Προηγούμενο άρθροΠαχής Στράτος
Επόμενο άρθροΠλοιός Βαγγέλης

Πίκουλα Έφη

Η Έφη Πίκουλα είναι ηθοποιός που που έπαιξε σε πολλές από τις ταινίες της δεκαετίας του ’80.
Γεννήθηκε το 1959, κατάγεται από την Μεσσηνία (Ζευγολατειό) και ζει στην Αθηνα. Τελείωσε την Δραματική Σχολή Αθηνών και η πρώτη ταινία που έπαιξε ήταν το 1982. Έγινε πιο πολύ γνωστή μέσα από τις ταινίες της δεκαετίας του ’80 και η καριέρα της τελείωσε με το τέλος της πολύχρονης καθημερινής σειράς ‘Λάμψη’ το 2005 στην οποία έπαιζε από το 1991.

Παντρεύτηκε το 1985 με τον Τάκη Βουγιουκλάκη, αδερφό της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Φιλμογραφία   

Έτος Ταινία Ρόλος
1982 Άγρια νιάτα Ελπίδα
1982 Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές) Μπέτυ
1982 Σατανάδες στα σχολεία Εύα
1983 Το ψώνιο Άννα Κοσμίδου
1984 Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ Καίτη
1985 Ο Ροζ Γάτος Τζένη Γεωργοπούλου
1987 Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν Μαρίνα

Βιντεογραφία   

Έτος Ταινία Ρόλος
1985 Το Θεατρινάκι
1985 Μια Μαρία σε τιμή ευκαιρίας Νόρα
1986 Ένας κόκορας στη γειτονιά μας Κατερίνα
1986 Αναρχικές καλόγριες
1986 Γυφτοαριστοκράτης Τζούλια
1987 Εραστής για κλάματα Νάντια
1987 Η ταβέρνα του Σωκράτη Αρετή
1987 Λάκης ο 1ος
1987 Μια νύχτα στο τμήμα ηθών Χριστίνα
1987 Πολυεθνικός γαμπρός Πι-Κο
1987 Ο Τρελογιατρός Νόρα
1988 Πόντιος και Σαλονικιός
1988 Έρωτας στα κύματα Έφη
1988 Λεζεντάνο ο μπάτσος Μαρίνα
1989 Ο Σκανταλιάρης
1990 Ο Χασοδίκης Λένα Φωτιάδη

1104330 Πίκουλα Έφη Πίκουλα Έφη

4rw4ef_3 Πίκουλα Έφη Πίκουλα Έφη

hqdefault (1) Πίκουλα Έφη Πίκουλα Έφη

mediadefaultimagesefipikoula01 Πίκουλα Έφη Πίκουλα Έφη

Τυχαία Αρθρα

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Ελληνικό κινηματογράφο

Φιλοποίμην Φίνος Το όνομα του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της 7ης τέχνης στην Ελλάδα καθώς εν μέσω Γερμανικής Κατοχής κατάφερε να δημιουργήσει...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 636ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 636ο

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 632ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 632ο

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 633ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 633ο

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Πίκουλα Έφη
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Από τους Aphrodite’s child στους Mental Grayce

Όταν οι Aphrodite's child έκαναν την εμφάνιση τους το 1967 όλοι μιλούσαν γι' αυτό το δυνατό συγκρότημα που ξεσήκωνε τον κόσμο με τις εμφανίσεις...

Πολύβιος Βασιλειάδης

Ο Πολύβιος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1922 και είναι Έλληνας θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός. Στο ξεκίνημά του συνεργάσθηκε με διάφορα περιοδικά σαν συγγραφέας...

Ποιος ηθοποιός των 80ς γύρισε τις πιο πολλές βιντεοταινίες

Στάθης Ψάλτης: 6Αν και πολλοί πιστευουν πως ο Στάθης Ψάλτης γύρισε πάρα πολλές βιντεοταινίες κάνουν λάθος καθώς ο αγαπημένος αυτός ηθοποιός γύρισε μόνο έξι....