας φαντομάς (1983)
Ο άνθρωπος που το ‘παιζε πολύ (1983)
Ο ροζ γάτος (1985)
Ρόδα τσάντα και κοπάνα (1982)
Τα καμάκια (1981)
Τα σαϊνια (1982)
Τα τσακάλια (1981)
Το μεγάλο ρουθούνι (1981)
Το παίζω και πολύ άντρας (1983)
Ένα τρελό τρελό μούτρο (1986)
Ένας παράξενος έρωτας (1989)
Έπαθα την πλάκα μου (1987)
Έρωτας στα κύματα (1988)
Δύο φορές ψεύτης (1989)
Είσαι το λαχείο μου (1990)
Εδήλωσα τρελός δεν πάω στο στρατό (1988)
Επαγγελματίας οπαδός (1985)
Επιστροφή στη ζούγκλα (1988)
Ερωτιάρης γάτος (1989)
Ερωτικές κόντρες (1987)
Ευρωκόπανοι (1988)
Η καρδιά του πατέρα (1990)
Η ντίβα και ο πρωτάρης (1988)
Και κλάμα ο ξενοδόχος (1985)
Καλοκαιρινές αταξίες (1989)
Κατάσκοποι της συμφοράς (1987)
Κλασσική περίπτωση βλάβης (1987)
Μανούλια στο φροντιστήριο (1989)
Μια τρελή τρελή νύχτα (1989)
Ο εραστής της γυναίκας μου (1986)
Πάρτυ για τρεις (1986)
Ραδιοπειρατή αγάπη μου (1988)
Το κορίτσι του μπάτσου (1987)
Τρελοί κομπιναδόροι απίθανα κορίτσια (1986)

www.ellinikoskinimatografos.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Βουτσινά Ρένα

Η Ρένα Βουτσινά ήταν σύζυγος του Βάσου Αδριανού (1943-1999) με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. Έγινε γνωστή από τις σειρές της...

Της μιας δραχμής τα γιασεμιά 1960-1961

Η ταινία, "Της μιας δραχμής τα γιασεμιά" προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 17.902 εισιτήρια. Ήρθε στην 28η θέση σε 58 ταινίες. -Πρώτη κιμηματογραφική εμφάνιση...

Κλαίρη Δεληγιάννη

Η Κλαίρη Δεληγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη, στη Σχολή Χορού Αλίκης Παπαρρίζου και Φωνητική. Πρωτοεμφανίστηκε στο "Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο"....

Τελευταίες αναρτήσεις