28.1 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΚώστας Παληός 1926-1996

Σχετικές αναρτήσεις

Κώστας Παληός 1926-1996

Ο Κώστας Παληός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 και πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου του 1996. Σημαντική φυσιογνωμία των προηγούμενων δεκαετιών, υπηρετώντας τα “θέλω” εκείνης της εποχής με συνέπεια.

Ποτέ δεν θα ξεκαρδιζόσουν στα γέλια με κάτι που θα έλεγε, ούτε είχες τέτοιες απαιτήσεις. Ήξερε όμως να “κλείνει τρύπες” και να κάνει αθόρυβη δουλειά ενώ ποτέ δεν απασχόλησα τα ΜΜΕ για την προσωπική του ζωή.

palios kostas

Έπαιζε πάντα δεύτερους ρόλους σε πολλές ταινίες και ήταν ο σοβαρός της παρέας. Ας πούμε ότι έδινε την ποιότητα που μπορεί να έλειπε, ακόμα και σε ταινίες που ήξερες ότι πιθανότατα γυρίστηκαν σε 2-3 μερόνυχτα το πολύ.

Ο Κώστας Παληός αποφοίτησε από τη Σχολή Μπαστιά και ξεκίνησε την καριέρα του σαν ζεν πρεμιέ, παίζοντας έργα κλασικού ρεπερτορίου με τους θιάσους Κατερίνας, Καρούσου κ.ά. Επίσης, έπαιζε δεύτερους ρόλους σε πολλές ταινίες. Σημαντική εμφάνιση είχε στην ταινία, “The κόπανοι” του Γιώργου Κωνσταντίνου, στο ρόλο του χαρτοκλέφτη Δούκα.

Στα 40 χρόνια της ενεργούς παρουσίας του ο Κώστας Παληός συνεργάστηκε με μεγάλους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου ενώ έντονη ήταν και η τηλεοπτική του παρουσία. Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στο σίριαλ, “Σοφία Ορθή”.

Συνολικά ο Κώστας Παληός έπαιξε σε 37 ταινίες και 6 τηλεοπτικές σειρές. Στην ταινία, “Η δίκη των δικαστών” του 1974 εμφανίζεται ως Γιώργος Παληός.

Ο Κώστας Παληός, που έπασχε από την επάρατη νόσο, έχασε τη μάχη για τη ζωή την Τρίτη, παραμονή Χριστουγέννων το 1996 σε ηλικία 70 ετών.

Επιθυμία του Κώστα Παληού και της οικογένειάς του ήταν, αντί για στεφάνια, τα χρήματα να κατατεθούν στο λογαριασμό της Εμπορικής Τράπεζας για το Σπίτι του Ηθοποιού που ίδρυσε η Άννα Φόνσου.

Κώστας Παληός: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1966Πλήγωσες την Αγάπη μου 
1966Σύντομο διάλειμμα 
1967Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων 
1968Η Αγάπη μας 
1969Η αρχόντισσα του λιμανιού 
1970Αγάπησα μιά άγνωστη 
1970Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης 
1970Μια γυναίκα στην αντίσταση 
1970Νάτανε το 13 νάπεφτε σε μας!
1971Ένας υπέροχος άνθρωπος 
1971Αγάπησα έναν αλήτη 
1971Αγάπησα μια… πολυθρόνα 
1971Η Κόρη του Ήλιου 
1971Η εφοπλιστίνα 
1971Καταναλωτική κοινωνία 
1971Ο Αήττητος 
1971Ο αγαθιάρης και η ατσίδα 
1971Υποβρύχιον Παπανικολής 
1972Αγάπη μου παλιόγρια 
1972Ο Κύριος Σταθμάρχης 
1973Γεννήθηκαν κολασμένες 
1973Ο φαντασμένος 
1973Στα δίχτυα της ανωμαλίας 
1974Η αμαρτία στο κορμί της 
1975Ισιδώρα 
1976Επαγγελματίες ρεμάλια 
1978Αγώνας χωρίς τέλος 
ΈτοςΤίτλος ταινίας
1980Καθένας με την τρέλλα του… 
1981Της πολιτσμάνας το κάγκελο 
1982Εγώ και το πουλί μου 
1982Πάτερ Γκομένιος 
1982Παγίδα στην Ελλάδα 
1983Ο γύρος του θανάτου 
1983Πες τα βρωμόστομε 
1984Αν ήταν το βιολί πουλί 
1984Ταχύτητα και αγάπη 
1984Ο γορίλας 
1985Σούπερ λύκειο: Άκρως κουφό και παλαβό 
1985Απόψε θα τη βρούμε 
1985Η Πολιτεία κατηγορεί 
1985Ληστεία στον Πύργο 
1985Οι ατσίδες και η κούκλα 
1986Με το ζόρι τρελός 
1986Μπέιμπυ σίττερ για μεγάλα κορίτσια 
1986Ο Πιπίλας και ο Τορπίλας 
1986Ο μάγκας με τα πράσινα 
1986Ο τρελλοξενύχτης 
1986Το κοροϊδάκι της Ελένης 
1987The…Κόπανοι 
1987Άγριες πλάκες στα θρανία Νο2
1987Ο Λώρενς της αφραγκίας 
1987Ο πρασινοκαμένος 
1987Οι 13 γυναίκες
1987Πολίτης γάμα κατηγορίας 
1987Σας έπιασα στα πράσα 
1988Επαναστάτης χωρίς αστεία 
1988Κομαντάτ Μαρία 
1988Μια κυρία στον υπόκοσμο 
1988Μια παρθένα για μένα 
1988Ο Ντόκτωρ της κομπίνας 
1988Οι άγγελοι της Γκρέκα 
1988Οι κοριοί… του Τρόμπα 
1988Ω!!! Τι κόματος μπαμπά… 
1989Κύριε καθηγητά που… κοιμηθήκατε χθες; 
1989Ο Διάβολος και το Κέρατό του 
1989Ποιός παντρεύεται τη γυναίκα μου; 
1989Ταμτάκο προχώρα ξεβρώμισε τη χώρα 
1990Είσαι το λαχείο μου 
1990Ο χασοδίκης 
1990Το εξπρές του τρελλοκομείου 
ΈτοςΤίτλος σειράςΚανάλι
1973|1973Έτσι είν’ η ζωή ΥΕΝΕΔ
1973|1973Αστυνομικές ιστορίες ΥΕΝΕΔ
1973|1973Ισιδώρα ΕΙΡΤ
1973|1973Καινούργιος κόσμος ΥΕΝΕΔ
1974|1974Ανθρώπινες Ιστορίες ΥΕΝΕΔ
1976|1976Λέσχη μυστηρίου: Η Πολιτεία κατηγορεί ΕΡΤ
1976|1976Το Ταξίδι ΥΕΝΕΔ
1981|1981Η Κραυγή των Λύκων ΥΕΝΕΔ
1982|1982Έλληνες διηγηματογράφοι: Τρεις εικόνες ΥΕΝΕΔ
1983|1983Ουράνιο τόξο ΕΡΤ
1983|1983Τα Καθημερινά ΕΡΤ
1984|1984Ο δικός μας άνθρωπος ΕΡΤ
1986|1986Μη μου Γυρνάς την Πλάτη ΕΡΤ2
1986|1986Τρεις και ο Κούκος ΕΡΤ 
1987|1987Η αλεπού και ο μπούφος ΕΤ2
1989|1989Πατήρ Υιός κ Πνεύμα Mega
1990|1990Άγγελος κατά λάθος ΑΝΤ1
1990|1990Η κυρία του πάνω ορόφου ΑΝΤ1
1990|1990Μια παρθένα για μένα ΑΝΤ1
1991|1991Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης: Στο δρόμο που χάραξε ο Πουαρώ ΑΝΤ1
1991|1991Κύριε καθηγητά που κοιμηθήκατε χθες; Mega
1992|1992Και οι τέσσερεις ήταν υπέροχες Mega
1993|1993Σας έπιασα στα πράσα ΕΤ1
1995|1995Άλλη το Πρωί Άλλη το Βράδυ Mega
1995|1995Ζωή πατίνι ΑΝΤ1
1995|1995Το Τρίτο Στεφάνι ΑΝΤ1
1996|1996Σοφία Ορθή ΑΝΤ1

Ευχαριστούμε θερμά το greekactor.blogspot.gr για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΟικονομίδης Γιώργος
Επόμενο άρθροΧάρης Παναγιώτου 1936-

Σχετικές αναρτήσεις

Φίλιος Φιλιππίδης (Αγκόπ) 1916-1981

Ο Φίλιος Φιλιππίδης ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, γνωστός για τους λαϊκούς τύπους του «Αγκόπ» και του «Προκόπη», τους οποίους έπλασε και...

Βίλμα Κύρου 1924-2013

Η Βίλμα Κύρου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1924 και σπούδασε στη δραματική σχολή της Μαρίκας Κοτοπούλη. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο της δασκάλας της, το 1943 με...

Τάσος Γιαννόπουλος 1931-1977

Ο Τάσος Γιαννόπουλος ήταν δημοφιλής κωμικός και εξαιρετικός μίμος, με καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και τα κέντρα διασκέδασης. Ο Τάσος Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1931...

Τελευταίες αναρτήσεις