31.4 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΒλαδίμηρος Κυριακίδης 1964-

Σχετικές αναρτήσεις

Βλαδίμηρος Κυριακίδης 1964-

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου, καθώς επίσης και σκηνοθέτης.
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1964, Καρκίνος στο ζώδιο και στο ύψος είναι 1,87. Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1982 με την ταινία, “Οι εραστές του καλοκαιριού” (“Summer Lovers”) με την Daryl Hannah και τον Peter Gallagher..

kiriakidis lomprogianni
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης την έκανε το 2006, σε συνεργασία με την Έφη Μουρίκη, στην ταινία, “Straight store”, στην οποία γράψανε και το σενάριο. Επίσης, τα τελευταία χρόνια ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έχει συμμετάσχει σε μερικές από τις πιο γνωστές ελληνικές παραγωγές στον κινηματογράφο όπως στην ταινία, “Safe Sex”, το “Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο”, το “Λουκουμάδες με μέλι”, αλλά και το” Νήsos” και “Νήsos 2: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού“.

Στο θέατρο ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ξεκίνησε από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980. Συνεργαζόμενος με γνωστούς σκηνοθέτες και ερμηνεύοντας σε δημοφιλείς θιάσους. Αργότερα ξεκίνησε να σκηνοθετεί στο θέατρο και να πρωταγωνιστεί, παράλληλα.

Από την άλλη στην τηλεόραση ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ξεκίνησε στις αρχές του 1990, με κάποιες συμμετοχές για παράδειγμα στη γνωστή σειρά, “Οι τρεις χάριτες” και στην επίσης γνωστή σειρά το, “Δις εξαμαρτείν”…

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον είδαμε και στην σειρά του ΑΝΤ1, “Δρόμοι της πολης”. Ένας από τους πρώτους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην τηλεόραση ήρθε στη σειρά, “Ασυνήθεις ύποπτοι” το 1996.

Κατόπιν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης συνέχισε τις εμφανίσεις του σε διάφορες γνωστές σειρές όπως στο “Ο κακός Βεζύρης” στο “Λάκης ο γλυκούλης” αλλά και στο “Κωνσταντίνου και Ελένης” ερμηνεύοντας έναν βιολιστή. Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική του δουλειά είναι το “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” μία επιτυχημένη σειρά, στην οποία είναι στο βασικό κάστινγκ και στις τρεις σεζόν της προβολής της.

Από το 1997 ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Έφη Μουρίκη. Το ζευγάρι έχει κλείσει 24 χρόνια γάμου και παραμένει ενωμένο. Μάλιστα ένωσαν τις δυνάμεις τους στη θεατρική παράσταση η “Παγίδα”.

«Με το καλημέρα κατάλαβα ότι βρήκα τον άνθρωπο της ζωής μου. Αυτόν τον έρωτα δεν τον είχα ξανανοιώσει ποτέ. Ως τότε νόμιζα ότι ερωτευόμουν. Οταν ήρθε ο απόλυτος έρωτας, κατάλαβα. Αυτή η γυναίκα με σημάδεψε. Ημουν 26 και είμαι 57. Αισθάνομαι έναν τεράστιο έρωτα για την Εφη και δεν θέλω να σταματήσω να είμαι ερωτευμένος. Η αγάπη είναι καλή, αλλά εγώ προτιμώ τον έρωτα. Το γεγονός ότι είμαστε μόνο οι δυό μας ενδυναμώνει την σχέση. Προσωπικά με ενδιέφερε πολύ αυτό το ντουέτο», έχει δηλώσει για τον έρωτά τους.

«Τη γυναίκα μου την ερωτεύτηκα ακόμα πιο πολύ. Υπήρχαν κάποια στοιχεία του χαρακτήρα της, τα οποία τα ξανά ανακάλυψα. Εγώ τα είδα, ούτε σε εκείνη δεν τα είπα», έχει δηλώσει στην εκπομπή “Αυτός κι ο άλλος”. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Έφη Μουρίκη δεν έχουν αποκτήσει παιδιά από επιλογή και ο σπουδαίος ηθοποιός έχει αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτό το γεγονός. Μάλιστα, ήταν από τα πρώτα δημόσια πρό­σωπα που είπαν ότι δεν θέλουν συνειδητά ένα παιδί.

“Η δική μου προσωπική εκτίμηση είναι ότι έχουν αλλάξει οι εποχές. Νομίζω ότι την κοινωνία μας δεν την ενδιαφέρει πια αν μία γυναίκα θα κάνει ή όχι ένα παιδί. Παλαιότερα ναι, “έπρεπε” μία γυναίκα να κάνει ένα παιδί. Τώρα νομίζω το έχουμε ξεπεράσει αυτό. Όσον αφορά σε εμένα, δεν θα ήμουν δίκαιος απέναντι σε ένα παιδί, είναι πολλές οι ώρες που ασχολούμαι με την δουλειά μου. Σαφέστατα θα το αγα­πούσα και θα ήταν χαρά στην οικογένεια. Όμως, όταν εγώ δουλεύω 18 ώρες την ημέρα, οι συνθήκες αυτές δεν θα εκπρο­σωπούσαν ένα βρέφος”, έχει δηλώσει σχετική στο περιοδικό “Εγώ”.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1985Μετέωρο και σκιά 
1986Το κορίτσι της Μάνης 
1987Ο κλοιός 
1987Τα Παιδιά της Χελιδόνας 
1996Ο οργασμός της αγελάδας 
1998Κόκκινος Δράκος 
1999Safe Sex 
2001Το κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο 
2003Μια υπέροχη μέρα… 
2005Λουκουμάδες με Μέλι 
2006Straight Story 
2009Νήsos 
2010180° Μοίρες
2011Νήsos 2: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού
2011Το έτερον ήμισυ 
2014Κοινός παρονομαστής 
2014Πέμπτη & 12
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1983Το… Σώσε 
1989Έγκλημα και τιμωρία 
1989Ζητείται τενόρος 
1991Άρτζι Μπούρτζι και… Ελλάς 
1998Φερμουάρ 
2001Μπίλλυ ο ψεύτης 
2005Κοριολανός 
2019Προσοχή! Ο Φίλος Δαγκώνει 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1990|1990Η Αλτάνα της Πάργας ΕΤ2
1990|1990Ο Κίτρινος Φάκελος ΑΝΤ1
1990|1990Οι τρεις χάριτες Mega
1991|1991Οι τελευταίοι εγγονοί Mega
1991|1991Οι τρεις χάριτες: Κάποια μάνα αναστενάζει Mega
1991|1991Οι τρεις χάριτες: Ο κοριός Mega
1992|1992Οι Φρουροί της Αχαΐας Mega
1992|1992Τμήμα ηθών: Νυκτερινός επισκέπτης ΑΝΤ1
1992|1992Τμήμα ηθών: Τα καλά παιδιά ΑΝΤ1
1993|1993Βαρβαρότητες ΑΝΤ1
1993|1993Η εκτέλεση ΑΝΤ1
1993|1993Το Δις Εξαμαρτείν Mega
1994|1994Έρωτας και Πάθος Mega
1994|1994Ταύρος με Τοξότη: Σικέ… ΑΝΤ1
1994|1994Τμήμα ηθών: Fragmenta ΑΝΤ1
1994|1994Τμήμα ηθών: Ένα κορίτσι από την επαρχία ΑΝΤ1
1994|1994Τμήμα ηθών: Μικρή φθινοπωρινή ιστορία ΑΝΤ1
1995|1995Έναν ελληνικό ΑΝΤ1
1995|1995Ανατομία ενός εγκλήματος: Σαλώμη ΑΝΤ1
1995|1995Δρόμοι της πόλης ΑΝΤ1
1995|1995Το γελοίον του πράγματος: Σκυλίσιες αρετές, ανθρώπινα βίτσια ΑΝΤ1
1995|1995Τολμηρές ιστορίες: Η εκδίκηση ΑΝΤ1
1996|1996Ασυνήθεις Ύποπτοι Mega
1997|1997Μια νύχτα σαν κι αυτή…: Ποτέ δεν είναι αργά ΑΝΤ1
1997|1997Ο κακός Βεζύρης Mega
1998|1998Κωνσταντίνου και Ελένης ΑΝΤ1
1998|1998Κωνσταντίνου και Ελένης: Ο βιολιστής κάτω από την ίδια στέγη ΑΝΤ1
1998|1998Οι άντρες δεν υπάρχουν πια Mega
1999|1999Μη μαδάς τη Μαργαρίτα Alpha
1999|1999Σαν αδελφές ΕΤ1
2000|2000Ένα κι ένα ΑΝΤ1
2002|2002Το πιο γλυκό μου ψέμα ΑΝΤ1
2004|2004Στο Φως του Φεγγαριού Mega
2006|2006Αγνώστου διαμονής ΕΤ1
2006|2006Πόσο γλυκά με σκοτώνεις ΑΝΤ1
2007|2007Αν υπήρχες θα σε χώριζα Mega
2007|2007Εντιμότατοι κερατάδες: Το μέντιουμ κερατάς Alpha
2007|2007Υπέροχα πλάσματα Alpha
2008|2008Λάκης ο γλυκούλης Mega
2008|2008Υπάρχουν Άντρες και Άντρες Alpha
2009|2009Εργαζόμενη γυναίκα: Η φιλόλογος ΑΝΤ1
2009|2009Χαρά αγνοείται Mega 
2010|2010Εργαζόμενη γυναίκα: Γραφείο τελετών ΑΝΤ1
2013|2013Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα Alpha
2014|2014Δια ταύτα: Εδώ παπάς, εκεί παπάς, παντού παπάς Alpha

Πληροφορίες άρθρου: el.wikipedia.org, retrodb.gr

Προηγούμενο άρθροΚυριακάκη Ηρώ
Επόμενο άρθροΚωνσταντά Τέτα

Σχετικές αναρτήσεις

Μίμης Στεφανάκος 1936-2021

Ο Μίμης Στεφανάκος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1936 στην Καλαμάτα, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από την Υπεροχή Νεαπόλεως. Το 1958 πηγαίνει στον...

Άγγελος Γεωργιάδης 1933-2000

Ο Άγγελος Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933 αλλά έχει καταγωγή από την Μικρά Ασία. Ήταν φωτογράφος. Έλαβε μέρος σε πολλές ταινίες ως ηθοποιός αλλά...

Μαυρέας Κυριάκος

Ο Κυριάκος Μαυρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1902 και ήταν Έλληνας ηθοποιός. Ο Μαυρεάς ήταν αυτοδίδακτος και πολύπλευρο ταλέντο. Εμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή αρχικά ως...

Τελευταίες αναρτήσεις