‘-Η φράση “χρυσό μου” που χρησιμοποιούσε η Τζένη Καρέζη σε πολλές ταινίες της, ήταν μια φράση που τη χαρακτήριζε και στην ζωή της. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ζάχο Χατζηφωτίου, η Τζένη την έλεγε συνήθως ειρωνικά η όταν ήταν νευριασμένη, παρά χαιδευτικά.

-Στην ταινία “Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο” είχε γίνει πρόταση στον Γιώργο Φούντα να παίξει το ρόλο του Γιάννη Βόγλη και εκείνος αρνήθηκε…
-Στην ταινία “Ο Παπατρέχας” ο Θανάσης Βέγγος περνάει μέσα από μια τζαμαρία χωρίς κανένα τρυκ και μετά τη λήψη της σκηνής ο “καλός μας άνθρωπος” φυσικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο…
-Στην ταινία “Νύχτα Γάμου” ο Φαίδων Γεωργίτσης και η Μπέττυ Αρβανίτη ήταν νιόπαντροι…

image_34340

-Το πραγματικό επώνυμο της Γεωργίας Βασιλειάδου ήταν Αθανασίου.

-Πάνω στην πλάκα του μνήματος του Ντίνου Ηλιόπουλου είναι γραμμένη η εξής φράση: “Κυρίες μου, με συγχωρείτε που δεν μπορώ να σηκωθώ”.

-Η αμοιβή της Αλίκης στην “Αστέρω” ήταν 80.000 δραχμές συν ποσοστά , τότε που οι ηθοποιοί έπαιρναν μόλις 10.000 δραχμές!…

-Η ταινία “Aliki My Love” στοίχισε 6.000.000 δραχμές , την ίδια στιγμή που όλες οι άλλες ταινίες δεν ξεπερνούσαν τις 1.500.000 δραχμές!

-Υπήρχε κούκλα “Αλίκη” η οποία κατασκευάστηκε απο την ελληνική βιοτεχνική εταιρία “Ελ Γκρεκο”

-Στην ταινία “Εκείνες που δεν πρέπει ν’ αγαπούν” το ρόλο της Άννας Καλουτά ήταν αρχικά να παίξει η Ειρήνη Παππά.

-Στην ταινία “Το ποντικάκι” το ρόλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν αρχικά να παίξει η Έλλη Λαμπέτη αλλά εκείνη αρνήθηκε επειδή γύριζε το “Κυριακάτικο Ξύπνημα”.
-Το φινάλε της ταινίας “Ο Μιμίκος και η Μαίρη” έχει μια μικρή διαφορά από την πραγματική ιστορία. Μετά την αυτοκτονία της Μαίρης , ο Μιχαήλ Μιμίκος αυτοκτόνησε και εκείνος αλλά την επόμενη μέρα. Και ενώ οι τάφοι τους αρχικά ήταν ξεχωριστοί , κάποιοι φίλοι του Μιμίκου τον ξέθαψαν και τον έβαλαν δίπλα με τη Μαίρη και κάτω από την ίδια ταφόπλακα!
-Στην ταινία “Μια Ζωή Την Έχουμε” ήταν αρχικοί πρωταγωνιστές η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Βασίλης Λογοθετίδης. Εξαιτίας όμως της ασθένειας του Λογοθετίδη τα σχέδια ματαιώθηκαν και έτσι την είδαμε με τον Δημήτρη Χορν και την Υβόν Σανσόν.