19.5 C
Athens
ΑρχικήHθοποιοίΡίτα Μυράτ 1911-1985

Σχετικές αναρτήσεις

Ρίτα Μυράτ 1911-1985

Η Ρίτα Μυράτ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1911. Το βαφτιστικό της είναι Ρίτα Ταρσούλη.

Σπούδασε στις δραματικές σχολές του Εθνικό Θέατρο / National Theatre of Greece και του Ωδείο Αθηνών(Athens conservatory).

Έκανε πρώτη εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1930 και στο Εθνικό Θέατρο το 1932, όπου συμμετείχε σε 54 παραστάσεις έως το 1970.

Σύζυγος του αρχιτέκτονα και μηχανικού Αλέκου Μυράτ που ήταν πρωτότοκος γιος της Κυβέλης και του Μήτσου Μυράτ. Κόρη τους η ηθοποιός Κυβέλη, γνωστότερη ως Κυβελίτσα.

Η Ρίτα Μυράτ έφυγε από τη ζωή το 1985.

Ρίτα Μυράτ: Φιλμογραφία

ΈτοςΤίτλος ταινίας
1930Το λαγιαρνί
1935Τα γαλάζια κεριά
1955Η Δούκισσα της Πλακεντίας και ο Λήσταρχος Μπιμπίσης
1962Ο Λουστράκος
1963Το μεγάλο μυστικό
ΈτοςΤίτλος παράστασης
1932Ενώ το Πλοίο Ταξιδεύει
1932Οι τρεις αδελφές
1935Ο Βασιλικός
1936Αρραβωνιάσματα
1937Ευτυχώς Επτωχεύσαμεν
1942Η Χάνελε πάει στον Παράδεισο
1947Ρουί Μπλας
1948Καινούργια Ζωή
1948Ο Βασιλικός
1950Ανυπόμονη Καρδιά
1956Ανθή
1958Τέσσα
1962Διάλογοι Καρμηλιτισσών
1962Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα
1963Το ατλαζένιο γοβάκι
1966Ιβάνωφ
1968Καινούργια Ζωή
1970Ο Πειρασμός
1970Το Ζαμπελάκι

Ευχαριστούμε πολύ το greekactor.blogspot.com για τις πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθροΜπουλάς Σάκης
Επόμενο άρθροΝάνα Παπαδάκη

Σχετικές αναρτήσεις

Γεωργία Βασιλειάδου (1897-1980)

Κωμική ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που χάρισε άφθονα το γέλιο στο κοινό.Η Γεωργία Βασιλειάδου γεννήθηκε στην Αθήνα στην περιοχή της Κυψέλης την...

Τσαλίκη Ναταλία

Η Ναταλία Τσαλίκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου του 1956 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Παρακολούθησε το πρώτο έτος στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών αλλά εγκατέλειψε καθώς έψαχνε πιο δημιουργικά πράγματα.Τελείωσε τη...

Καλή Καλό-Δαμβέργη

Η Καλή Καλό-Δαμβέργη είναι γέννημα θρέμμα της Αθήνας. Όμως καθ’ όλα τα άλλα, από καταγωγή (μητέρα, πατέρας, γιαγιάδες, παππούδες κ.λπ.)Κρητικιά πέρα για πέρα.Το βαφτιστικό...

Τελευταίες αναρτήσεις