25.9 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΓιάννης Μπέζος 1956-

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Μπέζος 1956-

Ο Γιάννης Μπέζος γεννήθηκε  στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου του 1956. Έχει συμμετάσχει σε σειρά παραστάσεων στην τηλεόραση και το θέατρο, όπου έχει καθιερωθεί κυρίως ως κωμικός, χαρίζοντας μας αξέχαστες στιγμές γέλιου. Έχει, επιπλέον, πραγματοποιήσει πέντε κινηματογραφικές εμφανίσεις.

Γιάννης Μπέζος 1956-

Εκείνος που τον ανακάλυψε πρώτος ήταν ο Θύμιος Καρακατσάνης όταν ξεχώρισε το ταλέντο του κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης στο θέατρο “Σμαρούλα”. Αρχικά, στο θέατρο συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Το όνομά του ωστόσο απέκτησε τη σημερινή του αίγλη χάρη σε μία σειρά από σημαντικές τηλεοπτικές επιτυχίες: «Οι Απαράδεκτοι» (1991-1992, 1992-1993), «Της Ελλάδος τα παιδιά» (1993-1995), «Εκείνες κι εγώ» (1996-1998), «Bίος Ανθόσπαρτος» (1998-1999), «Άκρως οικογενειακόν» (2001-2003), «Ευτυχισμένοι μαζί»(2007-2010) και «Ο γάμος της κόρης μου» (2010) και στο Κλινική Περίπτωση (2011) .

Σε πολλές από τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Ανδρέα Μορφονιό με τον οποίο είναι και στενοί φίλοι, ενώ κάποιες από αυτές τις έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος.

Γιάννης Μπέζος 1956-

Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις τη δεκαετία του ’80 και μεγάλες επιτυχίες αρχαίων παραστάσεων όπως οι «Βάτραχοι» και η «Λυσιστράτη».

Γιάννης Μπέζος 1956-

Το Μάρτιο του 2009 έκανε πρεμιέρα στο θέατρο “Παλλάς” η θεατρική υπερπαραγωγή «Το κλουβί με τις τρελές», ένα διάσημο γαλλικό μιούζικαλ του Ζαν Πουαρέ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και Σταμάτη Φασουλή.

Γιάννης Μπέζος 1956-
Ο Γιάννης Μπέζος, επίσης διακρίνεται για τις φωνητικές του ικανότητες, τις οποίες συχνά επιδεικνύει υποδυόμενος τους ρόλους του. Σαν αποτέλεσμα πραγματοποίησε μουσικές παραστάσεις, περιοδικές συνεργασίες και δισκογραφικές συμμετοχές (σε δίσκους του Γιώργου Χατζηνάσιου, του Νότη Μαυρουδή και του Θάνου Μικρούτσικου).

Γιάννης Μπέζος 1956-

Είναι παντρεμένος από το 1987 με την ηθοποιό Ναταλία Τσαλίκη, με την οποία είναι μαζί από το 1984 και έχει μοιραστεί σε διάφορες περιστάσεις τη θεατρική σκηνή και την τηλεόραση, έχουν μία κόρη, την Ηρώ Μπέζου (γενν. 1988). Σε συνέντευξή του ωστόσο, στις 18 Ιουνίου του 2012, είχε δηλώσει πως πριν την Ναταλία Τσαλίκη, είχε κάνει έναν ακόμα γάμο, από τον οποίο χώρισε και το 1987 παντρεύτηκε την Ναταλία Τσαλίκη. Επίσης έχει ανιψιά την ηθοποιό Βαλερία Κουρούπη.

Γιάννης Μπέζος 1956-

Γιάννης Μπέζος: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1983Χούλιγκανς: Κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα 
1987Η γυναίκα της πρώτης σελίδας 
1989Αθώος ή ένοχος; 
1989Η Γυναίκα Που Έβλεπε τα Όνειρα 
1993Πάνω κάτω και πλαγίως 
2000Πάμπτωχοι Α.Ε. 
2001Εφάπαξ 
2006Ιλουστρασιόν 
2011Το Τανγκό των Χριστουγέννων 
2015Η Κόρη του Ρέμπραντ 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1976Αρμένικο Φεγγάρι 
1987Γελάς… Ελλάς… Αγελάς 
1989Για ψήφου πήδημα 
1989Καινούργια σελίδα 
1990Και Νου Δου και light 
1997Βίρα τις άγκυρες 
1998Βάτραχοι 
1999Ούτε Κρύο Ούτε Ζέστη 
2004Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της 
2007Ξενοδοχείο ο Παράδεισος 
2013Αντιγόνη 
2017Οι γαμπροί της Ευτυχίας 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1984|1984Το πάρκινγκ ΕΡΤ
1986|1986Η Βεντέτα ΕΡΤ2
1986|1986Το δίλημμα ΕΡΤ2
1988|1988Ποιος Σκότωσε τον Άβελ ΕΤ2
1989|1989Αθώος ή ένοχος ΕΤ1
1990|1990Η γυναίκα της πρώτης σελίδας Mega
1990|1990Οι τρεις χάριτες Mega
1990|1990Οι τρεις χάριτες: Η άγνωστος Mega
1991|1991Αξιότιμοι κύριοι ΕΤ1
1991|1991Οι απαράδεκτοι Mega
1991|1991Στενές επαφές τρύπιου τοίχου ΕΤ1
1992|1992Ανατομία ενός εγκλήματος: Ο μολυβένιος στρατιώτης ΑΝΤ1
1992|1992Ανατομία ενός εγκλήματος: Παιχνίδια θανάτου ΑΝΤ1
1992|1992Η Ελίζα και οι Άλλοι Mega
1992|1992Θα μιλήσεις με τον δικηγόρο μου ΑΝΤ1
1993|1993Ανατομία ενός εγκλήματος: Τιμωρία ΑΝΤ1
1993|1993Ανατομία ενός εγκλήματος: Φουλ της ντάμας ΑΝΤ1
1993|1993Η Καλή πεθερά ΑΝΤ1
1993|1993Της Ελλάδος τα παιδιά ΑΝΤ1
1995|1995Έναν ελληνικό ΑΝΤ1
1995|1995Απών Mega
1995|1995Το γελοίον του πράγματος: Εσύ φταις ΑΝΤ1
1996|1996Εκείνες & Εγώ ΑΝΤ1
1998|1998Βίος ανθόσπαρτος Mega
1998|1998Νυχτερινό δελτίο ΕΤ1
1999|1999Αριστοτέλης ο άριστος Mega
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
2001|2001Άκρως οικογενειακόν ΑΝΤ1
2001|2001Κόκκινος κύκλος: Κορώνα γράμματα Alpha
2001|2001Οι τρεις χήρες Alpha
2001|2001Τα χαϊδεμένα παιδιά ΕΤ1
2002|2002Το πιο γλυκό μου ψέμα ΑΝΤ1
2003|2003Λίστα γάμου ΝΕΤ
2004|2004Τα μαχαιρώματα ΑΝΤ1
2005|2005Γάμος με τα όλα του: Τίποτα όρθιο ΑΝΤ1
2006|20067 θανάσιμες πεθερές: Η κακιά πεθεράMega
2006|2006Ήρθε κι Έδεσε Mega
2007|2007Εντιμότατοι κερατάδες: Ο υποχόνδριος κερατάς Alpha
2007|2007Ευτυχισμένοι μαζί Mega
2007|2007Μαζί σου Mega
2008|2008Μαύρα μεσάνυχτα Mega
2010|2010Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος Mega
2011|2011Κλινική Περίπτωση Mega
2013|2013Το σπίτι της Έμμας Mega 
2014|2014Δια ταύτα: Πίσω έχει η χήρα την ουρά Alpha
2014|2014Δικαίωση Mega
2014|2014Το Σόι σου Alpha
2015|2015Μη με σκας Alpha
2018|2018Πέτα τη φριτέζα ΑΝΤ1
2019|2019Η ζωή εν τάφω ΕΡΤ1
2020|2020Παρουσιάστε! ΑΝΤ1
2021|2021Σε Ξένα Χέρια ΕΡΤ1
Προηγούμενο άρθροΑνδρέας Μπάρκουλης 1936-2016
Επόμενο άρθροΜπέρτος Γιάννης

Σχετικές αναρτήσεις

Μαυρέας Κυριάκος

Ο Κυριάκος Μαυρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και ήταν Έλληνας ηθοποιός. Ο Μαυρεάς ήταν αυτοδίδακτος και πολύπλευρο ταλέντο. Εμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή αρχικά ως...

Πλοιός Βαγγέλης

O Βαγγέλης Πλοιός ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στο Περιστέρι στις 13 Νοεμβρίου 1937. Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο στη σχολή...

Τσιάνος Κώστας

Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1942. Mαθήτευσε κοντά στο μεγάλο σκηνοθέτη και δάσκαλο Δημήτρη Ροντήρη.Παράλληλα συνεργάστηκε για δέκα χρόνια με την Δώρα Στράτου για να...

Τελευταίες αναρτήσεις