6.6 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΝίκος Βερλέκης 1948-

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Βερλέκης 1948-

Ο Νίκος Βερλέκης γεννήθηκε στο Αθαμάνιο Άρτας στις 20 Ιανουαρίου 1948 από οικογένεια αγροτών.

Σε εφηβική ηλικία άρχισε να ασχολείται με τις τέχνες θέλοντας αρχικά να γίνει τραγουδιστής, προοπτική που όμως εγκατέλειψε νωρίς λόγω τρακ. Στράφηκε στο θέατρο και σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη.

Σπουδαστής ακόμη πήρε μέρος με μικρούς ρόλους σε ταινίες της Φίνος Φιλμ, με πρώτη εμφάνιση στην ταινία, “Μια κυρία στα μπουζούκια“. Η κινηματογραφική του άνοδος συνέπεσε με τη βαθμιαία πτώση του ελληνικού κινηματογράφου κι έτσι στράφηκε στην τηλεόραση όπου πήρε μέρος σε πολλές παραγωγές κι αγαπήθηκε από το κοινό.

Παράλληλα ο Νίκος Βερλέκης εμφανίστηκε στο θέατρο σε σημαντικά έργα και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες. Είναι παραγωγός και σκηνοθέτης δεκάδων ντοκιμαντέρ. Επίσης, είναι μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου των Ηθοποιών και μέλος στο ΕΣΥΑΝ.

Από το 1995 ζει στην Καισαριανή και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Καισαριανή Δημιουργία”. Είναι παντρεμένος από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 κι έχει αποκτήσει δύο κόρες. Αδελφός του είναι ο επίσης ηθοποιός Γιώργος Βερλής.

Νίκος Βερλέκης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1968Μια κυρία στα μπουζούκια 
1969Η δίκη ενός αθώου 
1969Η θυσία μιας γυναίκας 
1969Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα 
1969Το Νυφοπάζαρο 
1970Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο 
1970Τα αδέλφια ορκίστηκαν εκδίκηση 
1972Αγάπη μου παλιόγρια 
1972Οι σατανάδες της νύχτας 
1972Τί 30… Τί 40… Τί 50…
1972Ταξίδι στον έρωτα και στον θάνατο 
1972Το ξενοδοχείο των διεφθαρμένων 
1973Τον Αράπη κι’ Αν τον Πλένεις το Σαπούνι σου Χαλάς 
1974Ερωτισμός και πάθος 
1974Οι κολασμένοι του σεξ 
1975Ο μέτοικος 
1976The Devil’s men 
1977Passi di morte perduti nel buio 
1977Ανώμαλο φορτίο 
1977Οι κυνηγοί 
1979Ο παλαβός κόσμος του Θανάση 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1980Γεύση από… Ελλάδα! 
1981Ένας κοντός θα μας σώσει 
1981Γκαρσονιέρα για Δέκα 
1981Της πολιτσμάνας το κάγκελο 
1982Θα σε κλέψω μ’ ακούς 
1985Μια Μαρία… σε τιμή ευκαιρίας 
1986Τηλεκανίβαλοι 
1987Η μπλόφα 
1988Νέες Απίθανες και Ωραίες 
1988Ο ποντικοκυνηγός των δύο ηπείρων 
1997Μπίζνες στα Βαλκάνια 
2010I love Καρδίτσα 
2010Στο ξέσπασμα του φεγγαριού 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1972|1972Στησιχόρου ’73ΥΕΝΕΔ
1973|1973Από την άλλη όχθη ΕΙΡΤ
1973|1973Εν τούτω νίκα ΥΕΝΕΔ
1973|1973Το μαύρο κλειδί ΥΕΝΕΔ
1976|1976Στα βήματα της ελπίδας ΥΕΝΕΔ
1977|1977Who pays the Ferryman? BBC2
1978|1978Η ετυμηγορία ΥΕΝΕΔ
1979|1979Το Ημερολόγιο Ενός Θυρωρού ΥΕΝΕΔ
1982|1982Η παρέα ΕΡΤ2
1982|1982Οι Αξιόπιστοι ΥΕΝΕΔ
1984|1984Ο Πατούχας ΕΡΤ
1986|1986Καφενείο Εμιγκρέκ ΕΡΤ2
1987|1987Κερένια Κούκλα ΕΡΤ2
1989|1989Η Πανσέληνος ΕΤ2
1989|1989Σταύρωση Χωρίς Ανάσταση ΕΤ1
1990|1990Η πόλη ΕΤ2
1991|1991Η Λάμψη ΑΝΤ1
1991|1991Η μπλόφα ΕΤ2
1991|1991Μυρτώ ΕΤ1
1992|1992Η Ελίζα και… Οι Άλλοι Mega
1992|1992Οι Φρουροί της Αχαΐας Mega
1992|1992Παράλληλοι δρόμοι Mega
1993|1993Καλημέρα Ζωή ΑΝΤ1
1993|1993Ο ήχος της σιωπής ΕΤ1
1994|1994Πίσω από τις μάσκες ΕΤ1
1997|1997Το φτερούγισμα του γλάρου ΕΤ1
1998|1998Μονάχους Μονάχους Mega
1999|1999Μπίζνες στα Βαλκάνια ΕΤ1
2006|2006Της αγάπης μαχαιριά ΑΝΤ1
2008|2008Έχω ένα μυστικό… Alpha
2008|2008Η Εξαφάνιση Alpha
2012|2012Είναι στιγμές ΑΝΤ1
2013|2013Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα Alpha
2013|2013Μπρούσκο ΑΝΤ1
2021|2021Μόλις Χθες ΣΚΑΙ

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες

Προηγούμενο άρθροΒεντουράτου-Φιλιπποπούλου Λευκή
Επόμενο άρθροΒιτσώρη Λιάνα

Σχετικές αναρτήσεις

Βλαδίμηρος Κυριακίδης 1964-

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου, καθώς επίσης και σκηνοθέτης.Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1964, Καρκίνος στο ζώδιο και στο...

Σίσκος Γιώργος

Ο Γιώργος Σίσκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Τελείωσε το Αθηναϊκό Κολέγιο Ηλιουπόλεως και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν.Ξεκίνησε...

Βασταρδής Νίκος

Ο Νίκος Βασταρδής (1924-2012) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στον Πειραιά την 1η Μαΐου 1924 και πέθανε στις 18 Μαρτίου 2012. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή...

Τελευταίες αναρτήσεις