Πέντε αποκαλύψεις για την ταινία του 1961 Συνοικία το όνειρο

sikoikia to oneiro
sikoikia to oneiro
Advertisement

Η ταινία, “Συνοικία το Όνειρο” προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 74.427 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση σε 68 ταινίες. Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του ellinikoskinimatografos.gr Χρήστος Κωνσταντίνου, έψαξε και βρήκε άγνωστες πτυχές της ταινίας, “Συνοικία το όνειρο” και μας τις αποκαλύπτει…

Advertisement
Πέντε αποκαλύψεις για την ταινία του 1961 Συνοικία το όνειρο
Αφίσα της ταινίας,”Συνοικία το όνειρο.

1ον. Το σέναριο έγραψε ο Τάσος Λειβαδίτης και την σκηνοθέτησε ο Αλέκος Αλεξανδράκης που πρωταγωνίστησε κιολας μαζί με την τότε σύζυγο του Αλίκη Γεωργούλη, τον Μάνο Κατράκη και την Ηλέκτρα Καλαμίδα.
Έναν χρόνο μετά το 1962 και οι πέντε ξανασυνεργάστηκαν στην δραματική ταινία “Ο θρίαμβος” που ήταν η δευτερη και τελευταία συγγραφική δουλειά του Τάσου Λειβαδίτη στον κινηματογράφο όπως και του Αλέκου Αλεξανδράκη στο τιμόνι της σκηνοθεσίας.

2ον. Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση για την Ηλέκτρα Καλαμίδα την οποία πρότεινε στον Αλέκο Αλεξανδράκη ο Μάνος Κατράκης που ήταν πολύ καλός της φίλος και την έπεισε να υποδυθεί έναν από τους καλύτερους ρόλους στην μικρή κινηματογραφική της καριέρα.

3ον. Η αμοιβή του Μάνου Κατράκη μετά από δική του επιθυμία ήταν πάρα πολύ μικρή, σχεδόν συμβολική. Κι αυτό γιατί ήθελε τόσο πολύ να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη ταινία που το οικονομικό κομμάτι δεν τον ενδιέφερε.

4ον. Αρχικά υπήρξε η σκέψη τον πρώτο γυναικείο ρόλο να τον ερμηνεύσει μια γνωστή ηθοποιός και ανάμεσα σε αυτές ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη με τις οποίες είχε ξανασυνεργαστεί ο Αλέκος Αλεξανδράκης.

5ον. Αν και η λογοκρισία της εποχής έκοψε κάποιες σκηνές η ταινία κατέκτησε την τέταρτη θέση στα εισιτήρια εκείνη τη χρονιά. Ενώ έχει ακουστεί πως ένας συλλέκτης έχει στην κατοχή του αυθεντική μπομπίνα ολόκληρης της ταινίας.

Προηγούμενο άρθροΘεατρική παράσταση με τη Χρύσα Κατσαρίνη
Επόμενο άρθροΕπτά αποκαλύψεις για την ταινία “Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα”
Χρήστος Κωνσταντίνου
Για μένα ο κινηματογράφος είναι ένα ταξίδι σε κάποιον μαγικό κόσμο μιας άλλης εποχής. Νιώθω ευγνώμων γιατί έχω την τύχη να γνωρίσω και να με τιμούν με την φιλία τους αρκετοί καλλιτέχνες της χρυσής εκείνης περιόδου όπου τα αστέρια ήταν αληθινά κι όχι κάλπικα.