17.7 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΡίτα Μυράτ 1911-1985

Σχετικές αναρτήσεις

Ρίτα Μυράτ 1911-1985

Η Ρίτα Μυράτ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1911. Το βαφτιστικό της είναι Ρίτα Ταρσούλη.

Σπούδασε στις δραματικές σχολές του Εθνικό Θέατρο / National Theatre of Greece και του Ωδείο Αθηνών(Athens conservatory).

Έκανε πρώτη εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1930 και στο Εθνικό Θέατρο το 1932, όπου συμμετείχε σε 54 παραστάσεις έως το 1970.

Σύζυγος του αρχιτέκτονα και μηχανικού Αλέκου Μυράτ που ήταν πρωτότοκος γιος της Κυβέλης και του Μήτσου Μυράτ. Κόρη τους η ηθοποιός Κυβέλη, γνωστότερη ως Κυβελίτσα.

Η Ρίτα Μυράτ έφυγε από τη ζωή το 1985.

Ρίτα Μυράτ: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1930Το λαγιαρνί
1935Τα γαλάζια κεριά
1955Η Δούκισσα της Πλακεντίας και ο Λήσταρχος Μπιμπίσης
1962Ο Λουστράκος
1963Το μεγάλο μυστικό
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1932Ενώ το Πλοίο Ταξιδεύει
1932Οι τρεις αδελφές
1935Ο Βασιλικός
1936Αρραβωνιάσματα
1937Ευτυχώς Επτωχεύσαμεν
1942Η Χάνελε πάει στον Παράδεισο
1947Ρουί Μπλας
1948Καινούργια Ζωή
1948Ο Βασιλικός
1950Ανυπόμονη Καρδιά
1956Ανθή
1958Τέσσα
1962Διάλογοι Καρμηλιτισσών
1962Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα
1963Το ατλαζένιο γοβάκι
1966Ιβάνωφ
1968Καινούργια Ζωή
1970Ο Πειρασμός
1970Το Ζαμπελάκι

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΜπόγρης Δημήτρης
Επόμενο άρθροΝάνα Παπαδάκη

Σχετικές αναρτήσεις

Νατάσα Αποστόλου 1938-

Η Νατάσα Αποστόλου γεννήθηκε το 1938 στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Λυκούργου Σταυράκου το 1964. Αδελφή της ηθοποιού Ζέτας...

Βάσω Μανωλίδου 1910-2004

Η Βάσω Μανωλίδου γεννήθηκε στις στις 21 Αυγούστου του 1910 στην οδό Μνησικλέους στην Πλάκα. Πατέρας της ήταν ο Παναγιώτης Μανωλίδης από τον Βελβεντό Πιερίων,...

Ίλυα Λιβυκού 1919-2002

Η Ίλυα Λιβυκού, ηθοποιός που τη διέκρινε κυρίως η ποιότητα και η λάμψη, σφράγισε με τους ρόλους της το θέατρο και την 7η τέχνη...

Τελευταίες αναρτήσεις