Αντώνης Βουγιουκλάκης: Ο άγνωστος αδελφός της Αλίκης

Αντώνης Βουγιουκλάκης
Advertisement

Λίγοι γνωρίζουν πως η Αλίκη είχε δύο άδελφια και ακόμα πιο λίγοι γνωρίζουν για τον Αντώνη Βουγιουκλάκη. Ο Αντώνης Βουγιουκλάκης, το μεσαίο παιδί της οικογένειας, έμεινε στην αφάνεια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Advertisement

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1934 στο Μαρούσι Αττικής από τον Ιωάννη Βουγιουκλάκη, δικηγόρο και πρώην Νομάρχη Αρκαδίας (8/1941 – 6/1943) και την Αιμιλία Κουμουνδούρου.

vougiouklaki oikogeneia 1

Οι γονείς της παντρεύτηκαν στις 22 Οκτωβρίου 1933 και εννέα μήνες αργότερα γεννιέται η ίδια. Κατάγεται από το χωριό Λάγια της Μάνης. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής ο πατέρας της ήταν νομάρχης, διορισμένος από την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου, και δολοφονήθηκε το 1943 από μέλη του ΕΛΑΣ.

Ο θάνατος του πατέρα της της στοίχισε πολύ, δεν είχε πλέον την πατρική στοργή και η μητέρα της ανέλαβε μόνη της υπό αντίξοες συνθήκες να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά: την Αλίκη (1934-1996), τον Αντώνη (1936) και τον Τάκη (1939-2021).

Αν και ο αδελφός της Τάκης ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία, ο μικρότερος μεγαλύτερος αδελφός της, Αντώνης, διάλεξε μια τελείως διαφορετική σταδιοδρομία. Ο ίδιος τελειώνοντας το σχολείο, σπούδασε Αρχιτεκτονική και ασχολήθηκε με αυτό. Πλέον είναι ο μόνος που ζει από τα τρία αδέλφια.

Αντώνης Βουγιουκλάκης: Μιλάει για τις τραγικές απώλειες της Αλίκης και του Τάκη

«Δεν θέλω και δεν μπορώ να θυμάμαι τις άσχημες στιγμές του τέλους των δύο πολυαγαπημένων μου αδερφών. Όταν έχεις χάσει τα δύο πιο αγαπημένα σου πρόσωπα, όπως ήταν ο Τάκης και η Αλίκη, η ζωή είναι δύσκολη με τις αναμνήσεις». Με αυτή τη φράση ο τελευταίος από τα αδέρφια της οικογένειας Βουγιουκλάκη, Αντώνης, με πολύ μεγάλη δυσκολία προσπάθησε να μιλήσει στην «Espresso» για την απώλεια των δύο προσώπων που έχουν σημαδέψει όλη του τη ζωή.

vougiouklaki oikogeneia 2
Η Αλίκη, ο αδελφός της Αντώνης Βουγιουκλάκης και ο γιος της Γιάννης.

Ο αποχωρισμός τους, δύσκολος και η κάθε ανάμνηση για τον ίδιο είναι μια γροθιά στο μαχαίρι. «Δεν ήρθε ακόμα η ώρα να μπορώ να μιλήσω εκτενώς για τα δύο μου αδέρφια, έτσι όπως θα ήθελα. Πονάω ακόμα από τον χαμό του Τάκη και κάθε ανάμνηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι επανάληψη του δύσκολου αποχωρισμού μας» λέει ο Αντώνης Βουγιουκλάκης στην «Espresso», προσπαθώντας να μας δώσει να καταλάβουμε πως ο ίδιος πλέον έχει στις πλάτες του ένα βαρύ χρέος: να μιλάει για την Αλίκη που όλος ο ελληνικός λαός λάτρεψε και εξακολουθεί να λατρεύει, έχοντας παράλληλα στις πλάτες του και το βάρος της ιστορίας του αδερφού του.

«Θα έρθει η στιγμή που θα μιλήσουμε και για την Αλίκη και για τον Τάκη, γιατί τους το οφείλω ειλικρινά» ανέφερε ο Αντώνης Βουγιουκλάκης.

Προηγούμενο άρθροΡένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση, ο τσακωμός και η δολοφονία των γονιών της
Επόμενο άρθροΒέτα Μπετίνη: Ποιό τραγούδι έγραψε το 1989 και έγινε τεράστια επιτυχία