Το τανγκό των Χριστουγέννων

Παραγωγής: N-orasis
Πρεμιέρα: 01 Δεκεμβρίου 2011
Παραγωγός: Γιάννης Εξηντάρης
Φωτογραφία: Γιάννης Δρακουλαράκος
Συγγραφέας: Βαγγέλης Νάσης
Σεναρίο: Βαγγέλης Νάσης

Δραματική
2011

Ηθοποιοί: Γιάννης Μπέζος (Μανώλης Λόγγος), Γιάννης Στάνκογλου (Στέφανος Καραμανίδης), Αντίνοος Αλμπάνης (Λάζαρος Λαζάρου), Βίκυ Παπαδοπούλου (Ζωή Λόγγου), Ελένη Κοκκίδου (Παρασκευή), Βασίλης Ρίσβας (Βοσκόπουλος), Βασίλης Παπαδημητρίου (Αναστασίου), Τάσος Πυργιέρης (Μπαλάσκας), Γιώργος Παπαγεωργίου (γιατρός), Θάνος Χρόνης (Καλλέργης), Γιάννης Παπαγιάννης (αξιωματικός), Μαρία Συκιανάκη (γυναίκα αξιωματικού), Ράσμι Σούκουλη (Ελένη), Μαίρη Πετρούτσα (φαρμακοποιός), Έλενα Παναγιωτοπούλου (μοδίστρα), Γιώτα Μαλέτση (Ελισάβετ), Γιώργος Κώνστας (ταξίαρχος), Δημήτρης Αντωνίου (οδηγός), Βαγγέλης Ρωμνιός (Μπάκας), Φοίβος Κοντογιάννης (Γιαννουλάκος), Μάρω Βλαχάκη (χορεύτρια)

Περίληψη: Δεκαετία του 1970, Χριστούγεννα στο στρατόπεδο Βάτη στον Έβρο, όπου προετοιμάζονται για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Όμως οι σκέψεις του υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη είναι κάπου αλλού. Άνθρωπος κλειστός, χωρίς χαμόγελο, αγρίμι, έχει μόνο μια επιθυμία. Να ζητήσει σε χορό, τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου. Δεν ξέρει, όμως, να χορεύει. Θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους. Η γνωριμία τους, σύντομη αλλά καταλυτική, θα είναι η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα Τανγκό… Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα αλλάξει τις ζωές των τριών ηρώων μια για πάντα…

Ελληνικός Κινηματογράφος Το τανγκό των Χριστουγέννων
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΠολίτικη κουζίνα
Επόμενο άρθροΚρυστάλλω

Similar Articles

Comments