Προηγούμενο άρθροΖαφειρίου Ελένη
Επόμενο άρθροΖέζα Δήμητρα

Ζάχος Ορφέας

Ο Ορφέας Ζάχος γεννήθηκε το 1934. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1957 και στον κινηματογράφο το 1961.
Φιλμογραφία

Ο Κώτσος έξω από το ΝΑΤΟ (1981)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980) [Άρπαχτον]
Ξεβράκωτος ρωμιός (1980) [Θόδωρος]
Ένα γελαστό απόγευμα (1979) [Μπιλ]
Η κόμησσα της Κέρκυρας (1972) [Σπύρος Καρέτας]
Της ζήλειας τα καμώματα (1971) [Στέφανος]
Έμπαινε Μανωλιό (1970)
Μια ζωή χωρίς αγάπη (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970) [Λάκης]
Εσένα μόνο αγαπώ (1970) [(δημοσιογράφος) Φράγκος]
Ο τζαναμπέτης (1969) [Ευλάμπιος Φωτεινός]
Στον ίλιγγο της ζωής (1969) [Αργύρης]
Τα κορόιδα η βαλίτσα μου κι εγώ (1969)
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό… (1969) [Τηλέμαχος]
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (1969)
Φτωχογειτονιά αγάπη μου (1969) [(δημοσιογράφος) Φράγκος]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
Δημήτρη μου Δημήτρη μου (1967) [Ιάκωβος]
Καλώς ήλθε το δολάριο (1967) [Κίμων Αγγελούτσος]
Ο γεροντοκόρος (1967) [Στέφανος Χατζηπαντελής]
Θρίαμβος (1962)
Μας κλέψανε την Γκόλφω (1961) [Βλάσης]
Η Λίζα και η άλλη (1961) [οικονόμος Γαβρίλογλου]

Τυχαία Αρθρα

Επιχείρησις Απόλλων

Η ταινία, "Επιχείρησις Απόλλων" προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 316.511 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 99 ταινίες. Η ταινία είναι Ελληνοσουηδικής παραγωγής και...

Γιάννης Φλερύ

O Γιάννης Φλερύ (το πραγματικό όνομά του, Γιάννης Παπαντωνόπουλος) γεννήθηκε το 1914 στην Πάτρα, όπου παρέμεινε μέχρι τα 14 χρόνια του και ήταν Έλληνας...

Αντίο ζωή

Η ταινία, "Αντίο ζωή" προβλήθηκε την σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 40.867 εισιτήρια. Ήρθε στην 19η θέση σε 52 ταινίες. Η ταινία, "Αντίο ζωή" είναι σε...

Επτά αποκαλύψεις για την ταινία Η Παριζιάνα

Η Παριζιάνα είναι ελληνική κωμική ταινία του 1969, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σκηνοθεσία-σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωταγωνιστούν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός,...

Παρόμοια άρθρα

Ελληνικός Κινηματογράφος Ζάχος Ορφέας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!

Αρθρα

Εννιά αποκαλύψεις για την ταινία Η αρχόντισσα κι ο αλήτης

Η "Η αρχόντισσα κι ο αλήτης" είναι αισθηματική κωμωδία του 1968, παραγωγής της κινηματογραφικής εταιρείας Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο...

Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 634ο

Ενώστε το παζλ, πείτε μας τον χρόνο που κάνατε και σχολιάστε την φωτογραφία!!!Για περισσότερα παζλ πατήστε ΕΔΩ. Παζλ του Ελληνικού Κινηματογράφου 634ο

Μανώλης Χιώτης

Ο Μανώλης Χιώτης ήταν τραγουδιστής, λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, που εισήγαγε την τέταρτη-διπλή-χορδή στο μπουζούκι.Έφερε επανάσταση στο λαϊκό τραγούδι και στην ελληνική...