Νήsos 2 Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού

Παραγωγής:
Πρεμιέρα: Πρεμιέρα: 22 Δεκεμβρίου 2011
Παραγωγός: Γιάννης Ιακωβίδης
Φωτογραφία: Τάσος Ζαφειρόπουλος
Συγγραφέας: Έλενα Σολωμού
Σεναρίο: Έλενα Σολωμού

Κωμωδία
2011

Ηθοποιοί: Ελένη Καστάνη (Τάρα) , Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Μπάμπης) , Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Αγγέλα) , Μιχάλης Μαρίνος (παπα-Λάμπρος) , Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Αποστόλης) , Δημήτρης Τζουμάκης (Άγης) , Τάνια Τρύπη (Λούλα) , Ζέτα Δούκα (Αφροδίτη) , Σωτήρης Καλυβάτσης (Τζέρυ) , Αγγελική Λάμπρη (Χαρά) , Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Εύα) , Παύλος Ορκόπουλος (Θωμάς) , Νίκος Γεωργάκης (Ότο) , Μιχάλης Γιαννικάκης (Νικήτας) , Αλέξανδρος Γιάννου (Ιορδάνης) , Κωνσταντίνος Δανίκας (γιατρός) , Γιώργος Σουξές (διευθυντής φυλακών) , Σόλων Τσούνης (Αλέξανδρος) , Ευτυχία Φαναριώτη (Παχωμία) , Πόπη Χριστοδούλου (Πόπη, σύζυγος Νικήτα) , Κώστας Βουτσάς (παππούς Αποστόλης) , Μιχάλης Γιαννάτος (Σιφνιός) , Θέμις Μπαζάκα (Ιαμβίνα) , Onirama (κρατούμενοι φυλακών) , Αλέξης Κοτσώρης (1ος μαγαζάτορας) , Κωνσταντίνος Πολύζος (2ος μαγαζάτορας) , Γιώργος Πολυχρονόπουλος (Αναστάσης) , Αβραάμ Παπαδόπουλος (φρουρός) , Δημήτρης Τσέλιος (φρουρός)

Πλοκή: Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις “εξουσίες” ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη ήταν κάποιοι από τους ήρωες να οδηγηθούν στη φυλακή, κάποιοι να μείνουν στο νησί και κάποιοι να φύγουν. Πέντε χρόνια μετά ο Μπάμπης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), ο Άγης (Δημήτρης Τζουμάκης) και η Αφροδίτη (Ζέτα Δούκα) εκτίουν τις ποινές τους. Ο πρώτος σε λίγο αποφυλακίζεται με αναστολή, ο δεύτερος έχει μπροστά του πολλά χρόνια, ενώ η χήρα αποφυλακίζεται κανονικά. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος (Μιχάλης Μαρίνος) δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της “εθελοντικής προσφοράς” σε κρατουμένους. Η μοίρα τα φέρνει έτσι που δύο μόλις ημέρες πριν την αποφυλάκιση, Μπάμπης και Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου υπάρχει σημειωμένη σε κάποιο χάρτη διαιρεμένου σε δύο κομμάτια. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου χάρτη, την “κάνει” για τα Ηλύσια πεδία. Ο Μπάμπης επωφελείται της ευκαιρίας και εκβιάζει τον παπά Λάμπρο, για να γίνει συνεταίρος του. Ο Άγης μαθαίνοντας για τον θησαυρό οργανώνει την απόδραση του. Η Αφροδίτη, εμπλέκεται στην ιστορία με την σύμπραξη της Εύας (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) και του Όττο (Νίκος Γεωργάκης), ενός γερμανού που δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ήσυχος άνθρωπος που δείχνει. Χωρίς να γνωρίζουν οι μεν για τους δε, θα κατέβουν όλοι στο νησί, όπου και θα ξεκινήσει ένα ανελέητο “κυνήγι χαμένου θησαυρού”. Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το φάντασμα της..Ολυμπίας (Ελένη Καστάνη).

Ελληνικός Κινηματογράφος Νήsos 2 Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
Προηγούμενο άρθροΕγώ και το πουλί μου
Επόμενο άρθροΖητείται ψεύτης 2010

Similar Articles

Comments