Επτά αποκαλύψεις για την ταινία “Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα”

Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα
Advertisement

Η ταινία, “Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα” προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 88.074 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση ανάμεσα σε 58 ταινίες.

Advertisement

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε επτά άγνωστες πτυχές της ταινίας, “Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα” και μας τις αποκαλύπτει…

1ον. Αν και απο το 1955 ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έγραφε σενάρια για τον κινηματογράφο σε αυτή την ταινία ανέλαβε για πρώτη φορά και χρέη σκηνοθέτη.

Επτά αποκαλύψεις για την ταινία "Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα"
Σκηνή από την ταινίας, “Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα”.

2ον. Ο Φίλ. Φίνος είχε αρνηθεί να αναλάβει την παραγωγή της συγκεκριμένης ταινίες καθώς πιστευε οτι θα ήταν αδύνατο να παίξουν μαζί όλοι αυτοί οι ηθοποιοί δίχως να υπάρξουν προβλήματα. Δυστυχώς όμως έκανε λάθος αφού όλοι αυτοί οι σπουδαιοι κωμικοί συνεργάστηκαν άψογα καθ’όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων.

3ον. Από τα 7 γεροντοπαλίκαρα στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος ήταν ο Ορέστης Μακρής (1898) και ο μικρότερος ο Αλέκος Λειβαδίτης (1914).

4ον. Ανάμεσα στους παραγωγούς ήταν και ο ένας εκ των δύο σεναριογράφων της ταινίας, ο Γιώργος Λαζαρίδης.

5ον. Η αρχική διάρκεια της ταινίας ξεπερνούσε τις δύο ώρες. Κατά τη διάρκεια όμως του μοντάζ κόπηκαν αρκετές σκηνές όπως μια στην οποία ο πατέρας της βασικής ηρωίδας διώχνει την σύζυγό του από το σπίτι του και η αστυνομία την συλλαμβάνει.

6ον. Απ’ όλους τους άντρες ηθοποιούς που συμμετείχαν ο πιο ακριβοπληρωμένος ήταν ο Μίμης Φωτόπουλος ενώ δευτερος στην σειρά ήταν ο Ορέστης Μακρής με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο να τον ακολουθεί.

7ον. Η τελευταία σκηνή της ταινίας με τους χορούς ανάμεσα στην Χιονάτη και τα γεροντοπαλίκαρα χρειάστηκε δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί αφού την πρώτη ημέρα μια αδιαθεσία της Τζένης Καρέζη μετά τον δευτερο χορό διέκοψε εντελώς το γύρισμα.

Προηγούμενο άρθροΠέντε αποκαλύψεις για την ταινία του 1961 Συνοικία το όνειρο
Επόμενο άρθροΕπτά αποκαλύψεις για την ταινία του 1958 “Ένας ήρως με παντούφλες”
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.