Παληός Κώστας

on

Ο ηθοποιός Κώστας Παληός γεννήθηκε το 1926 και πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου του 1996.
Έπαιζε δεύτερους ρόλους σε πολλές ταινίες.

Σημαντική εμφάνιση είχε στην ταινία “The κόπανοι” τουΓιώργου Κωνσταντίνου, στο ρόλο του χαρτοκλέφτη Δούκα.

Τελευταία εμφάνιση της καριέρας του, στο σήριαλ “Σοφία ορθή”.

Έπαιξε σε 37 ταινίες και 6 τηλεοπτικές σειρές.

Φιλμογραφία   

  • Πλήγωσες την αγάπη μου
    (1966)
  • Ο Λαμπίρης εναντίον παρανόμων (1967) ….. βενζινάς
  • Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969) ….. Γιώργης
  • Η αριστοκράτισσα κι ο αλήτης
    (1970) …. Αντωνίου
  • Αγάπησα μιαν άγνωστη (1970)
  • Υποβρύχιο Παπανικολής
    (1971) …. Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού
  • Η εφοπλιστίνα (1971) …. Θέμος
  • Ο αγαθιάρης και η ατσίδα (1971) ….. αστυνομικός
  • Αγάπησα έναν αλήτη
    (1971)
  • Αγάπησα μια πολυθρόνα (1971)
  • Καταναλωτική κοινωνία (1971)
  • Ένας υπέροχος άνθρωπος (1971)
  • Η κόρη του ήλιου (1971) ….. δικαστής
  • Αγάπη μου, παλιόγρια
    (1972) …. γιατρός
  • Ο κύριος σταθμάρχης (1972)
  • Ο φαντασμένος (1972)………Ναύαρχος Μελεμετζίδης, αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού
  • Γεννήθηκαν κολασμένες
    (1973) …. Τζον
  • Στα δίχτια της ανωμαλίας (1973)
  • Η δίκη των δικαστών (1974)
  • Η αμαρτία στο κορμί της (1974)
  • Ισιδώρα (1975)
  • Επαγγελματίες Ρεμάλια
    (1976)
  • Αγώνας χωρίς τέλος (1979)
  • Καθένας με την τρέλα του
    (1980) …. Σταμάτης
  • Τις πολιτσμάνας το κάγκελο (1981)
  • Πάτερ γκομένιος
    (1982) …. Κακαλέσης
  • Εγώ και το πουλί μου (1982)
  • Παγίδα στην Ελλάδα (1982)
  • Πέστα χρυσόστομε (1983) ….. υπουργός
  • Ο γύρος του θανάτου (1983) ….. ιδιαίτερος Λιγνού
  • Ταχύτητα κι αγάπη (1984)
  • Αν ήταν το βιολί πουλί (1984)
  • Σούπερ Λύκειο (1985)
  • The ΚΟΠΑΝΟΙ
    (1987)…. Δούκας
  • Ο διάβολος και το κέρατό του
    (1989) …. κύριος Κατσιλιέρης
  • Προσπαθώ αλλά τίποτα – Ο χασοδίκης (1989) ….. Πρόεδρος δικαστηρίου
  • Κύριε καθηγητά….. που κοιμηθήκατε χθές; (1989)
  • Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης (1990 – 1992)
Προηγούμενο άρθροΠαΐζη Αλέκα
Επόμενο άρθροΠαναγιώτου Χάρης
Ελληνικός Κινηματογράφος Παληός Κώστας
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό να μοιραζόμαστε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το γέλιο και τη συγκίνηση, μέσα απο πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, τρέιλερ, ατάκες που έμειναν στην ιστορία, άγνωστες και μη πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ηθοποιών, προτεινόμενες ταινίες και οτιδήποτε σχετικό με όλους εκείνους τους ηθοποιούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες που με το λαμπρό ταλέντο τους μεγαλώνουν γενιές και γενιές!
59,094ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,081ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δείτε και αυτα

Κολοβός Βασίλης Παληός Κώστας

Κολοβός Βασίλης

Ο Βασίλης Κολοβός γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1945 και μεγάλωσε στο Πετρωτό Φθιώτιδας.Είναι Έλληνας ηθοποιός και συγγραφέας επτά βιβλίων. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά αξιόλογα έργα του σινεμά, σε παραστάσεις...
Θεοφιλοπούλου Ελένη Παληός Κώστας

Θεοφιλοπούλου Ελένη

Κυριακάκη Ηρώ Παληός Κώστας

Κυριακάκη Ηρώ