37.4 C
Athens
Κατηγορία:

Πίκουλα Έφη

Η Έφη Πίκουλα είναι ηθοποιός που που έπαιξε σε πολλές από τις ταινίες της δεκαετίας του ’80.
Γεννήθηκε το 1959, κατάγεται από την Μεσσηνία (Ζευγολατειό) και ζει στην Αθηνα. Τελείωσε την Δραματική Σχολή Αθηνών και η πρώτη ταινία που έπαιξε ήταν το 1982. Έγινε πιο πολύ γνωστή μέσα από τις ταινίες της δεκαετίας του ’80 και η καριέρα της τελείωσε με το τέλος της πολύχρονης καθημερινής σειράς ‘Λάμψη’ το 2005 στην οποία έπαιζε από το 1991.

Παντρεύτηκε το 1985 με τον Τάκη Βουγιουκλάκη, αδερφό της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Φιλμογραφία   

ΈτοςΤαινίαΡόλος
1982Άγρια νιάταΕλπίδα
1982Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές)Μπέτυ
1982Σατανάδες στα σχολείαΕύα
1983Το ψώνιοΆννα Κοσμίδου
1984Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκΚαίτη
1985Ο Ροζ ΓάτοςΤζένη Γεωργοπούλου
1987Κλεφτρόνι και τζέντλεμανΜαρίνα

Βιντεογραφία   

ΈτοςΤαινίαΡόλος
1985Το Θεατρινάκι
1985Μια Μαρία σε τιμή ευκαιρίαςΝόρα
1986Ένας κόκορας στη γειτονιά μαςΚατερίνα
1986Αναρχικές καλόγριες
1986ΓυφτοαριστοκράτηςΤζούλια
1987Εραστής για κλάματαΝάντια
1987Η ταβέρνα του ΣωκράτηΑρετή
1987Λάκης ο 1ος
1987Μια νύχτα στο τμήμα ηθώνΧριστίνα
1987Πολυεθνικός γαμπρόςΠι-Κο
1987Ο ΤρελογιατρόςΝόρα
1988Πόντιος και Σαλονικιός
1988Έρωτας στα κύματαΈφη
1988Λεζεντάνο ο μπάτσοςΜαρίνα
1989Ο Σκανταλιάρης
1990Ο ΧασοδίκηςΛένα Φωτιάδη

1104330

4rw4ef_3

hqdefault (1)

mediadefaultimagesefipikoula01

Προηγούμενο άρθροΠαχής Στράτος
Επόμενο άρθροΠλοιός Βαγγέλης

Περισσότερα άρθρα

Τελευταία άρθρα