Βερλέκης Νίκος

on

Ο Νίκος Βερλέκης γεννήθηκε στο Αθαμάνιο  Άρτας στις 20 Ιανουαρίου 1948 και μένει στην Καισαριανή από το 1995.
Από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός και γι’ αυτό  σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή.

Πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Αργότερα έγινε παραγωγός και σκηνοθέτης δεκάδων ντοκιμαντέρ.

Έγινε και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου των ηθοποιών και οι συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.

Διετέλεσε «Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανάπλασης Πόλης & Πολιτισμού» στον Δήμο Καισαριανής την περίοδο 2010-2014.

Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες.
Φιλμογραφία
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
Η δίκη ενός αθώου (1969)
Η Θυσία μιας Γυναίκας (1969)
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)
Τα Αδελφια ορκιστηκαν Εκδικηση (1970)
Αγάπη μου παληόγρια (1972)
Οι σατανάδες της νύχτας (1972)
Ταξίδι στον Ερωτα και στον Θάνατο (1972) [Αλέξης Ραζής]
Τι 30… τι 40… τι 50… (1972) [Φοίβος Φωκιανός]
Το Ξενοδοχείο των Διεφθαρμένων (1972)  [Αλέξης Νικολάου]
Τον αράπη κι’ αν τον πλένης το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973) [Λέλος]
Κολασμένοι του σεξ / Γεύση από λευκό θάνατο (1974) [Φαίδων]
Ερωτισμός  (1974)  [οδηγός αυτοκινήτου]
Ο Μέτοικος (1975)
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979) [[6]]
Οι Κυνηγοί – The Hunters (1977)
Ανώμαλο Φορτίο  (1977)  [καπετάνιος]
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [Πέτρος Μουράτογλου]
Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981)
Η πολιτσμάνα (1981) [Μάικ Γιάνι]
Θα σε Κλέψω μ`ακούς; (1982) [Αλέξης]
Ωραίος ως Ελλην (1985)
Τηλεκανίβαλοι (1986)
Νέες απίθανες και ωραίες (1987) [Άλκης]
Τηλε-καννίβαλοι (1987) [(αντάρτης) / (βασανιστής)]
Ντετέκτιβ για κλάματα (Ποντικοκυνηγός) (1988) [Νικ Βασιλάτος]
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996) [πελάτης μπαρ]
I ❤ Karditsa [I love Karditsa] (2010) [Νικόλας]
Στο ξέσπασμα του φεγγαριού (2010) [Κωνσταντίνος Αδαμάκης]

Ευχαριστούμε θερμά το  greekactor.blogspot.gr  για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΒεντουράτου-Φιλιπποπούλου Λευκή
Επόμενο άρθροΒιτσώρη Λιάνα
Ελληνικός Κινηματογράφος Βερλέκης Νίκος
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,088ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,487ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Γκίκας Ακίνδυνος Βερλέκης Νίκος

Γκίκας Ακίνδυνος

Ο Ακίνδυνος Γκίκας γεννήθηκε στον Πειραιά στις  14 Αυγούστου του 1966, είναι Έλληνας ηθοποιός και ηθοποιός φωνής, της τηλεόρασης και του θεάτρου, ο οποίος έχει εμφανιστεί και σε μερικές...
Ζαφειράκη Μαρία Βερλέκης Νίκος

Ζαφειράκη Μαρία

Κατσαδράμης Θόδωρος Βερλέκης Νίκος

Κατσαδράμης Θόδωρος

Αναστασίου Τάσος Βερλέκης Νίκος

Αναστασίου Τάσος