Αρβανίτου Φρύνη

on

Η Φρύνη – Ευφροσύνη Αρβανίτου (αναγράφεται ως Αρβανίτη) γεννήθηκε στην Αθήνα (1944).

Μαθήτευσε στη Νέα Ελεύθερη Σκηνή Κ. Πλούμπη όπου πρωτοεμφανίστηκε, και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΣΕΗ το 1965.

Είχε πλούσια συνεργασία με θιάσους όπως του Κ. Χατζηχρήστου, Άννας Συνοδινού, Αλ. Αλεξανδράκη, Ελ. Απέργη – Β. Παγουλάτου, Δημ. Ροντήρη, Γιαν. Φέρτη – Ξ. Καλογεροπούλου, Κ. Αναλυτή – Κ. Ρηγόπουλου κ. α., όπου έπαιξε ευρύτατο ρεπερτόριο, από κωμωδία μέχρι αρχαία τραγωδία.

Εμφανίστηκε και στο Εθνικό Θέατρο το 1970.

Μαθήτρια ακόμα άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο και αργότερα συνέχισε με τις βιντεοπαραγωγές.

Φιλμογραφία
Το κλωτσοσκούφι (1960)
Η νύφη τό σκασε (1962)
Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!..(1984) [στον τηλεφ. θάλαμο]
The… κόπανοι (1987) [Φρόσω, σπιτονοικοκυρά]
Ο τρελλογιατρός (1987) [Κα Κρυονέρη]
Πολίτης Γάμα κατηγορίας (1987) [Άσπα]
Ο μεγάλος παραμυθάς (1989)
Ο Ταμτάκος και η Μιμή του (Γυφτιά το μεγαλείο σου) (1989) [πελάτισσα στα έπιπλα]
Η αλήτισσα (1990) [Ουρανία, σύζυγος Θεμιστοκλή]
Προηγούμενο άρθροΑποστόλου Χρήστος
Επόμενο άρθροΑρζόγλου Κώστας
Ελληνικός Κινηματογράφος Αρβανίτου Φρύνη Αρβανίτου Φρύνη avatar1 150x150
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
57,632ΥποστηρικτέςΚάντε Like
8,859ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Βόκοβιτς Στέλιος Αρβανίτου Φρύνη Αρβανίτου Φρύνη png base64 iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAUQAAADrAQMAAAArGX0KAAAAA1BMVEWurq51dlI4AAAAAXRSTlMmkutdmwAAACBJREFUaN7twTEBAAAAwiD7pzbEXmAAAAAAAAAAAACQHSaOAAGSp1GBAAAAAElFTkSuQmCC

Βόκοβιτς Στέλιος

Ο Στέλιος Βόκοβιτς γεννήθηκε στη Χαρταλιμή της Κωνσταντινούπολης το 1912 και ήλθε στην Αθήνα το 1922. Αποφοίτησε με άριστα από τη δραματική σχολή του Εθνικού...
Βλαδίμηρου Υβόνη Αρβανίτου Φρύνη Αρβανίτου Φρύνη png base64 iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAGQAAABGAQMAAAAASKMqAAAAA1BMVEWurq51dlI4AAAAAXRSTlMmkutdmwAAABBJREFUKM9jGAWjYBQMKwAAA9QAAQWBn6cAAAAASUVORK5CYII

Βλαδίμηρου Υβόνη

Βασιλείου Μαρία Αρβανίτου Φρύνη Αρβανίτου Φρύνη png base64 iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAGQAAABGAQMAAAAASKMqAAAAA1BMVEWurq51dlI4AAAAAXRSTlMmkutdmwAAABBJREFUKM9jGAWjYBQMKwAAA9QAAQWBn6cAAAAASUVORK5CYII

Βασιλείου Μαρία

Δημητρίου Τούλα Αρβανίτου Φρύνη Αρβανίτου Φρύνη png base64 iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAGQAAABGAQMAAAAASKMqAAAAA1BMVEWurq51dlI4AAAAAXRSTlMmkutdmwAAABBJREFUKM9jGAWjYBQMKwAAA9QAAQWBn6cAAAAASUVORK5CYII

Δημητρίου Τούλα