Ήταν το 1955 όταν η Μελίνα Μερκούρη έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο πρωταγωνιστωντας στην διασκευή ενός θεατρικού έργου που είχε γράψει για εκείνη ο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Τίτλος “Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια” που στον κινηματογράφο έγινε απλά “Στέλλα“.

Σκηνοθέτης ήταν ο Μιχάλης Κακογιάννης που έναν χρόνο πριν είχε συστηθεί στο Ελληνικό κοινό με την ταινία, “Κυριακάτικο ξύπνημα“.

Η Μελίνα Μερκούρη που ως “Στελλα” είναι τραγουδίστρια ενός νυχτερινού κέντρου ερμηνεύει με πολύ πάθος το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, “Δίκοπο μαχαίρι” ενώ η τελευταία σκηνή της ταινίας είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές του Ελληνικού κινηματογράφου.

Το 1956 η ταινία κατέκτησε την χρυσή σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας, και ήταν υποψήφια για τον “Χρυσό φοίνικα” στο φεστιβάλ των Καννών. Ενώ η Μελίνα Μερκούρη στο ίδιο φεστιβάλ ήταν υποψήφια για  το βραβείου της καλύτερης ηθοποιού.

Παρακάτω θα δείτε δύο σπάνιες  φωτογραφίες που μας έστειλε ο δημοσιογράφος – συλλέκτης Χρήστος Κωνσταντίνου και οι οποίες είναι από τα γυρίσματα της ταινίας  με την Μελίνα Μερκούρη ανάμεσα σε τεχνικούς κι άλλους ηθοποιούς.

Σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας Στέλλα

Σπάνιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας Στέλλα

Του Χρήστου Κωνσταντίνου.
Facebook: Xristos Konstantinou
Instagram: xristoskp