11.3 C
Athens
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Υπάρχει και φιλότιμο: Το σκηνοθετικό λάθος στην ταινία

Aθάνατος ελληνικός κινηματογράφος. Λατρεμένος Λάμπρος Κωνσταντάρας. Κάποιοι...

Τα πανάκριβα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι σταρ στις ελληνικές ταινίες (βίντεο)

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, ήταν το φυτώριο...

Υπολοχαγός Νατάσσα: Η εκκλησία που γυρίστηκε η σκηνή με τα πολυβόλα

Η ταινία, "Υπολοχαγός Νατάσσα" προβάλλεται κάθε χρόνο...
ΑρχικήHθοποιοίΜάκης Παπαδημητρίου 1975-

Σχετικές αναρτήσεις

Μάκης Παπαδημητρίου 1975-

Ο Μάκης Παπαδημητρίου είναι ηθοποιός, συγγραφές και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα την 01 Ιανουαρίου του 1975 και κατάγεται από το Ανθηρό Καρδίτσας.

Μάκης Παπαδημητρίου 1975-
Μάκης Παπαδημητρίου και Νίκος Κουρής

Είναι αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2009 τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο “Δημήτρης Χορν“. Για το ίδιο βραβείο ήταν υποψήφιος και το 2008.

Το 2011 συμμετείχε στην κινηματογραφική ταινία, “Άδικος κόσμος” και το 2016 στις ταινίες, “Τέλειοι Ξένοι” (σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη), “Suntan” και “Πλατεία Αμερικής”.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε δύο τηλεοπτικές σειρές, στα “Μαύρα Μεσάνυχτα”, στο ρόλο του ψευδού μπράβου Ζαν Κλώντ (Γιάννης Κλωντάκης), και στη σειρά “Με λένε Βαγγέλη”, ως Μπίλυς Φαμελίγκος.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Λυσιστράτη (2010), Πέτρες στις τσέπες του (2017), Θεσμοφοριάζουσες (2018), Δον Ζουάν (2019).

Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Λυπηρίδου.

Φιλμογραφία

  • 2003 Το κελεπούρι
  • 2005 Πάμε πάλι
  • 2005 Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος
  • 2006 Ώρες κοινής ησυχίας
  • 2007 Παρέες Ζήσης
  • 2009 Ιμάντας εργάτης
  • 2009 Το κακό: Στην εποχή των ηρώων
  • 2010 Χάρισμα
  • 2011 Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα
  • 2011 Άδικος Κόσμος
  • 2012 L
  • 2012 Δεσμά αίματος
  • 2012 Τσέλσι – Μπαρτσελόνα
  • 2013 Trains
  • 2013 Runaway Day
  • 2013 Η λιμουζίνα: Κωμωδία παρεξηγήσεων
  • 2014 ΠΑΝ.δη.ΜΙΑ
  • 2014 Η Έκρηξη
  • 2015 The republic
  • 2015 Chevalier
  • 2015 Η κόρη του Ρέμπραντ
  • 2016 Suntan
  • 2016 Πλατεία Αμερικής
  • 2016 The Stopover
  • 2016 Cube
  • 2016 Τέλειοι Ξένοι
  • 2016 Μαγικός καθρέφτης
  • 2017 Heimlich
  • 2017 Καουμπόης
  • 2017 Do it yourself
  • 2018 Οίκτος

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις

Τάκης  Παπαματθαίου

Ο Τάκης  Παπαματθαίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Παίζει ανελλιπώς στο θέατρο συμμετέχοντας σε...

Φάνης Καμπάνης 1916 – Άγνωστο

Ο Φάνης Καμπάνης γεννήθηκε το 1916. Εμφανίστηκε από το 1937 με διάφορους θιάσους, με πιο σημαντική τη συνεργασία του το 1939 με τον "Θεατρικό Όμιλο"...

Δημήτρης Μπισλάνης 1933-1977

Ο Δημήτρης Μπισλάνης γεννήθηκε το 1933. Ήταν ένας αξιόλογος καρατερίστας, που δυστυχώς δεν πρόλαβε να προσφέρει όσα ήθελε και μπορούσε μέσα από την υποκριτική...

Τελευταίες αναρτήσεις