Ο Τάκης Βουγιουκλάκης ήταν γνωστός και επιτυχημένος σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου 1939. Από τον πρώτο του γάμο έχει ένα γιό, τον Γιάννη Βουγιουκλάκη, ο οποίος γεννήθηκε το 1961. Γονείς του ήταν ο πρώην Νομάρχης Αρκαδίας, νομικός Ιωάννης Βουγιουκλάκης και η Αιμιλία Κουμουνδούρου.

Αν και κουβάλαγε ένα όνομα με πολύ βαθιά κληρονομιά (αδελφός της εθνικής μας σταρ Αλίκης Βουγιουκλάκης) είχε καταφέρει να κάνει τη δική του πορεία στον Ελληνικό Κινηματογράφο και όχι μόνο.
Σπούδασε κοινωνιολογία και σκηνοθεσία στην Ιταλία με εκλεκτούς δασκάλους. Τα πρώτα βήματα στην καριέρα του τα έκανε ως βοηθός σκηνοθέτη, δίπλα σε φτασμένους Έλληνες, αλλά και ξένους σκηνοθέτες. Με την οριστική επιστροφή του στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με τη διεύθυνση παραγωγής ταινιών στις εταιρίες, Μιχαηλίδης-Δαμασκηνός και Φίνος Φιλμ.

Τάκης Βουγιουκλάκης
Η Αλίκη μαζί με τον Τάκη και την Έφη στο γάμο τους το 1986.

Το 1963 άρχισε να σκηνοθετεί θεατρικά έργα και εορταστικά προγράμματα για το ραδιόφωνο. Το 1970 άρχισε την κινηματογραφική του καριέρα στην ταινία της Φίνος, «Ένα Αστείο Κορίτσι» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει συνολικά σκηνοθετήσει επτά ταινίες.

Είχε καταγράψει πλούσια δουλειά στο θέατρο με επιθεωρήσεις, μιούζικαλ, κωμωδίες, ενώ έχει βάλει την υπογραφή του και σε σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.
Είχε διατελέσει διευθυντής της εταιρίας παραγωγής «Αστήρ», Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Θεατρικής Σκηνής «Άρμα Θέσπιδος».

Επί σειρά ετών ήταν μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ήταν Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων – “Αθηνά”.

Στις εθνικές εκλογές του 1996 συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής, με την “Πολιτική Άνοιξη” στην Α΄ Αθηνών. Το 2002 αποφασίζει να ασχοληθεί με τα “δημοτικά” και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Βριλησσίων, αναλαμβάνει δε Πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου. Tο 2006 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βριλησσίων.

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης ήταν παντρεμένος από το 1986 με την Έφη Πίκουλα, που υπήρξε πρωταγωνίστρια στις βιντεοταινίες της χρυσής δεκαετίας του ’80.

Έφυγε από την ζωή στις 08 Απριλίου του 2021 σε ηλικία 82 ετών από ανακοπή καρδιάς. Την είδηση μετέδωσε η πρωινή εκπομπή του Open TV και σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός σκηνοθέτης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα.

Φιλμογραφία

  • 1989 Για μια χούφτα τούβλα
  • 1987 Κλασική περίπτωση βλάβης
  • 1983 Σιδηρά Κυρία
  • 1981 17 Σφαίρες για έναν Άγγελο
  • 1981 Κατάσκοπος Νέλλη
  • 1973 Οι Γενναίοι πεθαίνουν δυο Φορές
  • 1972 Η Αλίκη Δικτάτωρ
  • 1971 Σ` αγαπώ
  • 1970 Ένα αστείο Κορίτσι