28.3 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΠίκουλα Έφη

Σχετικές αναρτήσεις

Πίκουλα Έφη

Η Έφη Πίκουλα είναι ηθοποιός που που έπαιξε σε πολλές από τις ταινίες της δεκαετίας του ’80.
Γεννήθηκε το 1959, κατάγεται από την Μεσσηνία (Ζευγολατειό) και ζει στην Αθηνα. Τελείωσε την Δραματική Σχολή Αθηνών και η πρώτη ταινία που έπαιξε ήταν το 1982. Έγινε πιο πολύ γνωστή μέσα από τις ταινίες της δεκαετίας του ’80 και η καριέρα της τελείωσε με το τέλος της πολύχρονης καθημερινής σειράς ‘Λάμψη’ το 2005 στην οποία έπαιζε από το 1991.

Παντρεύτηκε το 1985 με τον Τάκη Βουγιουκλάκη, αδερφό της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Φιλμογραφία   

Έτος Ταινία Ρόλος
1982 Άγρια νιάτα Ελπίδα
1982 Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές) Μπέτυ
1982 Σατανάδες στα σχολεία Εύα
1983 Το ψώνιο Άννα Κοσμίδου
1984 Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ Καίτη
1985 Ο Ροζ Γάτος Τζένη Γεωργοπούλου
1987 Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν Μαρίνα

Βιντεογραφία   

Έτος Ταινία Ρόλος
1985 Το Θεατρινάκι
1985 Μια Μαρία σε τιμή ευκαιρίας Νόρα
1986 Ένας κόκορας στη γειτονιά μας Κατερίνα
1986 Αναρχικές καλόγριες
1986 Γυφτοαριστοκράτης Τζούλια
1987 Εραστής για κλάματα Νάντια
1987 Η ταβέρνα του Σωκράτη Αρετή
1987 Λάκης ο 1ος
1987 Μια νύχτα στο τμήμα ηθών Χριστίνα
1987 Πολυεθνικός γαμπρός Πι-Κο
1987 Ο Τρελογιατρός Νόρα
1988 Πόντιος και Σαλονικιός
1988 Έρωτας στα κύματα Έφη
1988 Λεζεντάνο ο μπάτσος Μαρίνα
1989 Ο Σκανταλιάρης
1990 Ο Χασοδίκης Λένα Φωτιάδη

1104330

4rw4ef_3

hqdefault (1)

mediadefaultimagesefipikoula01

Προηγούμενο άρθροΠαρασκευοπούλου Ευαγγελία
Επόμενο άρθροΠλοιός Βαγγέλης

Σχετικές αναρτήσεις

Βασιλείου Μόνικα

Η Μόνικα Βασιλείου γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1936 στην Μυτιλήνη όπου ο πατέρας της βρισκόταν ως πολιτικός εξόριστος από το Μεταξά.Ο πατέρας της...

Βλαχοπούλου Τιτίκα

Η Τιτίκα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1948. Η καταγωγή της είναι από τη Μικρά Ασία και τελείωσε το Γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη.Αποφοίτησε από τη...

Σάσα Καστούρα 1940-2014

Η Σάσα Καστούρα (Αναστασία Καστούρα) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 08 Οκτωβρίου 1940 και ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Πρωτοεμφανίσθηκε στο...

Τελευταίες αναρτήσεις