Γνώριζες ότι Μέρος 5ο

Μέρος 5ο
Advertisement

-Η φράση “χρυσό μου” που χρησιμοποιούσε η Τζένη Καρέζη σε πολλές ταινίες της, ήταν μια φράση που τη χαρακτήριζε και στην ζωή της. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ζάχο Χατζηφωτίου, η Τζένη την έλεγε συνήθως ειρωνικά η όταν ήταν νευριασμένη, παρά χαιδευτικά.

Advertisement

-Στην ταινία “Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο” είχε γίνει πρόταση στον Γιώργο Φούντα να παίξει το ρόλο του Γιάννη Βόγλη και εκείνος αρνήθηκε…
-Στην ταινία “Ο Παπατρέχας” ο Θανάσης Βέγγος περνάει μέσα από μια τζαμαρία χωρίς κανένα τρυκ και μετά τη λήψη της σκηνής ο “καλός μας άνθρωπος” φυσικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο…
-Στην ταινία “Νύχτα Γάμου” ο Φαίδων Γεωργίτσης και η Μπέττυ Αρβανίτη ήταν νιόπαντροι…

-Το πραγματικό επώνυμο της Γεωργίας Βασιλειάδου ήταν Αθανασίου.
-Πάνω στην πλάκα του μνήματος του Ντίνου Ηλιόπουλου είναι γραμμένη η εξής φράση: “Κυρίες μου, με συγχωρείτε που δεν μπορώ να σηκωθώ.

αμοιβή της Αλίκης στην “Αστέρω” ήταν 80.000 δραχμές συν ποσοστά , τότε που οι ηθοποιοί έπαιρναν μόλις 10.000 δραχμές!…
-Η ταινία “Aliki My Love” στοίχισε 6.000.000 δραχμές , την ίδια στιγμή που όλες οι άλλες ταινίες δεν ξεπερνούσαν τις 1.500.000 δραχμές!

-Υπήρχε κούκλα “Αλίκη” η οποία κατασκευάστηκε απο την ελληνική βιοτεχνική εταιρία “Ελ Γκρεκο”.
-Στην ταινία “Εκείνες που δεν πρέπει ν’ αγαπούν” το ρόλο της Άννας Καλουτά ήταν αρχικά να παίξει η Ειρήνη Παππά.

-Στην ταινία “Το ποντικάκι” το ρόλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν αρχικά να παίξει η Έλλη Λαμπέτη αλλά εκείνη αρνήθηκε επειδή γύριζε το “Κυριακάτικο Ξύπνημα”.

-Το φινάλε της ταινίας “Ο Μιμίκος και η Μαίρη” έχει μια μικρή διαφορά από την πραγματική ιστορία. Μετά την αυτοκτονία της Μαίρης , ο Μιχαήλ Μιμίκος αυτοκτόνησε και εκείνος αλλά την επόμενη μέρα. Και ενώ οι τάφοι τους αρχικά ήταν ξεχωριστοί , κάποιοι φίλοι του Μιμίκου τον ξέθαψαν και τον έβαλαν δίπλα με τη Μαίρη και κάτω από την ίδια ταφόπλακα!

-Στην ταινία “Μια Ζωή Την Έχουμε” ήταν αρχικοί πρωταγωνιστές η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Βασίλης Λογοθετίδης. Εξαιτίας όμως της ασθένειας του Λογοθετίδη τα σχέδια ματαιώθηκαν και έτσι την είδαμε με τον Δημήτρη Χορν και την Υβόν Σανσόν.

Προηγούμενο άρθροΓνώριζες ότι Μέρος 3ο
Επόμενο άρθροΠαπαθανασίου Βαγγέλης