Αρβανίτου Φρύνη

on

Η Φρύνη – Ευφροσύνη Αρβανίτου (αναγράφεται ως Αρβανίτη) γεννήθηκε στην Αθήνα (1944).

Μαθήτευσε στη Νέα Ελεύθερη Σκηνή Κ. Πλούμπη όπου πρωτοεμφανίστηκε, και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΣΕΗ το 1965.

Είχε πλούσια συνεργασία με θιάσους όπως του Κ. Χατζηχρήστου, Άννας Συνοδινού, Αλ. Αλεξανδράκη, Ελ. Απέργη – Β. Παγουλάτου, Δημ. Ροντήρη, Γιαν. Φέρτη – Ξ. Καλογεροπούλου, Κ. Αναλυτή – Κ. Ρηγόπουλου κ. α., όπου έπαιξε ευρύτατο ρεπερτόριο, από κωμωδία μέχρι αρχαία τραγωδία.

Εμφανίστηκε και στο Εθνικό Θέατρο το 1970.

Μαθήτρια ακόμα άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο και αργότερα συνέχισε με τις βιντεοπαραγωγές.

Φιλμογραφία
Το κλωτσοσκούφι (1960)
Η νύφη τό σκασε (1962)
Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!..(1984) [στον τηλεφ. θάλαμο]
The… κόπανοι (1987) [Φρόσω, σπιτονοικοκυρά]
Ο τρελλογιατρός (1987) [Κα Κρυονέρη]
Πολίτης Γάμα κατηγορίας (1987) [Άσπα]
Ο μεγάλος παραμυθάς (1989)
Ο Ταμτάκος και η Μιμή του (Γυφτιά το μεγαλείο σου) (1989) [πελάτισσα στα έπιπλα]
Η αλήτισσα (1990) [Ουρανία, σύζυγος Θεμιστοκλή]
Προηγούμενο άρθροΑποστόλου Χρήστος
Επόμενο άρθροΑρζόγλου Κώστας
Ελληνικός Κινηματογράφος Αρβανίτου Φρύνη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,081ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,477ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Βενετσάνος Κώστας Αρβανίτου Φρύνη

Βενετσάνος Κώστας

Ο Κώστας Βενετσάνος είναι, παρουσιαστής, ηθοποιός και τραγουδιστής. Έχει βάλει τη σφραγίδα του στα πρώτα βήματα της ελληνικής τηλεόρασης, ως παρουσιαστής μουσικών εκπομπών από τις...
Μεντής Κώστας Αρβανίτου Φρύνη

Μεντής Κώστας

Στεφανάκος Μίμης Αρβανίτου Φρύνη

Στεφανάκος Μίμης

Δημόπουλος Κίμων Αρβανίτου Φρύνη

Δημόπουλος Κίμων