Η ταινία, “Γκολ στον έρωτα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1953-1954 και έκοψε 60.828 εισιτήρια. Ήρθε στην 6η θέση σε 21 ταινίες.
-Στις 27 Μαΐου 1954, όταν η εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» δημοσίευσε συνέντευξη του μοναδικού Μίμη Φωτόπουλου, ο οποίος μάλιστα εκείνη την εποχή υποδύθηκε, μεταξύ άλλων, έναν παράγοντα ερασιτεχνικής ομάδας στην ταινία, “Γκολ στον έρωτα“.
Ο Γεώργιος Μπέρτσος συνάντησε τον εμβληματικό ηθοποιό σε ένα καφενεδάκι απέναντι από το θέατρο «Σαμαρτζή».
Εκείνη την ώρα έπαιζε τάβλι με τον ηθοποιό Ερρίκο Κονταρίνη, ένα επίλεκτο στέλεχος του θιάσου που είχε δημιουργήσει ο Μίμης Φωτόπουλος με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και, συν τοις άλλοις, ένθερμο υποστηρικτή του Ολυμπιακού.
Αρχικά, το πρόσωπο της συνέντευξης έχανε, όμως σύντομα ανέκαμψε και ξεκίνησε τα πειράγματα με ατάκες όπως: «Έξι. Άσος. Γκέλες. Έκλεισα και τώρα θα κάααθεσαι».
Χρησιμοποίησε δηλαδή τη φράση-σήμα κατατεθέν του από τη θεατρική παράσταση «Άνθρωποι, άνθρωποι» του 1948, που έμελλε να τον συνοδεύσει σε όλη τη μετέπειτα πορεία του.
Όταν πήρε και τη δεύτερη παρτίδα που σήμαινε… κερασμένος καφές, ο Φωτόπουλος χαμογέλασε στον σύζυγο της κορυφαίας θεατρίνας Μαρίκας Νέζερ και του είπε: «Για να μάθεις άλλη φορά να μην παίζεις με τον θιασάρχη σου. Εγώ στα δίνω, εγώ θα στα παίρνω».
Το τάβλι είχε μόλις ολοκληρωθεί, ο δημοσιογράφος κάθισε αντίκρυ στον μεγάλο Έλληνα ηθοποιό και όλα πια ήταν έτοιμα για τη συνέντευξη.
Περίληψη της ταινίας, “Γκολ στον έρωτα”
Ο «ανοιχτομάτης» μπαρμπέρης Παντελής χρωστάει, με ασύστολο τρόπο, πολλά χρήματα στη σπιτονοικοκυρά του, την γεροντοκόρη Φωφώ, η οποία όμως κάνει τα στραβά μάτια, ελπίζοντας ότι έτσι ίσως τον καταφέρει να την παντρευτεί.
Ο Παντελής όμως και οι φίλοι του Πίπης και Θέμος έχουν άλλα σχέδια, καθώς προσπαθούν να πιάσουν την καλή στον ιππόδρομο, ενώ παράλληλα ανακατεύονται με τα του ποδοσφαίρου, παριστάνοντας τους παράγοντες σ’ επίπεδο ερασιτεχνικών ομάδων.
Τα πάθη τους αυτά, όμως, θα τους εμποδίσουν να αναπτύξουν και να ολοκληρώσουν τη σχέση τους με τρεις κοπέλες που γνώρισαν, τις Κατερίνα, Λόλα και Αλίκη, κι έτσι θα παραμείνουν διά παντός μαγκούφηδες.