7.8 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΦρύνη Αρβανίτου 1944-

Σχετικές αναρτήσεις

Φρύνη Αρβανίτου 1944-

Η Φρύνη Αρβανίτου (αναγράφεται και ως Αρβανίτη) γεννήθηκε στην Αθήνα 1944. Μαθήτευσε στη Νέα Ελεύθερη Σκηνή Κ. Πλούμπη όπου πρωτοεμφανίστηκε, και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΣΕΗ το 1965. Εμφανίστηκε και στο Εθνικό Θέατρο το 1970.

Είχε πλούσια συνεργασία με θιάσους όπως του Κ. Χατζηχρήστου, Άννας Συνοδινού, Αλ. Αλεξανδράκη, Ελ. Απέργη – Β. Παγουλάτου, Δημ. Ροντήρη, Γιαν. Φέρτη – Ξ. Καλογεροπούλου, Κ. Αναλυτή – Κ. Ρηγόπουλου κ. α., όπου έπαιξε ευρύτατο ρεπερτόριο, από κωμωδία μέχρι αρχαία τραγωδία.

Μαθήτρια ακόμα άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο και αργότερα συνέχισε με τις βιντεοπαραγωγές. Ήταν φίλη και συνεργάτης του Στάθη Ψάλτη με τον οποίο συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια. Μάλιστα δε δίστασε να πει πως όταν ήθελαν μια χοντρή, φώναζαν εμένα. Άλλωστε όσα χρόνια γνωρίσαμε ως ηθοποιό την Φρύνη Αρβανίτου πάντοτε οι ρόλοι της ήταν χαρακτηριστικοί είτε στην επιθεώρηση στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση.

Φρύνη Αρβανίτου: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1978|1978Η τύχη της ΜαρούλαςΕΡΤ
1980|1980ΛωξάντραΕΡΤ
1981|1981Μαρία ΠάρνηΕΡΤ
1982|1982Το ξεκίνημα της φωτιάς: Ρόκκος ΧοϊδάςΕΡΤ
1983|1983Ιστορία γραμμένη με νότεςΕΡΤ
1984|1984Βραδυά επιθεώρησηςΕΡΤ
1986|1986Τρεις και ο… Κούκος!ΕΡΤ
1988|1988ΒεγγαλικάΕΤ1
1988|1988Οδός ΑνθέωνΕΤ1
1989|1989Οι ΑυθαίρετοιMega
1990|1990Το ΡετιρέMega
1991|1991Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης: Θεοφάνης ο αλλόκοτοςΑΝΤ1
1991|1991Εκμέκ παγωτόMega
1991|1991Κύριε καθηγητά που κοιμηθήκατε χθες;Mega
1991|1991Μάλιστα κύριε: Ο μικρός διαβολάκοςΑΝΤ1
1991|1991Μάμα ΜίαΑΝΤ1
1991|1991Μια Απίθανη ΓιαγιάΕΤ2
1992|1992Εξ αδιαιρέτουΕΤ1
1992|1992Θα μιλήσεις με τον δικηγόρο μουΑΝΤ1
1993|1993Κάζα ντι μακαρόνιMega
1994|1994Εμείς κι εμείςMega
1994|1994Οι Αγνοημένοι: Το αδιέξοδοΑΝΤ1
1995|1995Αγία τετράδαΑΝΤ1
1995|1995Ζωή πατίνιΑΝΤ1
1996|1996Σοφία… ΟρθήΑΝΤ1
1998|1998Νταντά για όλες τις δουλειέςΑΝΤ1
1999|1999Η Άλλη Πλευρά του ΤοίχουΕΤ1
2000|2000Ιδιαιτέρα για ΚλάματαΑΝΤ1
2001|2001Άκρως οικογενειακόνΑΝΤ1
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1985Ο ιππότης της σφαλιάρας
1985Τρελλός είμαι ότι θέλω κάνω!
1986Ένα κορίτσι και πολύ αντράκι
1986Αναρχικές καλόγριες
1986Απάτη και γοητεία
1986Είναι γάτα ο γιατρός
1986Η κυρία πρόεδρος
1986Κερατάς και δαρμένος
1986Ο παπαμαφίας
1986Ο προφήτης με την πυρηνική κεφαλή
1986Ο φίλος μου ο νίντζα
1986Οι γκόμενες του Τσάρλυ
1986Ποιος είναι ο μπαμπάς;
1986Το κορίτσι με τη νταλίκα
1987Άλλος για το τρελάδικο
1987Ένας παράξενος λαθρεπιβάτης
1987Βλακούν
1987Η Κατίνα και το σόι της
1987Η μπάτσα αρχιφύλαξ Νατάσα
1987Η φλόγα
1987Κλασσική περίπτωση βλάβης
1987Μας κούφανες όλους γιατί;
1987Μπόνυ και Κλάιντ αλά ελληνικά
1987Ο κουρδιστός εραστής
1987Ο μπαμπάς μου ο άσωτος
1987Ο παπακαβάλας
1987Ο τρελλογιατρός
1987Πολίτης γάμα κατηγορίας
1987The…Κόπανοι
1988Έλα Μονή στον τόπο σου
1988Ένα μωρό για τρεις
1988Ένας κορίτσαρος όλο μέλι
1988Ένας μπάτσος με τσαρούχια
1988Βλαχοδυναστεία Νο1
1988Δε δουλεύω δε δουλεύω
1988Η Μερεντούλα από το Κιλκίς
1988Η μεγάλη απόφραξη
1988Ο κοντοζηλιάρης
1988Ο μαχητής
1988Πόντιος και Σαλονικιός
1988Πόσα θες να μας τρελάνης
1988Ο μεγάλος παραμυθάς
1989Ένας αξιοπρεπής κερατάς
1989Βλαχοδυναστεία Νο2
1989Γυφτιά το μεγαλείο σου
1989Η γόησσα
1989Η μεγάλη ρεμούλα
1989Κατά φαντασίαν εραστής
1989Κύριε καθηγητά που κοιμηθήκατε χθες;
1989Ο μάγκας από το Γιουσουρούμ
1989Ο μικρός κεραυνός
1989Ο παραχαράκτης
1989Το πιο γλυκό κορίτσι
1989Χαλβαδόμαγκας
1989Ωραίος σκληρός και άφραγκος
1990Γαμπρός με το ζόρι
1990Η αλήτισσα

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΑποστόλου Χρήστος
Επόμενο άρθροΑρζόγλου Κώστας

Σχετικές αναρτήσεις

Χαμένοι άγγελοι (1948-1949)

Η ταινία, "Χαμένοι άγγελοι" προβλήθηκε τη σαιζόν 1948-1949 και έκοψε 107.508 εισιτήρια. Ήρθε στην 1η θέση ανάμεσα σε 8 ταινίες.-Η μόνη ταινία σε παραγωγή...

Ασημακοπούλου Μπεάτα

Η Μπεάτα Ασημακοπούλου έχει χαρακτηριστεί ως «η Αρχοντογυναίκα» του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου. Και βέβαια όχι άδικα, αφού το σοβαρό, αρχοντικό και δωρικό...

Πέγκυ Σταθακοπούλου 1960-

Η Πέγκυ Σταθακοπούλου γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1960 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας του Διονύση και της Ευαγγελίας...

Τελευταίες αναρτήσεις