31.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΜάκης Παπαδημητρίου

Σχετικές αναρτήσεις

Μάκης Παπαδημητρίου

Ο Μάκης Παπαδημητρίου είναι ηθοποιός, συγγραφές και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα την 1  Ιανουαρίου του 1975 και κατάγεται από το Ανθηρό Καρδίτσας.

Μάκης Παπαδημητρίου
Μάκης Παπαδημητρίου και Νίκος Κουρής

Είναι αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2009 τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο “Δημήτρης Χορν“. Για το ίδιο βραβείο ήταν υποψήφιος και το 2008.

Το 2011 συμμετείχε στην κινηματογραφική ταινία, “Άδικος κόσμος” και το 2016 στις ταινίες, “Τέλειοι Ξένοι” (σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη), “Suntan” και “Πλατεία Αμερικής”.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε δύο τηλεοπτικές σειρές, στα “Μαύρα Μεσάνυχτα”, στο ρόλο του ψευδού μπράβου Ζαν Κλώντ (Γιάννης Κλωντάκης), και στη σειρά “Με λένε Βαγγέλη”, ως Μπίλυς Φαμελίγκος.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Λυσιστράτη (2010), Πέτρες στις τσέπες του (2017), Θεσμοφοριάζουσες (2018), Δον Ζουάν (2019).

Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Λυπηρίδου.

Φιλμογραφία

  • 2003 Το κελεπούρι
  • 2005 Πάμε πάλι
  • 2005 Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος
  • 2006 Ώρες κοινής ησυχίας
  • 2007 Παρέες Ζήσης
  • 2009 Ιμάντας εργάτης
  • 2009 Το κακό: Στην εποχή των ηρώων
  • 2010 Χάρισμα
  • 2011 Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα
  • 2011 Άδικος Κόσμος
  • 2012 L
  • 2012 Δεσμά αίματος
  • 2012 Τσέλσι – Μπαρτσελόνα
  • 2013 Trains
  • 2013 Runaway Day
  • 2013 Η λιμουζίνα: Κωμωδία παρεξηγήσεων
  • 2014 ΠΑΝ.δη.ΜΙΑ
  • 2014 Η Έκρηξη
  • 2015 The republic
  • 2015 Chevalier
  • 2015 Η κόρη του Ρέμπραντ
  • 2016 Suntan
  • 2016 Πλατεία Αμερικής
  • 2016 The Stopover
  • 2016 Cube
  • 2016 Τέλειοι Ξένοι
  • 2016 Μαγικός καθρέφτης
  • 2017 Heimlich
  • 2017 Καουμπόης
  • 2017 Do it yourself
  • 2018 Οίκτος
Μάκης Παπαδημητρίου

Προηγούμενο άρθροΚατερίνα Διδασκάλου
Επόμενο άρθροΤάσος Νούσιας

Σχετικές αναρτήσεις

Γιώργος Σκαλενάκης

Έλληνας σκηνοθέτης του κινηματογράφου, γνωστός για τις ταινίες του «Το νησί της Αφροδίτης», «Ντάμα σπαθί» και «Επιχείρηση Απόλλων». Ο Γιώργος Σκαλενάκης γεννήθηκε στις 17 Μαΐου...

Ελία Καζάν

Ο Ελία Καζάν ήταν ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης και ηθοποιός, με σημαντική καριέρα στο Χόλιγουντ. Γεννήθηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 1909 στην Κωνσταντινούπολη και το πραγματικό όνομά...

Σταμάτης Φασουλής

Σταμάτης Φασουλής Ο Σταμάτης Φασουλής είναι Έλληνας σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας.Γεννήθηκε στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού...

Τελευταίες αναρτήσεις