Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση, ο τσακωμός και η δολοφονία των γονιών της

Ρένα Βλαχοπούλου
Advertisement

Ρένα Βλαχοπούλου: Η δολοφονία των γονιών της από τους Ιταλούς

Η Ρένα Βλαχοπούλου, μεγάλη στάρ που άφησε εποχή στο παλιό ελληνικό κινηματογράφο, γεννήθηκε το 1923 στην Κέρκυρα. Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας από τη πλευρά του πατέρα της. Ο πάτερας της δεν υπολόγιζε τα χρήματα και παντρεύτηκε την μαγείρισσα του, εγκαταλείποντας την περιουσία του και κάνοντας εννιά παιδιά ανάμεσα και η Ρένα Βλαχοπούλου.

Advertisement
vlaxopoulou adelfia

Η Ρένα Βλαχοπούλου, για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια της, που περνούσαν δύσκολα, δούλευε από μικρή. Από μικρή είχε ταλέντο στο τραγούδι και μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Μέχρι τα 17, είχε φύγει από το σπίτι και είχε παντρευτεί. Τον Νοέμβριο του 1940, οι Ιταλοί βομβάρδισαν την Κέρκυρα και οι πρώτες βόμβες έπεσαν πάνω στο πατρικό της. Οι γονείς της δεν είχαν προλάβει να πάνε στο καταφύγιο και ήταν ακόμα μέσα στο σπίτι όταν έπεσαν οι βόμβες.

Η μεγάλη ηθοποιός, τότε ζούσε στην Αθήνα και έκανε τις πρώτες τις εμφανίσεις. Έλαβε τα νέα ότι σκοτώθηκαν οι γονείς της λίγο πριν βγεί στο σανίδι και βγήκε να τραγουδήσει με μεγάλο πόνο. Κατάφερε να βγάλει μόνο την μισή παράσταση πριν λυγίσει από τα τραγικά νέα για τους γονείς της. Από τότε, η φροντίδα της οικογένειας έπεσε πάνω στη Ρένα Βλαχοπούλου.

Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό τη δεκαετία του ’50

vlaxopoulou

Πριν παίξει μεγάλους ρόλους, η μεγάλη ηθοποιός, έκανε εμφανίσεις που τραγουδούσε. Μια από αυτές τις εμφανίσεις, έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, με μια φωτογραφία της Ελληνίδας ηθοποιού να φοράει μαγιό και να ποζάρει άνετη πάνω σ’ ένα τραπέζι. Ένα από τα πρωτοσέλιδα έγραφε χαρακτηριστικά: “Απήχθη εκουσίως γνωστή καλλιτέχνις του τραγουδιού εις την ελαφράν σκηνήν.” Από εκείνη την εμφάνιση, η μεγάλη ηθοποιός έκανε μια τεράστια καριέρα και ξέφυγε από την εικόνα της “ελαφράς σκηνής”.

Ο τσακωμός της Ρένας Βλαχοπούλου με τη Μελίνα Μερκούρη

Η μεγάλη κόντρα ανάμεσα στις ηθοποιούς ξεκίνησε όταν η Ρένα Βλαχοπούλου πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της “Νίνας” στην ραδιοφονική απόδοση του έργου, “Το Τρίτο Στεφάνι”, του Κώστα Ταχτσή. Ο ρόλος αυτός είχε αρχικά πρωταθεί στην αείμνηστη, Μελίνα Μερκούρη.

Η κόντρα ανάμεσα στις δύο μεγάλες ηθοποιούς, απογειώθηκε, όταν σε μία από τις επιθεωρήσεις που έπαιζε η Ρένα Βλαχοπούλου είχε μέσα την ατάκα, «Είδα εκείνο, είδα το άλλο και πάνω σε μια φοράδα είδα τη Μελίνα Μερκουράδα!»

Αυτή η ατάκα έπεσε στην αντίληψη της Μελίνας Μερκούρης και σύμφωνα με τη μαρτυρία του Γιώργου Παυριανού, όταν συναντήθηκαν οι δύο ηθοποιοί έγινε μεγάλος τσακωμός. Πιο συγκεκριμένα, η Μέλινα ούρλιαξε στη Ρένα Βλαχοπούλου «Ποιον είπες Μερκουράδα, μωρή χουντιάρα;» και την άρπαξε από τα μαλλιά.

Της Εύας Ζαχαριάδη

Προηγούμενο άρθροΤο εκκλησάκι που συναντήθηκαν η νεράιδα και το παλικάρι
Επόμενο άρθροΑντώνης Βουγιουκλάκης: Ο άγνωστος αδελφός της Αλίκης